ספר חדש על אוכל: "איכס! זה טוב"

ספרם של ג'וליאן פואן ובלנדין בויה חותר תחת ההנחה שמה שנראה טוב גם טעים, ומציע גישה חדשה ביחס לחומרים לא אסתטיים

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

"איכס! זה טוב", כך נקרא בתרגום חופשי מאוד מצרפתית ספרם של ג'וליאן פואן ובלנדין בויה. בספר מנסים השניים - סטייליסטית של אוכל ועיתונאי, עורך ובעלים של שתי מסעדות מצליחות בפאריס - להציל את כבודם האבוד של כמה מרכיבים דוחים במיוחד.

בשיתוף פעולה עם כמה שפים יצרו פואן ובויאר 46 מתכונים, שישדלו את הקוראים לתת הזדמנות שנייה לחומרים לא אסתטיים (תבשיל תמנונים ביין); דוחים מבחינה פסיכולוגית (אשכים, שבלולים); כאלה ששיטות בישול מיושנות המאיסו (כרוב ניצנים); וסתם איומים ונוראים (עוגת שפן).

"העיקרון של הספר הוא שבמטבח, כמו בחיים, לא צריך להיצמד לרושם הראשוני", אמר פואן בראיון ל"הארץ" לפני כחצי שנה. "יש אנשים שנראים מכוערים או מרושעים וכשמכירים אותם מתברר שאינם כאלה. זה נכון גם לבישול. אם יש ירק או בשר מכוער, שמעורר דחייה ראשונית, זה לא אומר שאין לו טעם טוב. ניסיתי לחתור תחת ההנחה הנפוצה שהדברים הכי יפים הם הכי טובים".

"Beurk! C'est bon" מאת ג'וליאן פואן ובלנדין בויה. הוצאת רוארג, צרפת 2010

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ