בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

3 מתכונים לקציצות בשר מבושלות

עם במיה ועגבניות, מנגולד ולימון פרסי או ברוטב עגבניות וזיתי קלמטה: קציצות בשר ללא טיגון, שגם למחרת השאריות שלהן ישמחו את בני הבית

תגובות

כשרוצים להרגיש משפחה, מגלגלים קציצות. כשרוצים להירגע, מגלגלים קציצות. כשרוצים לאהוב, מגלגלים קציצות. קציצות בשר ועוף הן אולי המאכל האהוב ביותר. לכל עדה יש מתכון לקציצות ברוטב שהן "הכי טובות" שיש. קל להכינן בהצלחה. כל מתכון לקציצות ניתן לשינוי: אפשר להחליף את סוג הבשר או להכין תערובת מעוף, הודו, טלה ובשר בקר. אפשר להוסיף או לגרוע בתיבול, לשנות את שיטת הבישול ולשחק עם הרוטב כיד הדמיון.

כדי להצליח במשימה, מומלץ לקנות בשר איכותי וטרי שנטחן בעת הקנייה. בשר טחון שהופשר מהקפאה מומלץ פחות, שכן עודפי מים שיוצרו בעת ההפשרה יקשו על גלגול הקציצות. נתחי הבקר המומלצים לקציצות הם פאלדה, צוואר או אנטריקוט. אם משתמשים בבשר טלה, מומלץ להשתמש בפאלדה או שוק עליונה.

נתחי העוף המועדפים הם חזה עוף וכרעיים נטולי עצם ועור. לתערובת הבשר אפשר להוסיף שומן כבש, שומן אווז או שמן זית. לקבלת מרקם רך יש להוסיף לתערובת הבשר עשבי תיבול קצוצים, גזר, תפוח אדמה, קישוא ובצל, מגוררים בפומפייה או במעבד מזון. אלה יעניקו לקציצות גם טעם עשיר.

תוספת פירורי לחם או לחם מושרה במים וסחוט היטב מיועדת לאיסוף עודפי הנוזלים המופרשים מהבשר והירקות, ולאיחוד התערובת טרם גלגול הקציצות. אם התערובת רכה מדי ואינה נאספת היטב לכדורים יפים - מומלץ להוסיף פירורי לחם.

כדי להקל על מלאכת גלגול הקציצות, רצוי ליצור כדורים בידיים רטובות, תוך דחיסה עדינה של התערובת. אם מטגנים את הקציצות, אפשר לטבול אותן בביצה טרופה ולצפות אותן בקמח, סולת, פירורי פנקו או פירורי לחם. לאחר הטיגון מוסיפים את כדורי הקציצות לרוטב מבעבע.

לפניכם שלושה מתכונים לקציצות בשר מבושלות, ללא טיגון. הסוד בהצלחת הבישול הוא לקרר את הקציצות למשך שעה במקרר לפני הוספתן לרוטב החם. כדאי להימנע מערבוב יתר, שעלול לפגוע בצורתן האחידה של הקציצות הרכות. קציצות אלו ישתבחו לאחר לילה במקרר, כך הן יספגו את טעמי הרוטב ואגב כך יסמיכו אותו.

שאריות של קציצות ביום למחרת יענגו את בני הבית אם יוגשו בתוך בגט טרי עם פלחי עגבנייה, מלפפון חמוץ, מיונז או טחינה ומעט אריסה.

קציצות בבמיה, עגבניות ולימון


קציצות בבמיה עגבניות ולימון
לימור לניאדו תירוש

קציצות מנגולד, לימון פרסי ותפוחי אדמה

 קציצות מנגולד לימון פרסי ותפוחי אדמה
לימור לניאדו תירוש

קציצות מוצרלה ברוטב עגבניות מיובשות וקלמטה


לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו