בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים של רוצחת סדרתית

דורותיאה פואנטה הואשמה ברצח תשעה קשישים מבית האבות אותו ניהלה. כשנכנסה לכלא, הדיירים הנותרים התגעגעו לבישוליה. 50 מהם עלו על הכתב

תגובות

דורותיאה פואנטה מתה בכלא אמריקאי ביום ראשון שעבר והיא בת 82. היא הלכה לעולמה בנסיבות טבעיות, אך גורלם של כמה מהדיירים בבית האבות שניהלה בסקרמנטו, קליפורניה, היה שונה. לפני כעשור הואשמה פואנטה כי רצחה תשעה קשישים, קברה אותם בחצר ביתה והמשיכה לגבות את קצבת הזקנה שלהם. בית המשפט הרשיע אותה בשלושה מהמקרים ודן אותה למאסר עולם ללא אפשרות לחנינה.

החוסים במוסד של פואנטה לא ליקקו אפוא דבש, אבל את הצלחות דווקא כן. פואנטה היתה בשלנית מחוננת שכל ארוחה שהגישה היתה "כמו סעודת חג ההודיה", כפי שהגדיר זאת אחד הדיירים ששרדו כדי לספר.

בתקופת המאסר של פואנטה נוצר קשר בינה לבין הסופר שון בוגבי, שהחליט כי ראוי להעלות על הכתב את מתכוניה של הרוצחת הסדרתית. 50 מהם מובאים בספר "Cooking with a Serial Killer" לצד הגרסה שלה לפרשה. "לא רצחתי איש, כולם מתו בנסיבות טבעיות", אמרה לבוגבי. והיה לה טיעון מנצח: "אילו הייתי מתכוונת להרוג אותם, לא הייתי משקיעה כל כך הרבה במזון שלהם".

ובכן, בפעם הבאה שהחותנת משבחת את הבישול שלכם, ספרו לה על המוח החולני שהגה את דג הבס הנימוח או הפנקייקס האווריריים שהגשתם לה.

"Cooking with a Serial Killer" מאת שון בוגבי. הוצאת פרפקט באונד. ארצות הברית, 2005




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו