בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

משלושה יוצא אחד

תגובות

יקב ברבדו נוסד ב-2001 על ידי בן-עמי ברבדו ועודד שוסיוב, שניהם מרצים לייננות באוניברסיטה העברית בירושלים, והוא שוכן בלב כרמי יוסף שבמדרונות המערביים של הרי יהודה. היין הראשון של היקב יצא ב-2001 ב-2,800 בקבוקים, והתפוקה הנוכחית היא כ-45 אלף בקבוקים בשנה. יינות היקב מופקים בעיקר מענבים הגדלים בכרמים שבבעלותו, ובהם קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ושרדונה. היינות כשרים מבציר 2007 ואילך.

* כרמי יוסף, Coupage, ברבדו, 2009: יין הממסך (בלנד) הראשון של היקב, המכיל קברנה סוביניון, שיראז וקברנה (בשיעור 33% ,40% ו-27% בהתאמה), כל זן הופק בנפרד ועבר יישון של 12 חודשים לפני הערבוב. יין לעיס, החושף את מעלותיהם של כל הזנים - פירות שחורים וגרגירי יער מתובלים מהקברנה סוביניון, רמז מצודד לירוק אדמתי מהקברנה ורמזים לשזיפים ולעור מהשיראז. הוא מרוכז ובעל גוף מלא, וזקוק לזמן כדי להפגין אלגנטיות. יהיה נגיש בתחילת 2012, ובמיטבו ב-2013-2017, ואולי מעבר לזה. 120 שקלים. ציון: 92. כשר.

* כרמי יוסף, קברנה סוביניון, ברבדו, 2009: יין שצבעו נופך כהה כמעט אטום, החושף בשומת האופיינית לקברנה אמיתי - ניחוחות פירות שחורים ותיבת סיגרים - וכשאלה מתפוגגים נחשף יין עשיר, בעל גוף מלא וטאנינים עדינים, שניחן ברמזים לדומדמניות, לפטל שחור ולאוכמניות על רקע של תבלינים אוריינטליים. הטאנינים מתגברים לצד רמז לפירות מרוסקים בגימור הארוך. יהיה במיטבו ב-2013-2017. 120 שקלים. ציון: 91. כשר.

* כרמי יוסף, שרדונה, ברבדו, 2010: יין שהתפתח במחציתו על שמריו בחביות אלון צרפתי במשך שלושה חודשים, והשאר במכלי פלדת אל-חלד. צבעו זהוב עז ומבריק, גופו מלא, והוא ניחן בבשומת בולטת ובחומציות טובה ומאזנת וכן ברמז דק לעץ. בהיפתחו בכוס הוא חושף פרי הדר, פירות קיץ בשלים ורמז למנגו. בגימור הארוך והכמעט-שמנתי במרקמו עולה רמז מצודד למלון דבש. שתו מעכשיו עד 2014. 88 שקלים. ציון: 90. כשר.

* כרמי יוסף, מרלו, ברבדו, 2009: יין שצבעו נופך כהה נוטה לארגמן וגופו בינוני-מלא (נוטה למלא), הטאנינים שלו מלטפים בעדינות והזמן שבילה בחביות אלון ניכר ברמז לא מופרז לעץ מתובל. בתקיפה ראשונה חושף ניחוח של שזיפים אדומים, ולאחר מכן נפרשת קשת עשירה בטעמים וניחוחות ובהם דומדמניות שחורות, גרגירי בר ופטל. יין עמוק ועגול. טבק סיגרים ורמזים כובשים למתיקות ולשקדים מרירים כאחד עולים זה לצד זה בגימור הארוך, בתמיכה נאה של רמז למינרלים אדמתיים. איזון מכוונן היטב משווה לו אלגנטיות. יהיה במיטבו ב-2012-2016 ואולי אף מעבר לזה. 120 שקלים. ציון: 92. כשר.

* כרמי יוסף, שיראז, ברבדו, 2009: יין בעל גוף מלא, מרוכז היטב, שצבעו נופך כהה מאוד נוטה לשחור, והוא ניחן בבשומת של עץ ארז מתובל ושזיפים סגולים, המתפוגגים בכוס וחושפים ניחוחות וטעמים של פטל שחור, זיתים שחורים ועשבי תיבול קלויים. הטאנינים עדין מוצקים, אך הם מאוזנים היטב בעץ ופירות, וכל המרכיבים ישתלבו יפה בבוא העת. בשלב הזה היין חזק, אך שריריו ייעשו מאופקים יותר במרוצת הזמן, והאלגנטיות שלו תיחשף. נגיש עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2013-2017. 120 שקלים. ציון: 91. כשר.

נגיעה קלה של עץ

מישר הוא יקב קטן שנוסד ב-1991 בידי זאב וחיה סמילנסקי, במושב מישר שבדרום מישור החוף, והוא מייצר יינות אך ורק מענבים הגדלים בכרמים שבבעלותו. הזנים שאתם הוא עובד הם קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ומוסקט, והתפוקה הנוכחית היא כ-10,000 בקבוקים בשנה, בסדרות רזרב ומישר. היינות מצוינים, ומחירם משתלם.

* מישר, רזרב 730, קברנה סוביניון, 2007: יין שהתפתח בחביות במשך כ-16 חודשים, צבעו נופך כהה וגופו בינוני-מלא. זהו יין עגול בעל טאנינים משיים ורמזים מצודדים לעץ ארז מתוק ומתובל, ובהיפתחו נחשפים טעמים וניחוחות של דומדמניות שחורות ופירות יער שחורים, האופיינים לקברנה סוביניון. חומציות מלאת חיים ורבדים עליים של שוקולד כהה ועשבי תיבול ים-תיכוניים מוסיפים למורכבותו. שתו מעכשיו עד 2015. 75 שקלים. ציון: 90.

* מישר, מרלו, 2006: יין שצבעו אודם כהה וגופו בינוני-מלא. התיישן בחביות אלון במשך 18 חודשים וחושף טאנינים רכים שעוקצים בעדינות ושומרים על אופיים למול רמזים לעץ מתובל. נפתח בפטל ובדובדבנים שחורים, ובעקבותיהם עולים רמזים לאוכמניות, קסיס וקליפת הדרים, והכל על רקע עשבי תיבול ים-תיכוניים שנקטפו זה מקרוב. יין מורכב אך נעים לשתייה. שתו מעכשיו עד 2013. 50 שקלים. ציון: 90.

* מישר, אדום מעורב 41, 2006: התיישן בחביות אלון במשך 11 חודשים, בלנד של שיראז בשיעור 60% ומרלו וקברנה סוביניון בשיעור 20% כל אחד. צבעו נופך שכהותו בינונית, גופו בינוני-מלא, והוא ניחן בבשומת של פירות אדומים. בהיפתחו חושף ניחוחות וטעמים של שזיפים אדומים, דובדבנים שחורים וקליפת הדרים מרירה על רקע המרמז על טבק סיגרים ועור אוכפים. מוצלח מאוד. שתו מעכשיו עד 2013. 50 שקלים. ציון: 89.

* מישר, שיראז, 2007: יין שצבעו אודם כהה, גופו בינוני-מלא, הוא ניחן בטאנינים רכים ובמגע עדין של אלון מהחביות שבהן התיישן היין במשך כעשרה חודשים. זהו שיראז שאינו אינטנסיבי או מרוכז אלא עדין ואלגנטי, עשיר ועגול, ובעל ניחוחות וטעמים של גרגירי בר ושזיפים בשלים, בתמיכה מחמיאה של רמזים מתחלפים - רגע נדמה שזה שוקולד מריר ובמשנהו - אספרסו. שתו מעכשיו עד 2015. 50 שקלים. ציון: 90.

עקיצה קלה

יקב אלכסנדר שבבית יצחק נוסד ב-1996 בידי יורם שלום, ומייצר את יינותיו מענבים שגדלו בכרמים שבפיקוחו בכרם בן זמרה שבגליל העליון. היקב עובד בעיקר עם קברנה סוביניו, מרלו, שרדונה וסוביניון בלאן, ולאחרונה החל לייצר יינות גם מסירה ומגרנאש.

התפוקה הראשונה מבציר 2002 היתה 12 אלף בקבוקים. מבציר 2006 עבר היקב לייצר יינות כשרים, והתפוקה הנוכחית שלו היא כ-60 אלף יינות בשנה. מלבד שתי סדרות הדגל, אלכסנדר הגדול ואלכסנדר רזרב, היקב מפיק כיום יינות בארבע סדרות נוספות: ליזה, סנדרו, גסטו וגסטון. היקב מייצר גם יינות בתווית פרטית לכמה מסעדות.

* אלכסנדר, אלכסנדר הגדול, קברנה סוביניון, 2006: יין שמעורבים בו 5% מרלו, צבעו נופך כהה נוטרה לארגמן, גופו מלא והוא ניחן בטאנינים מוצקים. התיישנותו בחביות במשך 15 חודשים מוצאת את ביטויה בנוכחות בולטת של עץ מתובל, אך היא מאוזנת היטב ובמרוצת הזמן תתפוגג. חושף ניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות, פטל שחור ושוקולד כהה, וכולם מוליכים לגימור ארוך וממלא את הפה. שתו מעכשיו עד 2012. 360 שקלים. ציון: 89. כשר.

* אלכסנדר, סנדרו, 2008: בלנד המורכב מקברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו ושיראז (בשיעור 10% ,20% ,60% ו-6% בהתאמה), בתוספת ענבי סוביניון בלאן לבנים בשיעור 4%, על פי צו האופנה האחרונה. בעל גוף בינוני-מלא ועץ מתובל. טאנינים שעוקצים קלות מעידים על 13 החודשים שבילה בחביות. בהיפתחו נחשפים גרגירי בר ודומדמניות על רקע מינרלים אדמתיים. שתו מעכשיו עד 2014. 90 שקלים. ציון: 88. כשר.



חדר החביות ביקב אלכסנדר, בית יצחק



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו