בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אכן, יקב אדיר

תגובות

יקב דלתון הוקם ב-1993 על ידי משפחת הרוני והוא שוכן כיום בפארק התעשייה דלתון שבגליל העליון. היקב מצויד במכשור מודרני ומחזיק כרמים בכרם בן זמרה ובאתרים נוספים בגובה רב לאורך גבול לבנון. הייננית נעמה סורקין, שרכשה את הכשרתה באוסטרליה ובקליפורניה, מייצרת כיום יין בשבע בסדרות: סדרת כרם יחיד המיועדת ליישון, רזרב, כרמי ספסופה ודלתון Estate, וכן הסדרות עלמה, דלתון וכנען, שמיוצרות מזנים דומים אך נועדו לשתייה מוקדמות. בבציר 2006 יצא גם יין נוסף ששמו מתתיה, והוא מיועד להיות יין הדגל של היקב ולצאת רק בשנות בציר ראויות לדעתה של הייננית.

* דלתון, ויונייה, רזרב, 2009: יין שצבעו זהוב עז עם גוון כתום, בעל גוף בינוני, נפתח בבשומת של פרחים ואפרסק, ובהמשך חושף אגסים, אפרסקים לבנים, ליצ'י ורמזים לפלפל לבן. התיישן בחביות אלון במשך ארבעה חודשים בלבד, יבש עד פריכות, ניחן בחומציות מלאת חיים ולמרות היותו יבש, חושף רמז מפתה של מתיקות (אולי בהשפעת העץ). תנו לו מעט זמן והוא יציג גם רמז לשמנת מתוקה. שתו מעכשיו עד 2012. 72 שקלים. ציון: 90. כשר.

* דלתון, סוביניון בלאן, רזרב, 2010: יין קל, מעודן ומצוחצח, בעל בשומת עתירה ברמזים לחציר טרי ולעשב חמים. בהיפתחו חושף קשת מפתה של פירות ובהם פרי הדר, אגסים בשלים ופריחת תפוחים, וכולם מתמשכים יפה בגימור נדיב ומרענן. שתו מעכשיו עד 2012. 56 שקלים. ציון: 89. כשר.

* דלתון, עלמה, לבן, 2010: בלנד המכיל 66% ויונייה ו-34% שרדונה, התפתח חציו בחביות וחציו במכלי פלדת אל-חלד. טרי ונדיב, חלק ועגול, והחומציות מאוזנת יפה ברמז שמנתי קל. ניחוחות וטעמים של אגסים מתובלים, אננס ורמז לציפורן, ומאמצע החך ועד הגימור הנדיב מורגש רמז לליצ'י. במיטבו עם מאכלי דגים ופירות ים ברוטב שמנת מתובל קלות. שתו מעכשיו עד 2013. 75 שקלים. ציון: 89. כשר.

* דלתון, רוזה, 2010: בלנד המכיל 38% ברברה, 32% קברנה סוביניון ו-30% זינפנדל, שצבעו ורוד-בזוקה, אך אל תניחו לזה להרתיע אתכם: טעמיו של היין המקסים הזה רחוקים ככל האפשר מטעמו של המסטיק. גופו קל-בינוני, הוא כמעט אוף-דריי וניחן בחומציות טובה המעניקה לו חיים. חושף רמזים לפטל, תותים, קסיס וקליפת הדרים. משקה קיץ מצוין ובחירה טובה לצד מזטים ים-תיכוניים או טאפאס ספרדיים. שתו עכשיו. 52 שקלים. ציון: 88. כשר.

* דלתון, קברנה סוביניון, רזרב, 2008: יין שצבעו נופך כהה מאוד וניחן בבשומת של פרחים עתירת שזיפים. גופו מלא והוא ניחן בטאנינים משיים ומתקתקים וברמזים עדינים לעץ ארז מתוק ומתובל, שבהתפוגגם נחשפים רמזים לדומדמניות, פטל שחור מרוסק, עשבי תיבול ותבלינים, כפי שאופייני לזן. עגול ונדיב. שתו מעכשיו עד 2015. 80 שקלים. ציון: 91. כשר.

* דלתון, שיראז, רזרב, 2008: רשמי טעימתי הקודמת תקפים יפה. יין שצבעו נופך כהה, שעורבב והותסס עם 6% ויונייה. הבלנד התפתח במשך 14 חודשים בחביות חדשות ועשויות אלון צרפתי, והוא ניחן בטאנינים רכים ומתקתקים, וברמז בולט של פטל שחור, דומדמניות ושזיפים סגולים, בתמיכה נאה של רמז נדיב לליקוריץ שחור. ארוך ומרוכז, ובבוא העת הוא יפגין אלגנטיות. שתו מעכשיו עד 2014 ואולי אף מעבר לזה. 80 שקלים. ציון: 91. כשר.

* דלתון, עלמה, 2007: בלנד שצבעו נופך כהה כמעט אטום וגופו מלא. מכיל 65% קברנה סוביניון, 22% מרלו ו-13% קברנה פרנק. התפתח בחביות אלון צרפתיות במשך 14 חודשים, וחושף טאנינים המצפים את הפה בעדינות ורמזים קלים לעץ ארז מתוק. נפתח בפירות בשלים שחורים וסגולים על רקע של שוקולד וטבק לעיסה מתוק. שתו מעכשיו עד 2014. 86 שקלים. ציון: 90. כשר.

* דלתון, שיראז, אסטייט, 2009: יין שצבעו נופך כהה וגופו בינוני, החושף השפעות עדינות של אלון וטאנינים משיים. בהיפתחו חושף רמזים נדיבים לפטל שחור, שזיפים סגולים ומעט קליפת הדרים מרירה, וכולם על רקע מתובל קלות. כשיתפתח, חפשו בו גם רמזים לווניל, לטבק ולעור אוכפים. שתו מעכשיו עד 2014. 170 שקלים. 68 שקלים. ציון: 90. כשר.

* דלתון, פטיט סירה, אסטייט, 2009: יין פטיט סירה הזני הראשון של היקב, והוא בהחלט פטיט סירה כפי שפטיט סירה צריך להיות. צבעו נופך כהה בגלימה סגולה, הוא עתיר ניחוחות, בעל גוף בינוני-מלא ורמזים לבשומת של פלפל שחור, ליקוריץ ופטל שחור, המוליכים לטעמים של פירות יער בשלים, כמעט ריבתיים על רקע וניל ורמזים מתובלים. בגימור הארוך עולה רמז לזיתים שחורים. נדיב וממוקד היטב. היין נגיש ומהנה כבר עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2012-2016, ואולי אף מעבר לזה. 64 שקלים. ציון: 90. כשר.

* דלתון, זינפנדל, 2009: מעורב ב-13% פטיט סירה, בעל גוף בינוני-מלא (נוטה למלא), יין ארומטי מאוד החושף בשומת עתירת מהגוני ועשן ואני מעז לומר אף שאני מזהה בה גם רמז לבייקון. ניחן בטאנינים עמוקים המתפוגגים וחושפים נוכחות נדיבה של פירות שחורים וטבק מתוק וכן רמזים לאלון מתובל, שכולם מתמשכים יפה. שתו מעכשיו עד 2015. 55 שקלים. ציון: 90. כשר.

* דלתון, קברנה סוביניון, אסטייט, 2009: יין שצבעו אודם כהה נוטה לנופך, בעל גוף בינוני-מלא וטאנינים שעוקצים בעדינות. חושף ניחוחות וטעמים של קברנה מסורתי, ובהם פטל שחור ודומדמניות שחורות, בתמיכה נאה של רמזים לריבת דומדמניות ולפלפל. הגימור נדיב ומפעיל את בלוטות הרוק. שתו מעכשיו עד 2014. 64 שקלים. ציון: 89. כשר.

* דלתון, מרלו, אסטייט, 2009: יין שהתפתח במשך עשרה חודשים בחביות ישנות, וחושף גוף בינוני, נגיעה מרומזת לעץ וטאנינים רכים. צבעו אודם נוטה לנופך והוא ניחן בבשומת של אוכמניות ודומדמניות. בהיפתחו בכוס נחשפים ניחוחות וטעמים של פטל שחור, דובדבנים שחורים ושוקולד מריר. מתמשך יפה. שתו מעכשיו עד 2014. 64 שקלים. ציון: 89. כשר.

אכן, יקב אדיר

יקב אדיר נוסד ב-2003 על ידי משפחות רוזנברג ואשכנזי והוציא בשנתו הראשונה 1,000 בקבוקים. היינן אבי רוזנברג מפיק כיום כ-50 אלף בקבוקים בשנה. היקב שוכן בפארק התעשייה דלתון, ומייצר יין מענבי קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, קברנה פרנק ושרדונה מכרמים שלו במושב כרם בן זמרה ובאזורים מובחרים אחרים בגליל העליון. כיום, כשהכרמים בשליטתו המלאה והיינן בוטח יותר הן בכרמים והן ביקב, אדיר הוא בהחלט יקב "בדרך למעלה".

* אדיר, שיראז, 2009: תריסר החודשים שבהם התפתח ניכרים בניחוחות לעץ ארז מתובל וברמז לווניל. זה יין בשל בעל גוף בינוני-מלא וטאנינים רכים, שניחן ברמזים לפירות יער מרוסקים, קסיס ושוקולד כהה. בגימור הבינוני באורכו עולים רמזים מצודדים לעור אוכפים ולעשבי תיבול ים-תיכוניים. נגיש ומהנה עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2015. 136 שקלים. ציון: 89. כשר.

* אדיר, קברנה סוביניון, 2009: יין המיוצר על טהרת ענבי קברנה סוביניון מכרמי כרם בן זמרה. מרוכז היטב, צבעו נופך כהה, גופו בינוני-מלא והוא ניחן בטאנינים שעוקצים בעדינות ובקשת של טעמים וניחוחות ובהם דומדמניות, פטל שחור מרוסק ומינרלים אדמתיים. חומצתי משהו מיד לאחר המזיגה, אך החומציות מתפוגגת כשהיין מתפתח בכוס. שתו מעכשיו עד 2013. 110 שקלים. ציון: 88. כשר.

* אדיר, פלאטו, 2007: בלנד שהתיישן בחביות אלון ומכיל קברנה סוביניון בתוספת כ-8% שיראז. גופו בינוני-מלא והוא ניחן בטאנינים המלטפים בעדינות. בתקיפה הפותחת עולים רמזים לפטל ולקסיס, ואלה מוליכים לאוכמניות ולפטל שחור על רקע מתובל קלות. עשיר וארוך. שתו מעכשיו עד 2012 ואולי אף מעבר לזה. 209 שקלים. ציון: 87. כשר.



חדר החביות ביקב אדיר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו