בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בקיץ הזה תשתי יין לבן

יינות לבנים מתאימים לקיץ יותר מאשר אדומים ואינם נופלים מהם באיכותם

תגובות

ליום העצמאות יש משמעות נוספת בעיני חובבי היין. החג הזה, המבשר את בוא הקיץ, מסמל את המעבר מיינות אדומים ללבנים, שהם לרוב פריכים ומרעננים יותר. לפני כמה שנים אמריקאים וישראלים רבים הגיעו למסקנה ששתיית יינות לבנים אינה מתוחכמת כשתיית אדומים. אך חובבי יין אמיתיים יודעים, שהיינות הלבנים הטובים יכולים להיות לא פחות מורכבים, עמוקים או ארוכי חיים מהאדומים.

יינות לבנים נוטים להיות מרעננים יותר מאדומים. אין להם הטאנינים האופייניים ליינות אדומים והם במיטבם כשהם מצוננים היטב. במלים אחרות, מאחר שבקיץ אוכלים בדרך כלל מאכלים קלים יותר, יינות לבנים מתאימים ללוותם יותר מאשר אדומים. מאכלים קלים צריכים להיות מלווים ביינות קלים (למשל פינו גרי, סוביניון בלאן, שאבליי ושרדונה שלא עבר יישון). למנות בינוניות או כבדות כדאי להתאים יינות בעלי גוף בינוני-מלא (שרדונה מיושן או סוביניון בלאן, ויונייה, רוסאן, מרסאן וסמיון). להלן רשמיי מכמה יינות לבנים המיוצרים בארץ. טווח המחירים נע בין 60 ל-90 שקל לבקבוק.

* יקב רמת הגולן, ירדן, שרדונה, כרם אורגני אודם, 2008. יין שצבעו זהוב מלוטש ומבריק, בעל גוף מלא, הנפתח בניחוח המרמז על סוכריית חמאה. בתקיפה הראשונה עולים פירות קיץ ואגסים, ואלה מפנים את מקומם לרמזים לפרי הדר ולקרם ברולה. השפעת עץ עדינה ומרקם כמעט חמאתי מאוזנים היטב בחומציות. יין מורכב, ממלא פה ונהדר. שתו מעכשיו עד 2018. ציון: 94. כשר.

* קסטל, "C", שרדונה, 2008 ,Blanc du Castel. יין שצבעו זהוב בהיר ומבריק, בעל גוף מלא ואיזון מכוונן היטב עד שנדמה שהיין מרחף על החך. בתקיפה הראשונה עולים אשכולית ובשר הקליפה של אשכולית על רקע ניחוח מפתה של שמנת ווניל, ואז היין נפתח בכוס וחושף ניחוחות וטעמים של אגס, משמש, תאנה ומלון על רקע עתיר מינרלים. ארוך, עמוק, מורכב ואלגנטי. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 93. כשר.

* רקנאטי, ספשל רזרב, לבן, 2009. בלנד של ויונייה, שרדונה וסוביניון בלאן, שהתפתח על שמריו במשך שמונה חודשים בחביות אלון בורגונדי. יין בעל גוף מלא שבשל הימנעות נבונה מהתססה מלולקטית שומר על אותנטיות הטעמים והפריכות של הזנים. זהו יין עשיר ונדיב, עתיר מינרלים שמפגין רמז קלוש בלבד לעץ. הוא חושף שפע של ניחוחות וטעמים ובהם אפרסק, נקטרינה ומשמש, ואלה משתלבים יפה ביין שמתאים להגדירו "חושני". ניכרת בו חומציות עסיסית שמוסיפה לו חיים בגימור הארוך. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 93. כשר.

* יקב רמת הגולן, קצרין, שרדונה, 2008. יין זהוב בהיר. אף שהוא בעל גוף מלא, הוא אינו דחוס או ספוג השפעת עץ כמהדורות קודמות שלו. לאחר רמזים מובהקים לסוכריית חמאה ולאגסים שלוקים, היין נפתח וחושף פרי הדר ומלון וכן רמזים קלויים קלילים שמתגלים כמאופקים, מורכבים, אלגנטיים וארוכים כאחד. שתו מעכשיו עד 2018. ציון: 92. כשר.

* גבעות, הרודיון, שרדונה-גוורצטרמינר, 2010. בלנד כמעט אוף-דריי, ארומטי מאוד, המכיל 83% שרדונה ו-17% גוורצטרמינר. בעל גוף בינוני וחומציות טובה ומאזנת. בתקיפה הראשונה עולים גויאבה ואננס, ובעקבותיהם באים רמזים לליצ'י ונקטרינות. כשהיין יתפתח בבקבוק חפשו בו רמזים למשמשים מיובשים ולתפוחים מיובשים. מומלץ לשתותו כאפריטיף או כליווי לקינוחים כגון קדאיף ופאי אפרסקים. שתו מעכשיו עד 2015. ציון: 91. כשר.

* צרעה, נוה אילן, 2009 ,Blanc. יין של 100% שרדונה, ש-65% מתוכם התפתחו בחביות צרפתיות ללא התססה מלולקטית, דבר המאפשר לניחוחות ולטעמים הנקיים והמענגים בחדותם להותיר את רישומם היטב. ארומטי וחושף רמזים קלים וכובשים לעץ מתובל הן בניחוח והן בטעם. בהיפתחו בכוס הוא חושף מלון ירוק ופירות קיץ על רקע מתובל קלות ועתיר מינרלים. מרוכז, עמוק, ואלגנטי עד פריכות. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 91. כשר.

* יתיר, ויונייה, 2010. יין שלא עבר יישון, וכך הוא שומר על אישיותו כיין פירותי רענן ועל טבעו הפריך. גופו קל-בינוני והוא נפתח בניחוחות וטעמים של פרחים ואגוזים, ובהמשך חושף שפע נדיב של אגסים, משמשים וליצ'י על רקע המרמז על תבלינים. בגימור עולה רמז לליצ'י. עגול, מלא חיים ונדיב. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 91. כשר.

* יתיר, סוביניון בלאן, 2010. יין שהותסס במכלי פלדת אל-חלד ואחר כך הועבר לחביות אלון, ישנות ברובן, למשך חודשיים. צבעו קש בהיר עם רמז לגון ירוק ורמז קלוש ולפיכך כובש לאלון. קל ומעודן, וניחוחו רענן ומלא חיים ממש כטעמו. חושף ניחוחות וטעמים של פרי הדר, אגסים ותפוחים, לצד רמזים לגויאבה ולמינרלים הצצים מאמצע החך. ניחן באיזון טוב בין בשלות לבין חומציות מכווננת היטב. שתו מעכשיו עד 2012. ציון: 90. כשר.

* כרמי יוסף שרדונה, ברבדו, 2010. יין זהוב עז ומבריק, שהתפתח במחציתו על שמריו בחביות אלון צרפתי במשך שלושה חודשים, ובמחציתו האחרת במכלי פלדת אל-חלד. בעל גוף מלא וניחוח בולט, ניחן בחומציות טובה ומאזנת וברמז דק של העץ. עם הפתיחה בכוס עולים רמזים לפרי הדר, פירות קיץ ומנגו, ובגימור הארוך והשמנתי מעט צץ רמז מפתה למלון דבשי. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 90. כשר.

* כרמל, אזורי, סוביניון בלאן, גליל עליון, 2010. יין שלא עבר יישון. צבעו זהוב בוהק ונוצץ, והוא חושף בשומת טובה וחומציות מלאת חיים התומכת בניחוחות וטעמים של פסיפלורה, אשכולית ורודה וקרמבולה, והכל על רקע המרמז בנועם על דשא שזה מקרוב נקצץ. מוצלח מאוד, ומשקף את השיפור המסתמן בזן זה בארץ. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 90. כשר.

* כרמל, אזורי, ויונייה, גליל עליון, 2010. יין בעל גוף בינוני, שעבר טיפול קל של אלון וחושף ניחוחות וטעמים מעודנים. באף ובחך עולים רמזים למשמשים מיובשים, עור ותערובת פרי הדר, ואלה מוליכים לרמזים למלון כתום. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 90. כשר.

* יקבי עמק האלה, שרדונה, 2010. בלנד משני כרמים (אדרית ונס הרים), ש-25% ממנו התיישנו בחביות אלון חדשות, והוא מסתמן כיין שיהיה וחמאתי ופריך בעת ובעונה אחת. קשת מצודדת של ניחוחות וטעמים נעה על החך מפירות טרופיים לפרי הדר, ובהם בולטים קיווי, אננס, אשכולית אדומה וליים, בתמיכה נאה מאוד של רמז מפתה לשקדים ירוקים בגימור הארוך. שתו מעכשיו עד 2015. ציון: 90. כשר.

* פלם, סוביניון בלאן-שרדונה, 2010. בלנד שלא עבר יישון במכוון, המכיל 67% סוביניון בלאן ו-33% שרדונה. לא נחשף לתסיסה מלולקטית כדי לשמור על הטעמים הטבעיים של הענבים. צבעו קש זהוב בהיר, גופו בינוני והוא ניחן בחומציות מכווננת היטב המשווה לו פריכות ורעננות מבלי לפגום במורכבותו. חפשו בו ניחוחות וטעמים של פרי הדר מתובל ופירות טרופיים, שנוכחותם אינה מתפוגגת לאורך גימור ארוך ומלא חיים, שצצים בו רמזים מעודנים למינרלים אבניים. שתו עכשיו. ציון: 90. כשר.

* הרי גליל, סוביניון בלאן, 2010. יין שצבעו זהוב בהיר עם גוונים בירוק וכתום. יין טהור, פריך וממוקד היטב שלא עבר יישון בחביות אלון וחושף ניחוחות וטעמים של אפרסק, פרי הדר, קלמנטינה ומנגו. מאמצע החך עולים רמזים מענגים לפאי ליים ולמינרלים אבניים. מרענן ובעל מורכבות מצודדת. שתו עכשיו. ציון: 90. כשר.

* הרי גליל, ויונייה, 2010. יין בעל גוף בינוני, שצבעו זהוב בהיר ומבריק, וניכר בו רמז לאלון מעושן המשלים יפה שפע של שזיפים ירוקים, ליצ'י ואגסי אנז'ו. מאמצע החך עולה גם רמז למלון דבשי. חמצמץ, מלא חיים וארוך. שתו עכשיו. ציון: 90. כשר.

* יקב רמת הגולן, ירדן, שרדונה, 2009. יין שנפתח ברמז לעץ קלוי ורק אז חושף ניחוחות של אגסים. אם תתנו לו את הזמן שמגיע לו, האלון יהיה הרבה יותר מוצנע, האגסים יפרחו ויפנו מקום לרמזים לשמנת, תפוח צהוב, יערת דבש וחמאה. מסתמן כבעל פוטנציאל להיות ארוך ואלגנטי. שתו מעכשיו עד 2016. ציון: 90. כשר.

* יקב רמת הגולן, ירדן, ויונייה, 2009. בניחוח הפותח את היין מורגשים רמזים קלים לאלון ופרחים, המתפוגגים ומפנים מקום לניחוחות וטעמים של אפרסקים לבנים, אגסים ותבלינים. מאמצע החך עולים גם רמזי גימור נדיבים לשזיפים ירוקים. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 90. כשר.

* תבור, אדמה, סוביניון בלאן, גיר, 2010. יין שצבעו זהוב בהיר וגופו בינוני, והוא ניחן בחומציות פריכה ובקשת מצודדת של פרי הדר ופירות קיץ בשלים, בתמיכה נאה של רמזים למינרלים צורניים. לא מורכב מדי אך נהדר. שתו עכשיו. ציון: 90. כשר.

* יקב רמת הגולן, ירדן, סוביניון בלאן, 2010. יין זהוב בהיר ומבריק, גופו בינוני והוא נפתח ברמז לסוכריית חמאה ונמשך בניחוחות וטעמים מאופקים אך אלגנטיים של אגסים, אפרסקים לבנים ומלון דבש. מאמצע החך עולה רמז לרפרפת לימון. בשל וחלק, עם חומציות שמוסיפה לו חיים ושומרת עליו לאורך הגימור הארוך. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 89. כשר.

* עגור, בלנקה, 2009. בלנד מעט יוצא דופן אך מוצלח למדי של ויונייה בשיעור 55% ויוהניסברג ריזלינג בשיעור 45%. הענבים נבצרו מוקדם במכוון כדי לשמור על תכולת אלכוהול מתונה למדי, .11.5%. צבעו זהוב בהיר ומבריק והוא ניחן בניחוח פרחים שבו הריזלינג שולט ואף חושף רמז קל של שמן האופייני לזן. בעל גוף בינוני וניחוחות וטעמים מעודנים של פרי הדר, תפוחים ומלון ירוק. בעל פוטנציאל ליישון מה. כשיתפתח בבקבוק ייעשה כהה יותר ובעל גוף כבד יותר, והריזלינג יבלוט בו יותר. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 89. כשר.

* בנימינה, אבני החושן, שרדונה-סוביניון בלאן-ויונייה, ישפה, 2009. בלנד בעל גוף בינוני של שרדונה, סוביניון בלאן וויונייה (בשיעור 30% ,50% ו-20% בהתאמה). היין התיישן בחביות אלון חדשות וישנות שישה חודשים, חושף בשומת מורכבת של אגוזי חמאה ואגסים בשלים, הנמשכת אל הכוס ונפתחת לרמזים של מלון דבש ופרי הדר. גימור נדיב בעל מרקם כמעט שמנתי. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 89. כשר.

* בנימינה, רזרב, סוביניון בלאן, 2009. יין שצבעו קש לח חיוור, נאמן במלואו לזן, נפתח ברמזים לאשכולית ולליים בלוויית רמזים למינרלים אבניים, וגם הרמזים המסורתיים לשתן חתולים ואספרגוס. ארומטי וארוך. שתו מעכשיו עד 2012. ציון: 89. כשר.

* דלתון, רזרב, סוביניון בלאן, 2010. יין קל, מעודן ומלוטש, בעל ניחוח עשיר ברמזים לחציר שזה מקרוב נקצץ ולעשב חמים. בהיפתחו חושף קשת מפתה של פרי הדר, אגסים בשלים ופריחת תפוח, וכל הרמזים מתמשכים יפה בגימור נדיב ומרענן. שתו עכשיו. ציון: 89. כשר.

* ברקן, רזרב, שרדונה, 2009. יין שצבעו זהוב בהיר, מאופק מעט מיד לאחר המזיגה, אך נפתח בכוס וחושף רמזים לתפוחים ירוקים, אגסים ושקדים ירוקים. בעל גוף בינוני ורמז מצודד למרירות בגימור. שתו עכשיו. ציון: 88. כשר.

* פסגורת, ויונייה, 2010. יין שהתפתח בחביות אלון צרפתי חדשות במשך שישה חודשים, צבעו זהוב בהיר ומבריק, גופו בינוני והוא ניחן בחומציות שופעת המזכירה תפוחים ירוקים, וברמזים לאלון מתובל המאזנים את החומציות. נפתח בכוס וחושף רמזים מצודדים לאגסים, ליצ'י ושקדים מתובלים. היין הוא בעל תכולת אלכוהול נדיבה של 14%. שתו השנה. ציון: 88. כשר.

* צובא, תל צובא, שרדונה, 2009. יין שצבעו זהוב בהיר ומבריק, התפתח בחלקו במכלי פלדת אל-חלד ובחלקו בחביות (שמחצית מהן חדשות), וללא תסיסה מלולקטית. בהיפתחו הוא מעט שטוח אך בתוך כמה דקות בכוס נחשפים ניחוחות וטעמים של תפוחים ירוקים, אפרסקים ונקטרינות. בעל גוף בינוני ורמזים מצודדים לאגסי אנז'ו המתגברים בגימור. שתו עכשיו. ציון: 88. כשר.

* אדיר, שרדונה, 2010. יין זהוב בהיר, המשקף שימוש מתון במכוון באלון צרפתי חדש. נפתח בכוס וחושף אשכולית וליים על רקע המרמז בנועם על מינרלים צורניים. שתו עכשיו. ציון: 87. כשר. *



כרם בעמק האלה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו