בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הנסיכה והעדשים: מתכונים מנצחים לבישול עדשים שחורות

עדשים שחורות שומרות על צורתן האלגנטית גם אחרי הבישול ולכן מצוינות גם בסלט וגם כתוספת או כמנה עיקרית

8תגובות

לעדשים השחורות יש מראה אלגנטי כובש לב, כשל קווייאר שחור. גם לאחר הבישול הן אינן מאבדות מקסמן: מרקמן נותר יציב ונוספים להן ברק וגון ירקרק עמוק שלי מזכיר את שמלת הקטיפה שלבשה סקרלט אוהרה בסרט "חלף עם הרוח".

בזכות הצורה השלמה, אפשר להשתמש בעדשים מבושלות בסלטים, כתוספת או כמנה עיקרית זריזה ומזינה. העדשים השחורות הן סוג של קטנייה, הצומחת באזור אוברן בצרפת תחת השם do Puy. בשל טעמן ומרקמן המשובח, הן אף זכו לחותמת AOC (תו תקן מטעם ממשלת צרפת ליינות ומוצרי מזון מקומיים ייחודיים). העדשים השחורות פופולריות מאוד גם במטבח ההודי, שם הן מכונות "אוראד-דאל". בהודו נוהגים לטחון את העדשים הללו לקמח אפור בהיר ולהכין ממנו קציצות ומאפים.

לצמחונים שבינינו, תבשיל הכולל עדשים שחורות הוא תחליף מצוין לבשר שכן תכולת החלבון הגדולה של העדשים (כ-26%) לעומת שיעור השומן הנמוך שלהן הופכים אותן למקור מזין לחלבון.

כך מבשלים עדשים שחורות: למרבה השמחה, אין צורך להשרות עדשים שחורות ובישולן קל ופשוט: מוזגים מים לסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומרתיחים. בהרתחה הראשונה מצטבר קצף אפור שיש להסיר בכף רחבה ושטוחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ללא מכסה 25 דקות, עד שהעדשים אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות

עדשים שחורות
לימור לניאדו תירו

 סלט עדשים עם אנדיב, אספרגוס וגבינת פטה

סלט עדשים שחורות עם אנדיב ואספרגוס
לימור לניאדו תירוש

פילה סלמון עם טחינה, יוגורט ועדשים שחורות

סלמון עם עדשים שחורות
לימור לניאדו תירוש

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו