בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עסק משפחתי: יקב פלם ליד בית שמש

תגובות

יקב פלם המשוכלל והמודרני, השוכן לא רחוק מבית שמש לרגלי הרי ירושלים, מייצר בהתמדה יינות מעולים ומלהיבים, שהראשונים שבהם היו מבציר 1998. מייסדי היקב הם האחים גולן וגלעד פלם; גולן, שלמד ועבד באוסטרליה ובטוסקנה, הוא היינן, וגלעד ממונה על ההיבטים העסקיים של היקב. לצדם עובד האב, ישראל פלם, ששימש כיינן הראש של יקבי כרמל במשך שנים רבות.

היקב מייצר כיום יינות קברנה סוביניון ומרלו ליישון בסדרות רזרב וסופריור; יין נוסף, קלסיקו, שהוא תערובת של קברנה סוביניון ומרלו, שנועד לשתייה מוקדמת יחסית; ויין לבן המתויג בשם פלם. התפוקה הנוכחית היא כ-130 אלף בקבוקים בשנה, ומתוכם כ-15 אלף יינות לבנים. מבציר 2010 היינות כשרים.

* פלם, קברנה סוביניון, רזרב, 2008. יין שהתפתח במשך 18 חודשים בחביות אלון צרפתיות חדשות, והוא בלנד של קברנה סוביניון בשיעור 92% ומרלו ופטי ורדו בשיעור 4% כל אחד. צבעו נופך עמוק, כמעט אטום והוא ניחן בבשומת של אלון מתובל, שמורגש בכוס רק בעדינות. ניחוחות וטעמים של גרגירי בר, דומדמניות אדומות ושזיפים מתובלים על רקע המרמז רגע על סבך שיחים ובמשנהו על עשבי תיבול קלויים. שתו מעכשיו עד 2020. 170 שקלים. ציון: 94.

* פלם, מרלו, רזרב, 2008. בלנד שהתיישן בחביות אלון צרפתיות במשך 15 חודשים ומכיל 90% מרלו וכן פטי ורדו וקברנה סוביניון בשיעור 5% כל אחד. צבעו נופך כהה נוטה לארגמן, והוא חושף שפע של טאנינים רכים ונוכחות מתונה של אלון. ניחן בניחוחות וטעמים של דומדמניות ודובדבנים שחורים, בתמיכה נאה של רמזים למנטה, פרחי אביב ותבלינים. בגימור הארוך צד רמז קליל ומפתה לאדמה. שתו מעכשיו עד 2018. 170 שקלים. ציון: 92.

חמישה מברקן

* ברקן, פינוטאז', רזרב, 2008. יין שמעורב ב-8% שיראז, שצבעו אדום דובדבן כהה נוטה לנופך, גופו מלא והטאנינים הרכים והרמזים לעץ מתובל מעידים על 12 החודשים שבהם שהה בחביות. ניחוחות וטעמים של פטל שחור, שזיפים סגולים ורמזים לווניל ולעשבי תיבול מתוקים. יהיה במיטבו לצד אוכל. שתו מעכשיו עד 2012. 75 שקלים. ציון: 89. כשר.

* ברקן, שיראז, רזרב, 2007. יין שעבר יישון בחביות אלון במשך 14 חודשים, צבעו נופך כהה, גופו בינוני-מלא, והטאנינים שלו משיים ומאוזנים היטב בנוכחות של עץ מתובל. בהיפתחו חושף רמזים לגרגירי בר, שזיפים ופלפל, ובגימור הבינוני באורכו צץ רמז לליקוריץ. שתו מעכשיו עד 2012. 75 שקלים. ציון: 88. כשר.

* ברקן, מרלו, רזרב, 2008. בלנד שצבעו נופך נוטה לארגמן, גופו בינוני-מלא, והטאנינים שלו רכים. מכיל 88% מרלו, 8% שיראז ו-4% פינוטאז'. 14 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון צרפתי ואמריקאי, שחלקן חדשות וחלקן בנות שנה, ניכרים בטאנינים רכים וברמזים קלים לעץ מתובל. נפתח בכוס וחושף רמזים מצודדים לפטל שחור, דובדבן שחור ודומדמניות, בתמיכה נאה של רמזים למינרלים אדמתיים. שתו מעכשיו עד 2012. 75 שקלים. ציון: 87. כשר.

* ברקן, פטי ורדו, רזרב, 2008. יין שהתפתח במשך 18 חודשים בחביות בנות שנה, גופו בינוני-מלא והוא מכיל פטי ורדו בשיעור 88%, קברנה סוביניון בשיעור 8% ומרלו בשיעור 4%. ניחוחות וטעמים של אלון קלוי וקקאו מריר, ואלה מתפוגגים בכוס וחושפים דומדמניות, פטל שחור ותאנים. בגימור מתגבר רמז מצודד ללחם שיפון קלוי. שתו עכשיו או השנה. 80 שקלים. ציון: 87. כשר.

* ברקן, קברנה סוביניון, רזרב, 2008. בלנד בעל גוף בינוני המכיל 88% קברנה סוביניון ו-12% מרלו. הוא שהה בחביות אלון במשך 14 חודשים, עובדה שמוצאת את ביטויה בטאנינים עגולים שעוקצים בעדינות וברמזים לעץ ארז מתובל. ניחן בניחוחות וטעמים של פירות שחורים וברמז לקקאו לא ממותק. יין לא מורכב אך נעים לשתייה. שתו מעכשיו עד 2012. ציון: 86. כשר.

רשמים מהבוטיק

יקבי בוטיק נפתחים בקצב של שניים-שלושה בחודש (בישראל יש כיום כ-200 יקבים קטנים), ולא לכל הייננים ביקבים האלה ידע וניסיון מספיקים. עם זאת, כמה מהם עושים חיל ומפיקים יינות ראויים לתשומת לב. הנה רשמיי מטעימות שנערכו לא מכבר בדומיין נטופה וביקב עבאיה.

יקב נטופה שוכן במצפה נטופה שבגליל התחתון והוקם בידי היינן פייר מיודובניק, שהיה ממונה על הייצור, היבוא וההפצה של רבים מהיינות בחברת Royal Wines האמריקאית. מיודובניק מסתמך אך ורק על כרמים משלו, שבהם גדלים ענבי סירה, מורוודרה, טמפרנילו, טוריגה נסיונל, שרדונה ושנין בלאן. היינות הראשונים ביקב יצאו מבציר 2009 והפיקו 25 אלף בקבוקים. בציר 2010 הניב כ-80 אלף בקבוקים. טל' לפרטים: 4313706-052.

* דומיין נטופה, Latour Netofa, גליל, 2009. יין אדום שהתפתח בחביות אלון צרפתי, צבעו נופך נוטה לארגמן וגופו בינוני-מלא. הוא ניחן בטאנינים המלטפים בעדינות את הפה. בתקיפה הראשונה עולים שזיפים ודובדבנים שחורים, ואלה מפנים את מקומם לפטל שחור. בגימור שאורכו בינוני מתגברים רמזים לפלפל שחור ולשוקולד מריר. נדיב וממלא פה. שתו מעכשיו עד 2014 ואולי אף מעבר לזה. 100 שקלים. ציון: 90. כשר.

* דומיין נטופה, גליל, 2009. בלנד בנוסח עמק הרון של סירה ומורוודרה, צבעו אודם כהה נוטה לנופך, גופו בינוני-מלא והטאנינים שלו, שבעבר היו גושניים, שוקעים כעת יפה וחושפים קשת נאה של פטל שחור, קאסיס ושוקולד כהה על רקע מתובל קלות. ניחן באיזון מכוונן היטב, המזכיר בלנדים דומים מקוטו דאיי-אן-פרובנס ובנדול. שתו מעכשיו עד 2013. 90 שקלים. ציון: 88. כשר.

* דומיין נטופה, רוזה, נחל תבור, גליל, 2009. רוזה יבש המיוצר מעירוב של סירה ומורוודרה. צבעו ורוד-עלי כותרת נוטה לוורוד-סלמון, גופו בינוני והוא חושף טעמים וניחוחות של גרגירי יער אדומים ושחורים על רקע של מינרלים אבניים. יין נזירי מעט, חסר חיות, שיתאים מאוד ללוות מאכלי עוף ופירות ים קרים. שתו עכשיו. 85 שקלים. ציון: 86. כשר.

* דומיין נטופה, שרדונה, גליל, 2010. יין עגול ונקי, שבהיפתחו חושף רמזים לתפוחים אדומים, קליפת אשכוליות ודשא ובעקבותיהם רמז ליערת דבש. מזכיר את היינות הפירותיים של מקון או מקון-וילאז'. תנו לו זמן להיפתח בכוס. שתו עכשיו או השנה. ציון: 87. כשר. 85 שקלים.

יקב עבאיה נוסד ב-2006 על ידי יוסי יודפת בכפר כליל, לא רחוק מהמבצר הצלבני יחיעם שבגליל המערבי. היקב מפיק יינות בעיקר מענבי סנג'ובזה, קברנה סוביניון, סירה, פטי ורדו וקריניאין. היקב פועל לפי עקרונות אורגניים וביו-דינמיים. אף שבתהליך ייצור היין נעשה שימוש בסולפיטים מסוימים, אלה אינם חורגים מהגבולות המקובלים בשיטה האורגנית. התפוקה הנוכחית היא 4,500 בקבוקים בשנה. טל' לפרטים: 7282977-052.

* עבאיה, ,Le Rouge 2008. בלנד ארומטי מאוד ובעל גוף בינוני-מלא, המכיל קברנה סוביניון בשיעור 56%, קריניאן בשיעור 40% ופטי ורדו בשיעור 4%. צבעו נופך עמוק. בתהליך הייצור עבר כל זן התססה ראשונה והתססה מלולקטית בנפרד, אחר כך התפתח במשך חצי שנה ורק אז עורבבו הזנים והוחזרו לחביות אלון צרפתי ואמריקאי לשישה חודשים נוספים. ההתיישנות בחביות אלון משתקפת בטאנינים רכים המלטפים בעדינות וברמה נוחה של אלון. היין נפתח בכוס וחושף קשת נאה של דומדמניות, פטל שחור וגרגירי בר על רקע של פלפל לבן ועשבי תיבול ים תיכוניים טריים. בגימור עולה רמז דק לליקוריץ. שתו מעכשיו עד 2013 ואולי מעבר לזה. 75 שקלים. ציון: 89.

* עבאיה, 2008 ,Moon-A. יין שהתיישן בחביות אלון צרפתי במשך 12 חודשים, בעל גוף בינוני או בינוני-מלא, שמעורבים בו סירה, קברנה סוביניון ופטי ורדו בשיעור 47%, 50% ו-3% בהתאמה. צבעו נופך עמוק והוא חושף נוכחות בולטת אך נעימה ומענגת של טאנינים ואלון. בתקיפה הראשונה עולה רמז לטבק סיגרים, ובעקבותיו באים שזיפים סגולים, דומדמניות שחורות ואספרסו. בגימור הארוך צץ רמז לעשבי תיבול קלויים. שתו מעכשיו עד 2014. 90 שקלים. ציון: 90.

* עבאיה, 2008 ,Art. בלנד המכיל קברנה סוביניון, סירה, קריניאן ופטי ורדו (בשיעור 20% ,25% ,51% ו-4% בהתאמה). התפתח בחביות אלון צרפתי במשך 12 חודשים (כל זן התפתח במשך שישה חודשים, ואז עורבבו הזנים והוחזרו לחביות ליישון של שישה חודשים נוספים). זהו יין עגול, רך וממלא פה, בעל גוף בינוני-מלא, החושף קשת נאה של פירות שחורים ושזיפים סגולים לצד רמזים לתבלינים אוריינטליים ולטבק. תנו לו עוד קצת זמן להתפתח, והוא יגמול לכם ברמזים לשוקולד כהה מצופה מנטה. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו עד 2014. 90 שקלים. ציון: 90.

משיקים כוסיות | טעימות יין ברחבי הארץ

* יקב רמת הגולן יקיים טעימות במזח של נמל תל אביב מדי ערב, עד שבת. בברים אפשר יהיה לטעום יינות מהסדרות גולן, ירדן כרם יחיד, קצרין ורום. כן יתקיימו סדנאות שעות פתיחה: 19:00-23:00, שבת 20:30-23:00. היריד יהיה סגור ביום שישי.

* בגן האודיטורים בחיפה יתקיים פסטיבל היין והגבינות השביעי, מ-31 בחודש עד 2 ביוני. אחת הסדנאות תעסוק בהשפעת הגביעים על ניחוחות וטעמים של יינות.

* בקניון ממילא בירושלים יתקיים ב-1-2 ביוני יריד יינות יינות לבנים, רוזה ומבעבעים. כן יוצעו גבינות לטעימה.

* בפארק רעננה יתקיים פסטיבל יין ראשון ב-15-16 ביוני.



כרם פלם בהרי ירושלים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו