בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יין | חשיבותה של סבלנות

יקב רמת הגולן הוא ללא ספק היקב המוביל באיכותו בישראל, אולם רבים מאתנו שותים את היינות הטובים ביותר של היקב מוקדם מדי. כדאי לחכות

תגובות

יקב רמת הגולן הוא ללא ספק היקב המוביל באיכותו בישראל. ביינות היקב ניכרת תשומת הלב שמוקדשת לפרטים הטכניים והמדעיים ביחס לתנאי הקרקע והאקלים בכרמי היקב. יינות היקב גם מעידים שהתכונה החשובה ביותר של יינן היא אינטואיציה: אף שהמתודולוגיה המדעית הפכה עם השנים למכריעה בחשיבותה בפיתוח וטיפוח כרמים, דבר לא יכול להחליף את "תחושת הבטן" בהחלטות כמו אילו זנים לגדל והיכן או ביכולת ליצור בלנדים.

אין גם ספק שהיקב הוא הטוב ביותר בארץ בכל הנוגע לחידושים. כמה מהיינות שייצאו בקרוב לחנויות הם מרתקים ומוצלחים. כמה מסימני החדשנות האלה הם ההכנות שהיקב עושה לקראת צאת יין רוזה וינטג' methode champenoise בסדרת ירדן, והבלנדים המשתנים תמידית מסדרת רום המעולה. סימן נוסף להתחדשות הוא העובדה שבעתיד הלא רחוק יציג היקב זנים ובלנדים חדשים.

ומתעוררת שאלה שמרבה לצוץ בסוגיית האלון. ברור שצוות הייננים ביקב רמת הגולן אינו חושש כלל מריכוז גבוה או משימוש באלון. נכון שהאלון מורגש בבירור ברבים מיינות קצרין, רום וירדן. אך לדעתי האלון אינו משתלט על היינות ואינו פוגם באיזון שלהם, וזה נכון במיוחד כשהצרכן מגלה סבלנות ומיישן את היינות עד שיגיעו למצבם המיטבי, שאז האלון נעשה למעין רקע נוח לטעמים ולניחוחות שהוא תומך בהם. במילים פשוטות, רבים מאתנו שותים את היינות הטובים ביותר של היקב מוקדם מדי, וטוב נעשה אם נתאפק עד שיגיעו לשיאם.

* יקב רמת הגולן, רום, ירדן, 2007: טעמתי את היין הזה חמש פעמים בסך הכל. השינוי היחיד שחל בסקירה הנוכחית הוא שהציון שאני מעניק לו גבוה בנקודה אחת. זהו בלנד בעל ארומטיקה מעודנת, שצבעו נופך כהה, ומכיל קברנה בשיעור 53%, סירה בשיעור 24% ומרלו בשיעור 23%. גופו מלא, והוא בעל טאנינים מוצקים עדיין ונוכחות בולטת של עץ, אך הוא מפגין איזון מכוונן היטב ומבטיח. בתקיפה הראשונה עולים רמזים לאוכמניות ולתבלינים, ואליהם מצטרפים רמזים ובהם דומדמניות שחורות ואדומות במרקם כמעט ריבתי, שזיפים אדומים, קליפת הדרים ושוקולד כהה. בגימור הבולט באורכו מתגברים הטאנינים והפירות לצד רמזים לפטל ולליקוריץ אדום. אשר לרמז הריבתי משהו, הוא ישקע בשנה-שנה וחצי הקרובות. אף שהיין נגיש עכשיו, הוא יהיה במיטבו רק ב-2013-2022. 380 שקל. ציון: 95. כשר.

* יקב רמת הגולן, קברנה סוביניון, ירדן, 2007: יין בעל גוף בינוני-מלא (נוטה למלא), שהטאנינים הרכים והעץ המתוק והמתובל משולבים בו היטב. בשומת ארומטית של פירות שחורים ושוקולד מוליכה לקשת נאה של טעמים וניחוחות ובהם פטל שחור, דומדמניות שחורות, דובדבנים שחורים ופירות יער, בתמיכה נאה של רמזים לעשבי תיבול קלויים, שכולם מתמשכים עד הגימור הארוך, הנדיב והעשיר במינרלים. שתו מעכשיו עד 2024. 120 שקלים. ציון: 92. כשר.

* יקב רמת הגולן, קברנה סוביניון, כרם אלרום, ירדן, 2007: יין בעל גוף מלא, כהה דיו בצבעו עד שאפשר לתארו כנופך נוטה לשחור, שהטאנינים שלו עדיין מוצקים ומשולבים יפה ברמזים לעץ ארז מתוק. נפתח בבשומת שמזכירה שוקולד, המפנה את מקומה לפטל ואחר כך לניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות, גרגרי בר ותפוזים מרים. ניחן באיזון עדין ובמבנה טוב, ובגימור הארוך מתגברים זה לצד זה הטאנינים, הפירות ורמז לתבלינים אקזוטיים. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2013-2020 ואולי אף מעבר לזה. 185 שקלים. ציון: 93. כשר.

* יקב רמת הגולן, מרלו, ירדן, 2008: יין מרלו בצבע נופך כהה, שלמרות שריריותו הוא מאופק ומפגין חלקלקות משיית. ניחן בטעמים וניחוחות של דומדמניות שחורות, שזיפים סגולים ואספרסו, על רקע של אלון קלוי ומוקה. הטאנינים והפירות מתגברים בניחותא בגימור הארוך. שתו מיום צאתו לחנויות עד 2017, ואולי אף מעבר לזה. 100 שקלים. ציון: 91. כשר.

* יקב רמת הגולן, מרלו, כרם אודם, ירדן, 2007: יין שצבעו אודם כהה מאוד נוטה לנופך, גופו מלא, וניכרות בו השפעות של טאנינים משיים ועץ בתיבול עדין. בהיפתחו נחשפת קשת נדיבה של רמזים ובהם דומדמניות אדומות, דובדבנים שחורים, מוקה ותבלינים. הטאנינים מתגברים בגימור לצד רמז למינרלים אדמתיים. שופע ונועז. שתו מעכשיו עד 2018. 140 שקלים. ציון: 91. כשר.

* יקב רמת הגולן, פינו נואר, ירדן, 2008: מקיים יפה את הבטחתו מהטעימה בחבית. יין עגול ומאוזן היטב, צבעו אדום-דובדבן כהה נוטה לנופך, וגופו בינוני-מלא. בבשומת הפותחת ניכרים תבלינים ושוקולד, ועל החך מורגשים פטל שחור, דובדבנים שחורים ועשבי תיבול קלויים. רענן, ארומטי ומרוכז, ובגימור הארוך עולה בו רמז כובש לליקוריץ. שתו מעכשיו עד 2017, ואולי אף מעבר לזה. 100 שקלים. ציון: 92. כשר.

* יקב רמת הגולן, סירה, ירדן, 2007: יין שצבעו נופך כהה ואטום, כעין הדיו, בעל גוף מלא, אינטנסיבי ומרוכז מאוד. נפתח בכוס וחושף דומדמניות שחורות, דובדבנים שחורים, שזיפים ופטל, בתמיכה נוחה מאוד של תבלינים אוריינטליים, וכולם מוליכים לרמז לליקוריץ אדום בגימור הבולט באורכו. נגיש עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2013-2022. 100 שקלים. ציון: 92. כשר.

* יקב רמת הגולן, סירה, כרם יונתן, ירדן, 2007: מתמודד ראוי לתואר יין הסירה הטוב ביותר בארץ עד כה. זהו יין עמוק ומרוכז שצבעו נופך כהה כמעט אטום והוא ניחן בטאנינים שעדיין לא התרככו ובנוכחות נדיבה של עץ מתובל, אך אלה משולבים יפה וחושפים איזון עדין ומבנה טוב. בתקיפה הראשונה עולים שזיפים אדומים, פטל שחור, דובדבנים ורמז לליקר קסיס, ואלה מוליכים לדומדמניות ופירות יער על רקע של אלון מעושן ומינרלים אדמתיים. מאמצע החך ואילך חפשו רמזים לציפורי ציד קטנות ושמץ של תחושת עור המתמשכת יפה עד הגימור הארוך-ארוך. יהיה במיטבו ב-2012-2024. 140 שקלים. ציון: 94. כשר.

יינות מבעבעים

* יקב רמת הגולן, Blanc de Blancs 2005: כפי שאומר שירו של קול פורטר, "It's delicious, It's de-lovely It's delightful" ("זה טעים, זה מענג, זה מקסים"). יין המיוצר בשיטות המסורתיות לייצור שמפניה, והוא בעל קצף ארוך ובועות חדות, ממוקדות היטב וארוכות חיים. יבש כראוי, ובהיפתחו עולים רמזים ללחם שמרים לבן. בהמשך נחשפים רמזים לפירות טרופיים ולפרי הדר על רקע פרחוני קלות. ארוך, נדיב ואלגנטי. שתו מעכשיו עד 2018. 125 שקלים. ציון: 91. כשר.

* גמלא, ברוט, vn: כמו תמיד, זהו בלנד של פינו נואר ושרדונה בחלקים כמעט שווים, המיוצר בשיטת שמפנואז. זה הבציר הטוב ביותר אי פעם של היין הזה. הוא בעל גוף בינוני, צבעו קש זהוב בהיר, והוא ניחן בבועות ממוקדות היטב ובשפע של ניחוחות וטעמים ובהם דובדבנים שחורים, פרי הדר, קליפת הדרים ותפוחים. יבש עד פריכות ומלווה ברובד עליון קליל של מינרלים. 75 שקלים. ציון: 89. כשר.

יינות לבנים

* יקב רמת הגולן, שרדונה, קצרין, 2008: יין שצבעו זהוב בהיר, שלמרות גופו המלא הוא פחות דחוס והאלון בולט בו פחות מבמהדורותיו הקודמות. וזה טוב, שכן אחרי רמזים מובהקים לסוכריית חמאה ולאגסים שלוקים היין נפתח וחושף רמזים לפרי הדר, מלון וקלייה קלה, שמשווים לו מורכבות, אלגנטיות ואורך. שתו מעכשיו עד 2018. ציון: 92. כשר. 85 שקלים.

* יקב רמת הגולן, ויונייה, ירדן, 2009: בניחוח הפתיחה עולים רמזים קלים לאלון ופרחים, ובעקבותיהם באים ניחוחות וטעמים של אפרסקים לבנים, אגסים ותבלינים. מאמצע החך מורגשים רמזי סיום נדיבים של שזיפי גרינגייג' ירוקים. שתו מעכשיו עד 2013. 60 שקלים. ציון: 90. כשר.

* יקב רמת הגולן, סוביניון בלאן, ירדן, 2010: יין שצבעו זהוב בהיר ומבריק וגופו בינוני. נפתח ברמז לסוכריית חמאה, ואחר כך מפגין ניחוחות וטעמים מאופקים אך אלגנטיים של אגסים, אפרסקים לבנים ומלון דבש. מאמצע החך ואילך עולה רמז לרפרפת לימון. בשל וחלק, וניחן בחומציות שמשמרת את חיוניותו לאורך הגימור הארוך. שתו מעכשיו עד 2013. 45 שקלים. ציון: 89. כשר.

* יקב רמת הגולן, גוורצטרמינר, ירדן, 2010: מוצלח יותר מאשר בטעימה הטרומית. צבעו קש זהוב כהה, גופו בינוני, הוא מעט יבש למחצה (אוף-דריי) וחושף רמזים מצודדים של ליצ'י, תפוזים וקליפות תפוזים על רקע פרחוני ומתובל במידה שדי בה למשוך תשומת לב. שתו מעכשיו עד 2013. 60 שקלים. ציון: 89. כשר.



יקב רמת הגולן. המוביל באיכותו בישראל



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו