בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

"Twinkie, Deconstructed" מאת סטיב אטינגר | קלציום סולפט לכל ילד

נייר אפייה

תגובות

כל ילד אמריקאי מכיר את הטווינקי - חטיף צהבהב, המבוסס על עוגת ספוג בעלת מילוי קרמי. כאשר הסופר הניו-יורקי סטיב אטינגר ביקש להקדיש ספר לחטיף, הוא פנה בתמימות ליצרנית, חברת הוסטס, וביקש לערוך סיור במפעל או לפחות לראיין את אחד ממנהליה על מרכיבי הממתק.

משנענה בסירוב, פתח בתחקיר משלו, שממצאיו המרתקים סוכמו בספר "Twinkie, Deconstructed" (לפרק את טווינקי, בתרגום חופשי). ממה עשוי הטווינקי - זו השאלה הקטנה שהתשובה לה ממלאת ספר שלם.

כפי שמצוין על אריזת החטיף, הוא עשוי מ-39 מרכיבים. חלקם צפויים - גם אם לא איכותיים במיוחד - למשל קמח, סוכר וסירופ תירס. אחרים מעוררים הרמת גבה. מה עושה דקסטרין, חומר שמשמש במקרים מסוימים כדבק, בחטיף שכה אהוב על ילדים? מה הם לעזאזל פוליסורבט 60 וקלציום סולפט? ולשם מה נחוץ חומר משמר ושמו חומצה סורבית?

הספר אינו מסע צלב; אטינגר אינו בריאותני אדוק, והוא גם אינו מציג את הטווינקי כאויב האנושות. זה סוד כוחו: "Twinkie, Deconstructed" הוא משל עגום למדי על תעשיית המזון המעובד במערב בכלל ובארצות הברית בפרט.

"Twinkie, Deconstructed" מאת סטיב אטינגר. הוצאת פינגווין, ארצות הברית 2007




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו