בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יקבי רמת הנגב רגע לפני הפריצה הגדולה

תגובות

יקבי רמת הנגב עדיין לא הצליחו לייצר את היין ה"גדול" הראשון שלהם, אך הייננים צוברים ניסיון, הגפנים מתבגרות, היינות הולכים ומשתפרים ורבים מהם איכותיים ומעניינים כבר עכשיו. הם מתחילים לשקף אופי של יינות המיוצרים מענבים שגדלו במדבר, כלומר ניכרים בהם מינרליות אבנית נעימה ותבלינים חומים ביד רחבה.

נכון שלא מעט מהיינות האזוריים הם בעלי חומציות בולטת, אך נדמה שהבעיה תיפתר בקרוב. היינות המופיעים בסקירה שלהלן מוצעים למכירה בעיקר ביקבים. יינני האזור מקדמים בברכה מבקרים ביקביהם ומקפידים על מחירים סבירים, שנעים בין 55 ל-100 שקלים לבקבוק.

יקב רוטה

יקב בוטיק שייסד ארז רוטה. היקב, שהוציא את היינות הראשונים ב-2002, שוכן לצד כרמיו המטופחים בחווה מבודדת, מוקף הרים מרהיבים. בכרמים גדלים ענבי קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ומוסקט אלכסנדריה. בנוסף על כך היקב מקבל ענבים מעמק האלה. יינות 2002 יצאו במהדורה של 1,000 בקבוקים. התפוקה כעת היא 10,000 בקבוקים בשנה. היינות יהיו כשרים מבציר 2010.

* רוטה, קברנה סוביניון מרלו, 2010. יין בעל גוף בינוני, שצבעו אודם נוטה לנופך. בלנד בעל טאנינים עדינים המכיל קברנה סוביניון ומרלו בחלקים שווים, שהתפתחו עם שבבי אלון. זהו יין רענן ומרענן, החושף פירות יער אדומים וקאסיס בתמיכה נאה של רמזים למינרלים אבניים ורמז מצודד לאלון מתובל. נועד לשתייה מוקדמת. שתו עכשיו. ציון: 87.

* רוטה, קברנה סוביניון, יעל, 2008. יין שצבעו ארגמן נוטה לנופך, בעל גוף בינוני. שמונת החודשים שבהם התיישן בחביות משתקפים בטאנינים רכים ומלטפים בעדינות וברמזים לעץ ארז מתוק ומתובל. ליין ניחוחות וטעמים של דומדמניות, פירות יער מרוסקים, מינרלים אדמתיים ורמזים לתבלינים חומים. ממלא את הפה ונדיב. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 87.

קדש ברנע

היקב נוסד ב-1999 במושב קדש ברנע בידי אלון צדוק, המטפח כרמים משלו סמוך לשרידי העיר הביזנטינית העתיקה ניצנה שמצפון לגבול מצרים. היקב מפיק יין זני ותערובות מענבי קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, שיראז, קברנה פרנק, מורוודרה, סוביניון לאן ושרדונה. התפוקה הראשונית היתה כ-5,000 בקבוקים, וכיום היא כ-75 אלף בקבוקים בשנה.

* קדש ברנע, מרלו, אלון, 2009. יין שמעורב בקברנה סוביניון בשיעור 10%, שעשרת החודשים שבהם התיישן בחביות אלון אמריקאיות מתבטאים בהשפעה עדינה של העץ ובטאנינים רכים. צבעו נופך נוטה לארגמן, והוא ניחן בניחוח פירות אדומים וחושף בהיפתחו דומדמניות שחורות ופירות יער שחורים ואדומים על רקע של עשבי תיבול קלויים, תבלינים חומים ומינרלים אדמתיים. שתו מעכשיו עד 2013 ואולי אף מעבר לזה. ציון: 87. כשר.

* קדש ברנע, אלון, רזרב, 2009. בלנד של קברנה סוביניון ומרלו בשיעור 45% כל אחד, ובצירוף פטי ורדו ושיראז בחלקים שווים. בעל גוף בינוני-מלא (נוטה למלא). 18 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון, חציין צרפתיות וחציין אמריקאיות, ניכרים ברמזים לאלון מתוק ומתובל ובטאנינים נדיבים אך רכים. ניחן ברמז מובהק לשוקולד בבשומת הפותחת, וזו מוליכה בכוס לניחוחות וטעמים של פירות יער שחורים ואדומים, קאסיס ומינרלים אבניים. בגימור הטאנינים מתגברים לצד תבלינים חומים. קל לשתייה אך בגלל חומציות בולטת מדי, אינו מגיע לדרגת מצוינות. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 86.

* קדש ברנע, קברנה סוביניון, 2009. בלנד המכיל 90% קברנה סוביניון ו-10% שיראז. היין התיישן בחביות אלון במשך 10 חודשים, צבעו נופך, גופו בינוני והטאנינים שלו רכים. הוא ניחן בבשומת רגועה, אך נפתח בכוס וחושף ניחוחות וטעמים של פטל שחור ושזיפים סגולים על רקע המרמז על עשבי תיבול מרירים. שתו השנה. ציון: 84. כשר.

כרמי עבדת

היקב הקטן שייסד אייל יזרעאל שוכן בחוות בודדים ברמת הנגב, באזור מדברי הררי ויפהפה לא רחוק מקיבוץ שדה בוקר. בכרמי היקב גדלות גפנים של קברנה סוביניון ומרלו, שהשקייתן מבוססת בעיקר על טרסות מים בנות 1,500 שנה, שהוקמו בתקופה הנבטית. התפוקה הנוכחית היא 6,000 בקבוקים בשנה.

* כרמי עבדת, קברנה סוביניון-מרלו, תשרי, 2009. בלנד של קברנה סוביניון ומרלו בחלקים שווים, בעל גוף בינוני-מלא וטאנינים רכים. היין התיישן במשך 12 חודשים בחביות אלון חדשות, והוא נפתח בניחוח מנטה ופירות אדומים, ובהמשך חושף ניחוחות וטעמים של דומדמניות, גרגירי בר ותבלינים חומים, שמתמשכים כולם בנועם. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 88.

* כרמי עבדת, קדם, 2008. בלנד שצבעו נופך עמוק וגופו מלא, המכיל קברנה סוביניון ומרלו וחושף בשומת של פירות שחורים ופלפל. היין נפתח בכוס וחושף רמזים לדומדמניות שחורות, פטל שחור וטבק. בגימור עולה רמז הפכפך, שנדמה כפלפל, ג'ינג'ר ואניס לסירוגין. ציון: 88.

* כרמי עבדת, מרלו, 2008. יין שצבעו נופך עמוק וגופו בינוני, ניחן בטאנינים רכים ובהיפתחו בכוס חושף שפע של פירות ובהם דומדמניות שחורות, שזיפים סגולים ופטל שחור, בתמיכה של רמזים לעשבי תיבול טריים ולתבלינים חומים. קל לשתייה אך מורכב דיו לעורר עניין. שתו מעכשיו עד 2012 ואולי אף מעבר לזה. ציון: 87.

שדה בוקר

היקב הקטן השוכן בקיבוץ שדה בוקר שבלב הנגב נוסד ב-1998. מייסדו - צבי רמיק, יליד קליפורניה - למד ייננות בעמק נאפה בקליפורניה. היקב מפיק יינות מענבי קברנה סוביניון, מרלו, מלבק, קריניאן וזינפנדל הגדלים במדבר, ומפיק כיום כ-6,000 בקבוקים בשנה. היקב פתח לאחרונה מרכז מבקרים חדש ונאה.

* שדה בוקר, קברנה סוביניון מרלו, 2007. בלנד של קברנה סביניון ומרלו בחלקים שווים, שהתיישן בחביות אלון. צבעו נופך כהה נוטה לארגמן, גופו מלא והוא ניחן בטאנינים רכים שעוקצים בעדינות, וחושף איזון עדין בין העץ, החומציות והפירות. בתקיפה הראשונה עולים שזיפים אדומים ותבלינים, ואלה מפנים את מקומם לרמזים נקיים לקאסיס ולפטל שחור. בגימור הארוך הטאנינים מתגברים לצד פירות ורמז לעשבי תיבול קלויים. זהו היין הטוב ביותר של היקב עד כה. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 90.

* שדה בוקר, מלבק, 2009. יין שמיוצר על טהרת ענבי מלבק מדבריים והתפתח בחביות ש-10% מהן חדשות במשך 18 חודשים. היין בשל וידידותי, צבעו נופך, גופו בינוני-מלא, והוא ניחן ברמזים לפטל שחור, שזיפים אדומים ותאנים, שכולם משתלבים יפה על רקע של ליקוריץ וגרפית. בגימור המתון באורכו צץ רמז מצודד לאניס. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 87.

* שדה בוקר, קברנה סוביניון, 2008. יין בעל גוף בינוני-מלא, שצבעו נופך כהה והוא ניחן בטאנינים רכים ובחומציות נדיבה (אולי אף נדיבה מדי). בהיפתחו בכוס הוא חושף דומדמניות שחורות ואדומות, גרגירי בר ורמזים לתבלינים ולמינרלים אדמתיים. שתו עכשיו או השנה. ציון: 85.

רוג'ום

היקב הקטן, השוכן בחוות צל המדבר שבמצפה רמון, נוסד ב-2008 בידי זיו ספקטור ואילן טיפתי. יינותיו נקראים על שם הרי הנגב הסמוכים, והוא מייצר כיום 3,000-3,500 בקבוקים בשנה מענבי מלבק, קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ופינו נואר, שגדלים בכרמים שונים בנגב. ליקב אין תעודת כשרות, אך בעליו טוענים שהם מקיימים את כל חוקי הכשרות.

* רוג'ום, שיראז, קמר, 2009. יין שצבעו אדום-דובדבן נוטה לנופך, ש-12 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון ניכרות בטאנינים גושניים מעט. גופו בינוני-מלא והוא נפתח בכוס, ואז נחשפת קשת של טעמים וניחוחות ובהם פירות יער אדומים ושחורים על רקע של עשבי תיבול צלויים. בגימור עולה רמז לשוקולד מריר. שתו מיום היציאה לחנויות עד 2013. ציון: 86.

* רוג'ום, קברנה סוביניון, יתר, 2009. יין המיוצר על טהרת ענבי קברנה סוביניון, שהתפתח בחביות אלון צרפתי במשך 12 חודשים וחושף גוף בינוני-מלא, אישיות עגולה ונדיבה, וניחוחות וטעמים של דומדמניות ופטל לצד רמז מצודד לעץ. בגימור עולים תבלינים מתוקים ורמז לליקוריץ. שתו מיום היציאה לחנויות עד 2014. ציון: 87.



ענבים ברמת הנגב. אופי מדברי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו