בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה אוכלים ספורטאים?

בספר "The Olympic Cookbook", שראה אור לקראת אולימפיאדת אתונה 2004, לוקטו תפריטים ו-50 מתכונים מעשרה ספורטאים בריטים מובילים

תגובות

שרון דייוויס הצטרפה לנבחרת השחייה של בריטניה ב-1976. היא היתה אז בת 13, בעיצומו של פרץ גדילה. הגוף שלה דרש הרבה סידן, ברזל ואבץ. לשף הבריטי איינסלי הריוט סיפרה שבאותה תקופה הקפידה לאכול שתי ארוחות בוקר - אחת לפני האימון והשנייה אחריה. כך עשתה גם בכל הקשור לארוחות צהריים.

סר סטיב רדגרייב, אצן שתרם שש מדליות זהב לפנתיאון הבריטי, אכל 6,000 קלוריות ביום בתקופת השיא שלו על המסלול. לדבריו, עם התפריט שלו נמנו אז מטעמים כגון דייסות, פסטות, סופגניות, שוקולד וגלידה.

בספר "The Olympic Cookbook", שראה אור לקראת אולימפיאדת אתונה 2004, ליקט הריוט תפריטים ו-50 מתכונים מעשרה ספורטאים בריטים מובילים. החותר מתיו פינסנט תרם מתכון לכריך בייקון, האצן קולין ג'קסון שיתף את הקוראים בשלבי הכנת נודלס עם בוקצ'וי, האתלטית סאלי גונל רקחה ברד פסיפלורה וקומפוט תותים.

הריוט אף תרם לספר 40 מתכונים מעשה ידיו. בין המפתים שבהם: אגסים בדבש עם גלידת וניל לארוחת בוקר ודג בקוקוס עם פפאיה וסלסת ליים לצהריים.

"The Olympic Cookbook" מאת איינסלי הריוט. ספרי בי-בי-סי, בריטניה 2004




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו