בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל | החג של ספרי הבישול

ספרי הבישול שרואים אור לקראת פסח מתאפיינים בתצלומים מוקפדים ובהרבה גימיקים

תגובות

למרות שלל המתכונים באינטרנט והבלוגים המוקדשים לאוכל, ספרי בישול ממשיכים לצאת - ולקראת חג הפסח המגמה מתחזקת. ספרי הבישול שרואים אור לקראת החג מאופיינים בדגש על בישול פשוט, מתכונים נהירים ותצלומים מוקפדים - תמורה הולמת לכסף בתקופה תחרותית כל כך. לפחות שני בשלנים בחרו להוציא את ספריהם בצורת כרטיסיות, לפי נושאים - פורמט שחוסך דפדוף מייגע.

* "מבשל ואופה" מאת ארז קומרובסקי (כתר). "הספר מצליח להעביר איך אני מבשל באמת. את מהירות הבישול של הירקות ואת השילוב שאני עושה בין בישול לאפייה", אומר קומרובסקי, שמתגורר במצפה מתת שבגליל ועורך סיורים קולינריים וסדנאות בישול בביתו.

הספר מחולק לפי חומרי גלם, ובהם לחמים ומאפים ממולאים (למשל, בצק פלפלים ממולא גבינת עזים), חיטה וקטניות, טלה ועוד - ללא קינוחים. "במתכונים אין חומרים אזוטריים", מבטיח קומרובסקי. כשהוא נשאל אם הוא סלחן לקיצורי דרך בבישול, הוא עונה "המתכונים פשוטים, אבל אני מאמין בירקות עונתיים ולא בקיצורים מלאכותיים". את הספר ערכה נעמה אברמוביץ', צילם ארז בן שחר ולסגנון אחראית נורית קריב.

* "מנת היום" מאת מאיה דרין (הוצאת ישראל היום). את הבישול העונתי, נטול קיצורי הדרך, מאמצת גם דרין - שפית שלמדה בפאריס, התמחתה אצל גי סבואה, והיתה השפית והבעלים של מסעדת "אימומה" בתל אביב. ספרה ערוך כקופסת כרטיסיות.

הקופסה מחולקת לפי נושאים: סלטים ומרקים, מנות ראשונות ומאפים, מנות עיקריות, מתוקים ומאכלי חגים. הכל ברוח בריאותית, או לדברי דרין, "טרי, עונתי וטבעי". לקופסה מצורף מגנט, שמאפשר להצמיד את הכרטיסייה למקרר בעת הבישול. תצלומים: לירון אלמוג.

* "120" מאת שי-לי ליפא (הוצאה עצמית). ליפא חיברה עד כה חמישה ספרים, בהם שני רבי מכר - "חגים" ו"מטבח בריא לילדים". ב"120" איגדה 120 ממתכוניה, כולל גרסאות שלה לשוק טלה בציפוי חרדל, עופיונים ממולאים ועוד.

"יוצאים המון ספרי בישול ספציפיים. ספרי נישה על בצק, אפייה, בשר או דגים", היא אומרת. "רציתי ליצור ספר כולל - מסלט עד קינוח - ולחזור למתכונים של פעם. אני בעד אוכל ביתי ובריא, אבל בספר הזה אין דגש על בריאות. אני בעד קיצורי דרך כמו שימוש בירקות קפואים". הספר יצא בהוצאה עצמית. "זה סיכון לא קטן שבעלי ואני לקחנו", מודה ליפא. צילם: דן לב, סגנון: דלית רוסו.

* "העוגיות המרוקאיות של אמא" מאת רחל קינן (קוראים). ספר שני לגרפולוגית, שמכרה לפני שלוש שנים כ-100 אלף עותקים מהספר "הבישול המרוקאי של אמא". "במשך שנים נצמדתי לאמי במטבח. ידעתי שהיא נחשבת לבשלנית בת סמכא ותיעדתי את יכולותיה בקפדנות", היא אומרת.

המתכונים מוסברים בפשטות. ביניהם: עוגיות שומשום, עוגיות קוקוס נטולות קמח, פקעות בוטנים ומרנג.





תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו