מה אוכלים ספורטאים?

בספר "The Olympic Cookbook", שראה אור לקראת אולימפיאדת אתונה 2004, לוקטו תפריטים ו-50 מתכונים מעשרה ספורטאים בריטים מובילים

מאיה לוין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין

שרון דייוויס הצטרפה לנבחרת השחייה של בריטניה ב-1976. היא היתה אז בת 13, בעיצומו של פרץ גדילה. הגוף שלה דרש הרבה סידן, ברזל ואבץ. לשף הבריטי איינסלי הריוט סיפרה שבאותה תקופה הקפידה לאכול שתי ארוחות בוקר - אחת לפני האימון והשנייה אחריה. כך עשתה גם בכל הקשור לארוחות צהריים.

סר סטיב רדגרייב, אצן שתרם שש מדליות זהב לפנתיאון הבריטי, אכל 6,000 קלוריות ביום בתקופת השיא שלו על המסלול. לדבריו, עם התפריט שלו נמנו אז מטעמים כגון דייסות, פסטות, סופגניות, שוקולד וגלידה.

בספר "The Olympic Cookbook", שראה אור לקראת אולימפיאדת אתונה 2004, ליקט הריוט תפריטים ו-50 מתכונים מעשרה ספורטאים בריטים מובילים. החותר מתיו פינסנט תרם מתכון לכריך בייקון, האצן קולין ג'קסון שיתף את הקוראים בשלבי הכנת נודלס עם בוקצ'וי, האתלטית סאלי גונל רקחה ברד פסיפלורה וקומפוט תותים.

הריוט אף תרם לספר 40 מתכונים מעשה ידיו. בין המפתים שבהם: אגסים בדבש עם גלידת וניל לארוחת בוקר ודג בקוקוס עם פפאיה וסלסת ליים לצהריים.

"The Olympic Cookbook" מאת איינסלי הריוט. ספרי בי-בי-סי, בריטניה 2004

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ