"Twinkie, Deconstructed" מאת סטיב אטינגר | קלציום סולפט לכל ילד

נייר אפייה

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

כל ילד אמריקאי מכיר את הטווינקי - חטיף צהבהב, המבוסס על עוגת ספוג בעלת מילוי קרמי. כאשר הסופר הניו-יורקי סטיב אטינגר ביקש להקדיש ספר לחטיף, הוא פנה בתמימות ליצרנית, חברת הוסטס, וביקש לערוך סיור במפעל או לפחות לראיין את אחד ממנהליה על מרכיבי הממתק.

משנענה בסירוב, פתח בתחקיר משלו, שממצאיו המרתקים סוכמו בספר "Twinkie, Deconstructed" (לפרק את טווינקי, בתרגום חופשי). ממה עשוי הטווינקי - זו השאלה הקטנה שהתשובה לה ממלאת ספר שלם.

כפי שמצוין על אריזת החטיף, הוא עשוי מ-39 מרכיבים. חלקם צפויים - גם אם לא איכותיים במיוחד - למשל קמח, סוכר וסירופ תירס. אחרים מעוררים הרמת גבה. מה עושה דקסטרין, חומר שמשמש במקרים מסוימים כדבק, בחטיף שכה אהוב על ילדים? מה הם לעזאזל פוליסורבט 60 וקלציום סולפט? ולשם מה נחוץ חומר משמר ושמו חומצה סורבית?

הספר אינו מסע צלב; אטינגר אינו בריאותני אדוק, והוא גם אינו מציג את הטווינקי כאויב האנושות. זה סוד כוחו: "Twinkie, Deconstructed" הוא משל עגום למדי על תעשיית המזון המעובד במערב בכלל ובארצות הברית בפרט.

"Twinkie, Deconstructed" מאת סטיב אטינגר. הוצאת פינגווין, ארצות הברית 2007

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ