ספר בישול: המטבחים של ציר הרשע ושל מדינות מרגיזות אחרות

כריס פייר האמריקאית, פרשנית צבאית, ביקרה ואכלה במדינות רבות בעולם. את היא מלמדת אותנו על האוייב דרך המתכונים

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

כריס פייר האמריקאית, פרשנית צבאית, ביקרה ואכלה במדינות רבות בעולם. בטהראן טיפטפה גלידת תותים על החיג'אב, בבורמה אכלה קארי צפרדעים, בדמשק הקפיצה זיתים מהחבית ורק בווייטנאם נמנעה מלהניח את כף רגלה במסעדות המגישות בשר כלב.

בספרה מ-2008, "Cuisines of the Axis of Evil and Other Irritating States: A Dinner Party" (בתרגום חופשי: המטבחים של ציר הרשע ושל מדינות מרגיזות אחרות), היא משלבת את המקצוע והתחביב. הדרך הטובה ביותר לדעת את האויב, היא טוענת, היא להכיר את המטבח שלו.

בספרה היא מביאה מתכונים, סיפורים קולינריים וטיפים מעשר מדינות. הפרק הראשון מוקדש לאויבות הגדולות של ארצות הברית: צפון קוריאה, איראן ועיראק. ישראל מככבת כבר בפרק השני - לצד הודו ופקיסטאן - המוקדש למדינות "מרגיזות" בעלות נשק גרעיני. כן נסקר המטבח באפגניסטאן, בורמה, סין וארצות הברית עצמה.

המתכון האהוב עליה, מגלה פייר, הוא איראני: עוף ברוטב אגוזים ורימונים. רשימת המזונות המועדפים עליה כוללת גם קבב בסגנון עיראקי ומלפפון חריף א-לה צפון קוריאה.

"Cuisines of the Axis of Evil and Other Irritating States: A Dinner Party" מאת כריס פייר. הוצאת ליונס, ארצות הברית, 2008

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ