בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ספר חדש על אוכל: "איכס! זה טוב"

ספרם של ג'וליאן פואן ובלנדין בויה חותר תחת ההנחה שמה שנראה טוב גם טעים, ומציע גישה חדשה ביחס לחומרים לא אסתטיים

תגובות

"איכס! זה טוב", כך נקרא בתרגום חופשי מאוד מצרפתית ספרם של ג'וליאן פואן ובלנדין בויה. בספר מנסים השניים - סטייליסטית של אוכל ועיתונאי, עורך ובעלים של שתי מסעדות מצליחות בפאריס - להציל את כבודם האבוד של כמה מרכיבים דוחים במיוחד.

בשיתוף פעולה עם כמה שפים יצרו פואן ובויאר 46 מתכונים, שישדלו את הקוראים לתת הזדמנות שנייה לחומרים לא אסתטיים (תבשיל תמנונים ביין); דוחים מבחינה פסיכולוגית (אשכים, שבלולים); כאלה ששיטות בישול מיושנות המאיסו (כרוב ניצנים); וסתם איומים ונוראים (עוגת שפן).

"העיקרון של הספר הוא שבמטבח, כמו בחיים, לא צריך להיצמד לרושם הראשוני", אמר פואן בראיון ל"הארץ" לפני כחצי שנה. "יש אנשים שנראים מכוערים או מרושעים וכשמכירים אותם מתברר שאינם כאלה. זה נכון גם לבישול. אם יש ירק או בשר מכוער, שמעורר דחייה ראשונית, זה לא אומר שאין לו טעם טוב. ניסיתי לחתור תחת ההנחה הנפוצה שהדברים הכי יפים הם הכי טובים".

"Beurk! C'est bon" מאת ג'וליאן פואן ובלנדין בויה. הוצאת רוארג, צרפת 2010



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו