בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

3 מתכונים ו-8 טיפים למנגל של יום העצמאות

השריית הבשר למשך 12-24 שעות לפני הצלייה תהפוך את המנגל שלכם לחגיגה אמיתית

3תגובות
לימור לניאדו תירו

לא בטוח שכך הרצל דימיין את היהודים חוגגים יום הולדת למדינה. המחשבה על מנגל ציוני ממרומי המרפסת בבאזל מופרכת לא פחות מחזון הקמת המדינה. על אפו ועל חמתו, נהפכנו לעם המנגל - וארוחת מנגל כהלכה היא חגיגת עצמאות ראויה לשמה. העיקר לשלוף בזמן נתחים עשויים היטב, רכים ועסיסיים ולדחוס אותם בפיתה עם הרבה סחוג וטחינה תוצרת בית. הנה כמה כללים פשוטים שיתרמו להצלחת ההילולה הלאומית.

השריה

מומלץ להשרות נתחי בשר ועוף עם אחוז שומן נמוך ובעלי טעם עדין. חלקי בשר כגון סינטה ושייטל וחלקי עוף כגון חזה, ירכיים וכנפיים יקבלו בברכה משרים מתוקים, חמוצים וחריפים. מומלץ להשרות 12 שעות לפחות, אך לא יותר מ-24 שעות. ככל שזמן ההשריה יהיה ארוך יותר, כך יתעצמו הטעמים והנתחים יתרככו. לא מומלץ להוסיף מלח למשרה, אלא להמליח רק בעת הצלייה. לאחר ההשריה שימרו את נוזלי המשרה והברישו אותם על גבי הנתחים בזמן הצלייה. את הנתחים יש לשמור בקירור ולהוציאם חצי שעה לפני הצלייה.

גריל

* גריל פשוט מפח מגולוון פחות מומלץ, מכיוון שיש בו מקום מועט לפחמים, מה שיוצר בעירה קצרה וחזקה. הרשת הדקיקה צמודה מדי לפחמים, ולכן גורמת לחריכה במקום לצלייה. אפשר לצלות בו נתחים שאינם דורשים צלייה ארוכה, כגון: כנפיים, חזה עוף, פרגיות, קבב או נקניקיות. הדרך הטובה ביותר לצלייה בגריל זה, היא להמתין עד שהפחמים יאפירו ואז לצלות במהירות.

* גריל עגול עם מכסה כדורי מומלץ יותר, מכיוון שהוא מאפשר שליטה בחום ובלהבות בעזרת פתחי אוורור מתכווננים. החום המופק מגריל כזה נמוך ומאפשר צלייה ממושכת ללא חשש משריפת הנתח. נתחי בשר שלמים כגון סינטה או אנטרקוט יש לצלות עם המכסה, כדי שייצלו גם בחום עקיף.

* גריל גז. פתרון נקי ונוח. זהו גריל עם אבנים וולקניות או קרמיות המתחממות ממבער המחובר לבלון גז. למרות חסרונו הברור, היעדר ארומת הפחם, הוא מומלץ בעיקר בשל האפשרות הקלה לשליטה בחום הצלייה באמצעות וסת גז.

פחמים

* פחם עץ עשוי מסוגים שונים של עצים קשים וכבדים, בעיקר עצי הדר. הפחם הוא עץ שעבר תהליך של שריפה, כמעט ללא חמצן. איכותו של הפחם נקבעת על פי סוג העץ ושיטת הייצור. לפחמי העץ ארומה מיוחדת וזמן בעירה ארוך, אך הם אינם מפיקים חום קבוע.

* פחם דחוס עשוי אבקת פחם עץ דחוסה עם חומר מילוי. היחידות מגיעות בגודל ובצורה אחידים, בחלקן יש חומר הצתה שבעירתו מושלמת ועוצמת החום בו גבוהה. כאשר משתמשים בסוג כזה של פחם, מומלץ להמתין עד שכל הפחם מכוסה בשכבה אפורה דקיקה לפני שמתחילים בצלייה. מתאים לצלות נתחים גדולים, הדורשים צלייה ממושכת, שכן משך הבעירה ארוך דיו.

ניחוח

עשבי תבלין יבשים כגון טימין, רוזמרין, עלי דפנה, אורגנו ומרווה יעשירו ויוסיפו ארומה לגריל פחמים וגז. לוקחים את העשבים, מרטיבים מעט ומניחים על הגחלים הבוערות לפני הנחת הנתחים על הרשת. אפשר להוסיף קליפות הדרים אשר יתרמו לארומה ממד מתקתק ומעקצץ.

צלייה

בדרך כלל הפחמים מוכנים לצלייה לאחר כחצי שעה ממועד הבערתם. הפחמים מוכנים כאשר הם לוהטים ומכוסים שכבה דקה של אפר ואין להבות כלל. בשלב זה אפשר להוסיף עשבי תיבול ולהניח מעליהם את הרשת. יש להמתין חמש דקות נוספות עד לחימום הרשת ורק אז להתחיל בצלייה. מומלץ למרוח את הרשת בשמן, מיד לאחר שמניחים אותה מעל הגחלים. חשוב להימנע מחריצת את הנתחים וכן מהפיכתם פעמים רבות, כדי לשמר את עסיסיותם.

לנתחי עוף מוסיפים את המלח בזמן הצלייה, ולנתחי בשר לאחריה, כדי לשמר את נוזלי הטעם בתאי הבשר. אם הנתח הושרה במשרה שמנוני אשר מגביר את האש, מורידים את הלהבות על ידי טפטוף זהיר של מים על הגחלים (למעט גריל גז). *

limortiroche@gmail.com

משרה צ'ילי, דבש וקוניאק

חומרים:

1 ק"ג כנפי עוף

2 בצלים

רבע כוס שמן זית

3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב צ'ילי חריף

3 כפות דבש

3 שיני שום קצוצות

רבע כוס קוניאק

כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:

פורסים את הבצלים לעיגולים ומשחימים במחבת עם 2 כפות שמן עד לקבלת צבע חום עמוק וטעם קרמלי.

מערבבים את כל המרכיבים ומשרים 12 שעות לפחות.

משרה תאנים מיובשות כוסברה וג'ינג'ר

חומרים:

1 ק"ג פרגיות

חצי כוס שמן זית

5 תאנים מיובשות

2 כפות מיץ לימון

רבע כוס מים

רבע כוס סויה

כף סוכר חום

2 שיני שום קצוצות

4 בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים

כוס עלי כוסברה קצוצים

כף ג'ינג'ר מגורר

רבע פלפל אדום חריף פרוס

חצי כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:

טוחנים יחד תאנים, שמן זית, מים, סויה, לימון וסוכר.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומשרים 12 שעות לפחות.

משרה לימון כבוש, תרכיז רימונים ונענע

חומרים:

1 ק"ג חזה עוף או שוקיים או פרגיות

חצי כוס שמן זית

2 לימקווט כבושים פרוסים או 2 כפות לימון כבוש קצוץ

רבע כוס יין לבן

2 שיני שום קצוצות

כוס עלי נענע

כף תרכיז רימונים

כף חרדל דיז'ון

רבע פלפל ירוק חריף פרוס

מיץ מלימון אחד

כפית נענע מיובשת

חצי כפית פלפל שחור

הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ומשרים 12 שעות לפחות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו