מסע של אוכל עם "נשיונל ג'יאוגרפיק"

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

ספר מסעות האוכל שהוציא מגזין "נשיונל ג'יאוגרפיק" לפני כשנתיים הוא ספר מתנה קלאסי: גדול, מהודר, בעל תמונות מרהיבות, הולם להפליא את השולחן בסלון - וחסר תוכן של ממש. אם לשפוט על פיו, אנחנו חיים בעולם מושלם - ללא רעב, מלחמות ומחלות. כל שנותר הוא לבחור נקודה על הגלובוס ולטעום ממנה, תרתי משמע.

הספר בעריכת קית בילווס, פרי עבודה משותפת של כתבי "נשיונל ג'יאוגרפיק", מציע מסלולים למיטיבי לסת. ביניהם: מסע לעצי האדר של וורמונט בחורף; מסיק זיתים ברחבי יוון; טעימות רום באיים הקאריביים ורחת לוקום באיסטנבול; ליקוט פטריות בר בצרפת; וחיפוש אחר הפלפל החריף ביותר במקסיקו.

אחד החלקים הנחמדים של הספר כולל המלצות לביקורים בהיכלי אוכל כמו מוזיאון החרדל בוויסקונסין, מוזיאון הלחם באולם שבגרמניה ומוזיאון השוקולד בבריסל. בעיני עורך הספר, מהנה לא פחות לתור מפעלי מזון כמו זה של בן אנד ג'ריס בוורמונט או של קוקה קולה באטלנטה. הביקור מהנה במיוחד אם מעלימים עין מהפועלים בשכר מינימום הגודשים את המקום.

"Food Journeys of a Lifetime: 500 Extraordinary Places to Eat Around the Globe". הוצאת נשיונל ג'יאוגרפיק, ארצות הברית 2009

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ