קצה הקרחון

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

כמעט 100 שנה לאחר שטבעה, המיתוס של הטיטאניק עדיין חי. אנשים צמאים לדעת כל פרט על השעות האחרונות בחייהם של 1,517 הנוסעים שנספו לאחר שהספינה התנגשה בקרחון.

ספרי אוכל רבים מהצפוי הוקדשו לנושא הארוחה האחרונה. בכך עוסק גם "The Last Dinner on the Titanic" מאת ריק ארצ'יבלד, ששם דגש על ארוחת פאר בת עשר מנות שהוגשה לחלק מהנוסעים לפני מותם.

אז מה אכלו העשירים והמפורסמים ששילמו סכומי עתק תמורת הפלגת הבכורה? ארצ'יבלד מפרט ואף מצרף מתכונים (צריך למלא איכשהו ספר של 144 עמודים). הארוחה כללה בין השאר צדפות, קרם שעורה, סלמון, פילה מיניון, טלה ברוטב מנטה, ברווז ברוטב תפוחים, כבד אווז, אפרסקים בג'לי, אקליירים בטעם שוקו-וניל, פירות וגבינות. כל אחת מעשר המנות לוותה ביין מסוג שונה. אחרי סעודה כזאת, פלא שלנוסעים לא היה כוח לגבור על הגלים?

"The Last Dinner on the Titanic" מאת ריק ארצ'יבלד. הוצאת מדיסון. קנדה, 1997. 144 עמ'

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ