בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נקודות של אור וחושך בהחלטת בצלאל על ביטול תוצאות התחרות לתכנון הקמפוס החדש

תגובות

הבשורה הטובה היא שבצלאל החליטה על ביטול תוצאות התחרות לתכנון הקמפוס החדש שלה במגרש הרוסים במרכז העיר, כפי שדווח השבוע ב"הארץ". ארבע שנים אחרי שמשרד "סטודיו" מקלן ואיסטנבול זכה בתחרות, והתוכנית עשתה לא מעט מטראז' בצינורות התכנון, הביטול היה מפתיע אבל גם צפוי.

כפי שנכתב כאן עם פרסום תוצאות התחרות ב-2007, הניסיון מלמד כי זכייה בתחרויות תכנון אינה ערובה למימוש ההצעה אלא אולי להפך. בתחרויות פתוחות כמו זו של בצלאל הסיכוי למימוש קטן עוד יותר: כעסקת חבילה עם התוכנית הזוכה, מקבל המזמין גם את המתכנן, חתול בשק שאתו יצטרך לשתף פעולה ולעבור את כל מדורי התכנון, האישור, הביצוע. כישרון, כפי שמתברר, הוא לא הכל.

הבשורה הרעה היא שבצלאל עשתה רק חצי עבודה. אחרי שהתחרות המקורית לא עלתה יפה, האקדמיה לא ניצלה את המצב כדי לרדת מהעץ של הקמפוס החדש אלא המשיכה לדבוק ברעיון ואף הודיעה על כוונתה להכריז על תחרות חדשה לתכנון הפרויקט, עם מוזמנים נוצצים ויקרים בהרבה מהמשרד הצעיר והמסכן שזכה בתחרות המקורית. היה ראוי שבמקום תחרות תכנון, תמנה האקדמיה ועדת חיפוש לאיתור מבנים פנויים קיימים במרכז העיר ותכשיר אותם לצרכיה. בכך היתה חוסכת לא מעט כסף ומשאבים של כדור הארץ, וגם הרבה כאבי לב; היתה מגשימה בהצלחה רבה יותר את חזונה לחזור למרכז העיר ולהשתלב ברקמה האורבנית הקיימת, וגם היתה משמשת סמל ומופת לגישה ירוקה לבנייה, כלומר להימנע מבנייה.

רעיון שאולי כדאי לבחון ברצינות הוא הסבתו לצורכי האקדמיה של בניין הספרייה הלאומית בקמפוס גבעת רם, העומד להתפנות אחרי שיוקם בניין חדש בעבורה באזור. במחשבה שנייה, היה ראוי שהספרייה תישאר במקומה בבניין המודרניסטי ההרואי שלה, ותימנע הקמתו של עוד בניין חדש ומיותר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו