בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יין | ארבע כוסיות ועוד אחת לדרך: המלצות ללגימה בליל הסדר

להלן רשמיי מיינות מקומיים, חלקם זולים וחלקם פחות, אך כולם ראויים לעלות על שולחן הסדר

תגובות

בליל הסדר הממשמש ובא יהיה ליינות הישראליים מקום של כבוד על שולחנותיהם של חובבי היין. להלן רשמיי מיינות מקומיים, חלקם זולים וחלקם פחות, אך כולם ראויים לעלות על שולחן הסדר.

60-100 שקלים

* הרי גליל, מרון, 2007. בלנד מרוכז ובעל גוף מלא, שהתיישן בחביות אלון במשך 16 חודשים, צבעו נופך כהה והוא מכיל סירה, קברנה סוביניון ופטי ורדו (בשיעור 10% ,81% ו-9% בהתאמה). למרות תכולת אלכוהול גבוהה, 15%, הוא רך, עגול וחושף רמזים עדינים לעץ ארז מתובל. בהיפתחו מתגלים רמזים נדיבים לקאסיס, פטל שחור ושזיפים אדומים, בתמיכה נאה של רמזים לעשבי תיבול קלויים ולמינרלים אדמתיים. שתו מעכשיו עד 2016. 77 שקלים. ציון: 91. כשר.

* דלתון, עלמה, 2008. בלנד בעל גוף מלא המכיל קברנה סוביניון ומרלו בשיעור 47% כל אחד וקברנה פרנק בשיעור 6%. יין עמוק וכהה, בעל טאנינים המלטפים בעדינות ורמזים מתונים לעץ ארז מתובל, שעם פתיחתו חושף קשת נאה של טעמים וניחוחות ובהם גרגירי בר, דומדמניות וקליפת הדרים, המרמזים על עשבי תיבול קלויים ואספרסו. שתו מעכשיו עד 2015. 70 שקלים. ציון: 91. כשר.

* רקנאטי, רזרב, קברנה פרנק, 2008. יין שהתיישן במשך 18 חודשים בחביות אלון ש-40% מהן חדשות. הוא חלק, קטיפתי וניחן בטאנינים שעוקצים בעדינות ומורגשים היטב לצד עץ קלוי קלות. רמזים לעלי ורדים, דובדבנים שחורים ופטל עולים בתקיפה הראשונה ומפנים את מקומם לדומדמניות, זפת ולחם שיפון קלוי. בעל גוף מלא ואיזון טוב בין הטאנינים והעץ לפירות. הכל מוליך לגימור ארוך ומתמשך שבו האלון לובש שמץ של מתיקות מצודדת. שתו מעכשיו עד 2015. 94 שקלים. ציון: 90. כשר.

* אבידן, בלנד דה נואר, תג סגול, 2008. בלנד כהה מאוד המכיל מרלו, שיראז, פטיט סירה וקריניאן (בשיעור 2% ,25% ,40% ו-15% בהתאמה). אלה התיישנו בחביות אלון צרפתי ואמריקאי, רובן בנות שנתיים-שלוש, במשך 12 חודשים. היין חושף ניחוח של פירות שחורים, ובהיפתחו בכוס מגלה גוף בינוני-מלא ורמזים עדינים לעץ מתובל, טאנינים רכים שעוקצים בעדינות, דומדמניות שחורות, גרגירי בר, שזיפים וקליפות הדרים. אלה מוליכים בגימור הארוך לרמזים לליקוריץ ולזיתים שחורים. שתו מעכשיו עד 2015. 70 שקלים. ציון: 90.

* יקבי עמק האלה, קברנה פרנק, 2007. יין שהתיישן בחביות אלון צרפתיות במשך 16 חודשים, ומכיל קברנה פרנק המעורב בקברנה סוביניון ומרלו, כל אחד מהם בשיעור 5%. צבעו ארגמן כהה, גופו בינוני-מלא והטאנינים שלו מלטפים בעדינות. בהיפתחו עולה רמז צמחוני מובהק האופייני לקברנה פרנק, והוא מפנה את מקומו בניחותא לדובדבנים, פטל שחור, ליקוריץ וקליפת הדרים. בגימור הארוך והנדיב צץ רמז ברור לשוקולד מריר. שתו מעכשיו עד 2014. 96 שקלים. ציון: 90. כשר.

* גמלא, קברנה סוביניון, 2008. יין שצבעו נופך כהה, גופו בינוני-מלא והוא חושף טאנינים שעוקצים בעדינות ורמזים לעץ מתובל. ניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות ופטל שחור, האופייניים לקברנה סוביניון מסורתי, בתמיכה נאה של רמזים לפירות יער מרוסקים, פלפל ושוקולד, שכולם מוליכים לגימור בינוני-ארוך. שתו מעכשיו עד 2014. 100 שקלים. ציון: 89. כשר.

* תשבי, Estate, מרלו, 2006. יין שנפתח באוכמניות, תבלינים ורמז לזפת, ובהמשך חושף גרגירי יער שחורים ואדומים ורמזים לשוקולד. גופו בינוני-מלא והוא ניחן בטאנינים רכים. פרק הזמן הקצר שבו התיישן ניכר ברמזים לעץ מתובל. ארוך ונדיב. שתו עכשיו. 70 שקלים. ציון: 88. כשר.

* דלתון, רזרב, פטי ורדו, 2008. בלנד בעל גוף בינוני-מלא, שהתפתח בחביות בנות שנה במשך 18 חודשים ומכיל 88% פטי ורדו, 8% קברנה סוביניון ו-4% מרלו. ניחוחות וטעמים של אלון קלוי וקקאו מריר מתפוגגים בכוס ומפנים את מקומם לדומדמניות, פטל שחור ותאנים. בגימור עולה רמז מצודד ללחם שיפון קלוי. שתו עכשיו או השנה. 60 שקלים. ציון: 87. כשר.

* טריו, 2008 ,The Spirit of Jerusalem Heights. קברנה סוביניון בתוספת 3% פטיט ורדו, שצבעו נופך כהה, כמעט כעין הדיו. ניחן בטאנינים שעוקצים בעדינות, תכולת אלכוהול גבוהה (14.5%) ורמזים מצודדים לעץ ארז מתובל, שכבר משולבים יפה. היין התפתח במכלי פלדת אל-חלד עם חבקי אלון במשך שישה חודשים, וכעת חושף רמזים מצודדים לפטל שחור, פטל אדום וליקר קאסיס, שבעקבותיהם עולים רמזים לאוכמניות ותבלינים. שתו מעכשיו עד 2012. 85 שקלים. ציון: 88.

* גבעות, הרודיון, קברנה סוביניון, 2009. יין שמעורב ב-10% מרלו, צבעו נופך כהה נוטה לארגמן והוא נפתח בניחוח בעייתי, שמתפוגג עד מהרה וחושף ניחוחות מצודדים של פירות יער מרוסקים ופרחי אביב. גופו בינוני-מלא (נוטה למלא) והוא ניחן ברמזים לאלון מתובל ובטאנינים משיים שעוקצים בעדינות. כל אלה מפנים את מקומם לפטל שחור, שזיפים סגולים, אספרסו ומינרלים אדמתיים. בגימור הארוך מתגברים לצד הטאנינים גם עשבי תיבול טריים. שתו מעכשיו עד 2018. 90 שקלים. ציון: 90. כשר.

* תל צובא, פינו נואר, 2008. יין שצבעו נופך כהה, בעל ניחוח עתיר עץ, גוף בינוני-מלא וטאנינים בולטים, והוא דומה לקברנה סוביניון או למרלו יותר מאשר לפינו נואר. ניחוחותיו וטעמיו מזכירים פטל, שזיפים אדומים בשלים וקאסיס. שתו עכשיו. 70 שקלים. ציון: 87. כשר.

110-415 שקלים

היינות המקומיים שלהלן מצוינים לכל ארוחה, ולסדר פסח בפרט.

* פלטר, 2008 ,"I". יין הדגל החדש של היקב הוא בלנד בורדו של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו בחלקים שווים פחות או יותר. היין התיישן בחביות אלון צרפתי, הוא מרוכז מאוד ונפתח בניחוח של פטל ושוקולד ובהמשך פורש קשת מורכבת של ניחוחות וטעמים ובהם דומדמניות, שזיפים, זיתים שחורים וקליפת הדרים. למרות הערבוב זהו לאו דווקא יין בורדו, אלא יין אלגנטי מאוד בעל רמז ים תיכוני. יין מרוכז ובעל גוף מלא, שזקוק לזמן כדי שמרכיביו ישתלבו זה בזה. נגיש עכשיו אך יהיה במיטבו מאמצע 2012 עד 2018 ואולי אף מעבר לזה. 140 שקלים. ציון: 94.

* מרגלית, קברנה פרנק, 2009. יין מקסים, גמיש ועגול, שצבעו אדום-דובדבן כהה נוטה לנופך. למרות גופו המלא, נדמה שהוא מרחף על החך. היין ניחן בטאנינים רכים המלטפים ולא עוקצים ובהשפעות עדינות של עץ, המעניקות לו מרקם קטיפתי. ניחוחותיו חושפים רמזים מובהקים לפירות אדומים, ואלה מוליכים בנחת בכוס לניחוחות וטעמים של דובדבנים בשלים, דומדמניות ותבלינים. מאמצע החך עולה רמז מהפנט למנטה. נגיש ומהנה מאוד כבר עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2013-2021. שידוך מרתק בין כוח לאלגנטיות. 180 שקלים. ציון: 93.

* יקב רמת הגולן, קצרין, ירדן, 2007. היין נטעם פעמיים מהחבית - וכעת בטעימה מוקדמת. זהו בלנד המכיל 91% קברנה סוביניון ו-9%- מרלו. צבעו נופך כהה נוטה לארגמן, והוא ניחן באיזון טוב בין אלון מתובל ומעושן וטאנינים המצפים את הפה בעדינות לבין פירות. בתקיפה הראשונה עולים פטל שחור, דומדמניות שחורות ודובדבנים שחורים, ובעקבותיהם באים רמזים לטבק לעיסה מומתק בדבש ולעשבי תיבול קלויים. בגימור הבולט באורכו מורגש לצד הפירות והטאנינים המתגברים בנחת גם רמז נדיב לשוקולד לאפייה. יהיה במיטבו ב-2012-2015. 380 שקלים. ציון: 93. כשר.

* רקנאטי, ספשל רזרב, 2007. יין מצוין, שהטאנינים שלו כבר אינם מוצקים אלא משולבים יפה ומאוזנים היטב בעץ מתובל ובפירות. צבעו נופך כהה, גופו מלא, אך כשהוא נח על החך יש בו תחושה מיוחדת של קלילות. היין נפתח בניחוח צ'רי-ברי - דובדבנים ופירות יער - ואחר כך חושף ניחוחות וטעמים של דומדמניות, דובדבנים אדומים וגרגירי בר על רקע של עץ ארז מתוק ושוקולד כהה. ארוך ונדיב. נגיש מאוד עכשיו למרות נעוריו, ועם זאת בהחלט ראוי ליישון. שתו מעכשיו עד 2015. 180 שקלים. ציון: 93. כשר.

* בנימינה, Old Vine, קברנה סוביניון, 2007 ,The Cave. יין במהדורה מוגבלת, שצבעו נופך כהה כמעט אטום עם רמז לארגמן בקצוות. גופו מלא והוא ניחן בטאנינים בולטים אך עגולים להפליא וברמזים עדינים לעץ מתובל. ניחן בניחוחות של פירות אדומים, וניל ורמז לקינמון. בהיפתחו בכוס חושף רמז לדומדמניות שחורות ולפטל שחור שאופייני לקברנה סוביניון, בתמיכה של רמזים לשוקולד מריר ולטבק שזה עתה עבר יישון. מרוכז אך מפגין את כוחו בדיסקרטיות ובאלגנטיות. מהנה מאוד עכשיו, אך יהיה במיטבו מאמצע 2012 עד 2018 ואולי אף מעבר לזה. זהו היין הטוב ביותר בסדרת "The Cave" של בנימינה. 280 שקלים. ציון: 93. כשר.

* קסטל, 2008 ,Grand Vin Castel. בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, קברנה פרנק ומלבק (בשיעור 6% ,10% ,20% ,60% ו-4% בהתאמה). ארומטי מאוד, בעל גוף מלא, ניחן בריכוז טוב ובהיפתחו חושף אלגנטיות אמיתית ברבדים רבים של מורכבות ועומק. טאנינים מתקתקים המלטפים את הפה בעדינות משתלבים עם עץ מתובל קלות ומדגישים ניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות, פטל שחור ועשבי תיבול ים תיכוניים טריים. בגימור הבולט באורכו עולה רמז מפתה לשוקולד לאפייה. שתו מעכשיו עד 2018. 245 שקלים. ציון: 93. כשר.

* יתיר, שיראז, 2007. יין שצבעו נופך כהה כמעט אטום, והטאנינים שלו עוקצים; ניחן בנוכחות בולטת אך לא מעיקה של עץ מתובל, המשתלבת יפה עם הטאנינים. בתקיפה הראשונה עולים שזיפים ופטל שחור שמזכירים פלפל, ובעקבותיהם באים פירות אדומים, שוקולד כהה ורמז לטבק לעיסה מתוק. תנו לו את הזמן שהוא זקוק לו. שתו מעכשיו עד 2017. 155 שקלים. ציון: 93. כשר.

* יקבי עמק האלה, 2006 ,"E". בלנד בעל טאנינים בולטים שיצא במהדורה מוגבלת של 2,200 בקבוקים ומורכב מענבי סירה בשיעור 35%, קברנה פרנק בשיעור 15% וקברנה סוביניון ומרלו בחלקים שווים, כל זן הותסס בנפרד והתפתח בחביות אלון צרפתי שרובן חדשות לפני הערבוב. לאחר הערבוב הועבר היין לשהות נוספת של שמונה חודשים בחביות, כדי שמרכיביו ישתלבו היטב זה בזה. טאנינים מוצקים ומתקתקים ועץ מתובל משתלבים יפה בתקיפה הראשונה עם ניחוחות וטעמים של קאסיס וליקוריץ, ובעקבותיהם מופיעים רמזים לדומדמניות שחורות ולטבק. בגימור הבולט באורכו עולה רמז לתאנים מיובשות. יין מרוכז ואינטנסיבי שזקוק למעט זמן בבקבוק כדי להראות אלגנטיות. שתו מעכשיו עד 2017 ואולי אף מעבר לזה. 415 שקלים. ציון: 92. כשר.

* שאטו גולן, אליעד, 2008. יין שצבעו נופך כהה מאוד עם השתקפויות בכתום וסגול, בעל גוף מלא ועשיר באופן בולט הן בניחוחות והן בטעמים. בלנד של קברנה סוביניון מעורב בכמויות קטנות של פטי ורדו וסירה (בשיעור 4%, %93 ו-3% בהתאמה). 12 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון מוצאים את ביטויים בטאנינים שעדיין עוקצים ובנוכחות של עץ קלוי, המאוזנים היטב בפירות ובחומציות. בתקיפה הראשונה עולים דומדמניות ופטל שחור, ובעקבותיהם באים רמזים לשוקולד לאפייה ולעשבי תיבול קלויים. כשהיין ימשיך להתפתח בבקבוק הוא ייעשה רך ועגול יותר וייתכן שיפתח רמזים לזיתים ירוקים. ארוך, נדיב וממלא את הפה. שתו מעכשיו עד 2018 ואולי אף מעבר לזה. 193 שקלים. ציון: 92.

* כרמי יוסף, קברנה סוביניון, 2009 ,Bravdo. יין שצבעו נופך כהה כמעט אטום, בעל ניחוח פירות שחורים ותיבת סיגרים כפי שאופייני לקברנה אמיתי. לאחריו היין נחשף בעושרו, בגופו המלא ובטאנינים עדינים, לצד דומדמניות, פטל שחור ואוכמניות על רקע תבלינים אוריינטליים. הטאנינים מתגברים בגימור הארוך לצד רמז מפתה לפירות יער מרוסקים. יהיה במיטבו ב-2013-2017. 130 שקלים. ציון: 91. כשר.

* אבידן, 2008 ,Fringe ,Full Wine. יין שצבעו נופך כהה מאוד, גופו בינוני-מלא, והטאנינים שלו כבר אינם מוצקים ומשתלבים יפה. בלנד המכיל קברנה סוביניון בשיעור 60% ופטיט סירה בשיעור 40%, שהתיישן בחביות אלון במשך 12 חודשים, וניחן בניחוח של אלון מתובל ואדמה תחוחה, המשתלבים יפה. עם הפתיחה בכוס עולים רמזים בולטים לפטל שחור, דומדמניות ופלפל, ובגימור המצטיין באורכו צץ רמז מצודד לזפת. שתו מעכשיו עד 2015. 155 שקלים. ציון: 91.

* טריו, הסוד, 2009. בלנד המכיל 66% קברנה סוביניון בצירוף מרלו וסירה בשיעור 22% כל אחד, התיישן בחביות אלון במשך 12 חודשים. צבעו נופך כהה, גופו מלא והוא רך ועגול, ובהיפתחו מגלה ניחוחות וטעמים של דומדמניות, פטל שחור ושזיפים סגולים, בתמיכה של רמזים לעץ ארז מתובל, תאנים ועשבי תיבול קלויים. ארוך ונדיב. כשהיין ימשיך להתפתח בבקבוק, חפשו בו גם רמזים לשוקולד לאפייה. יהיה במיטבו ב-2013-2017. 110 שקלים. ציון: 90.

* אס, שיראז, קיסריה, 2007. יין שעודו צעיר וכבר הוא רחב, נדיב וניחן בבשומת נדיבה של פטל שחור, דומדמניות וליקוריץ בלוויית רובד עליון של זפת ועשן. מצטיין באיזון טוב בין העץ, הטאנינים והחומציות. כולם מוליכים לגימור בולט באורכו. שתו מעכשיו עד 2014. 125 שקלים. ציון: 90.

* ססלוב, קברנה סוביניון, 2007 ,Reserved. כמו בטעימות מהחבית, זהו יין צעיר בעל טאנינים מוצקים עדיין ונוכחות מתונה ומשולבת היטב של אלון מתובל לצד איזון ומבנה טובים. בעל גוף מלא, ניחן בעידון ובאלגנטיות. ניחוחות וטעמים מסורתיים של דומדמניות שחורות ופטל שחור בתמיכה של רמזים לטבק ולעשבי תיבול קלויים. ארוך, נדיב וממלא פה. בגימור עולה רמז מצודד לעשבי תיבול מרירים. יהיה במיטבו ב-2012-2016. 160 שקלים. ציון: 90.

גזרו וקחו לחנות

המלצות מקוצרות ליינות חג, הזול ליקר:

1. כרמל, הסדרה האזורית, מרלו, גליל עליון, 2007. 52 שקלים. ציון: 89. כשר.

2. ססלוב, מרלו, אביב, 2008. 60 שקלים. ציון: 89.

3. תבור, אדמה, קברנה סוביניון, בזלת, 2006. 60 שקלים. ציון: 90. כשר.

4. כרמל, שיראז, כרם יחיד, קיומי, גליל עליון, 2006. 120 שקלים. ציון: 93. כשר.

5. ברקן, קברנה סוביניון, אלטיטיוד 2007 ,624. 130 שקלים. ציון: 92. כשר.

6. סוסון ים, אלול, 2008. 130 שקלים. ציון: 92.

7. פלם, קברנה סוביניון, רזרב, 2008. 160 שקלים. ציון: 94.

8. צרעה, 2007 ,Misty Hills. 175 שקלים. ציון: 92. כשר.



תצלום אילוסטרציה: גטי אימג'ס



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו