בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ספר בישול: המטבחים של ציר הרשע ושל מדינות מרגיזות אחרות

כריס פייר האמריקאית, פרשנית צבאית, ביקרה ואכלה במדינות רבות בעולם. את היא מלמדת אותנו על האוייב דרך המתכונים

תגובות

כריס פייר האמריקאית, פרשנית צבאית, ביקרה ואכלה במדינות רבות בעולם. בטהראן טיפטפה גלידת תותים על החיג'אב, בבורמה אכלה קארי צפרדעים, בדמשק הקפיצה זיתים מהחבית ורק בווייטנאם נמנעה מלהניח את כף רגלה במסעדות המגישות בשר כלב.

בספרה מ-2008, "Cuisines of the Axis of Evil and Other Irritating States: A Dinner Party" (בתרגום חופשי: המטבחים של ציר הרשע ושל מדינות מרגיזות אחרות), היא משלבת את המקצוע והתחביב. הדרך הטובה ביותר לדעת את האויב, היא טוענת, היא להכיר את המטבח שלו.

בספרה היא מביאה מתכונים, סיפורים קולינריים וטיפים מעשר מדינות. הפרק הראשון מוקדש לאויבות הגדולות של ארצות הברית: צפון קוריאה, איראן ועיראק. ישראל מככבת כבר בפרק השני - לצד הודו ופקיסטאן - המוקדש למדינות "מרגיזות" בעלות נשק גרעיני. כן נסקר המטבח באפגניסטאן, בורמה, סין וארצות הברית עצמה.

המתכון האהוב עליה, מגלה פייר, הוא איראני: עוף ברוטב אגוזים ורימונים. רשימת המזונות המועדפים עליה כוללת גם קבב בסגנון עיראקי ומלפפון חריף א-לה צפון קוריאה.

"Cuisines of the Axis of Evil and Other Irritating States: A Dinner Party" מאת כריס פייר. הוצאת ליונס, ארצות הברית, 2008




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו