בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך להתאים בהצלחה יין לסוגי גבינה שונים ולהיפך

תגובות

מיצירותיו של הומרוס עולה כי כאשר אודיסיאוס ואנשיו לא נלחמו בקרבות, העיסוק החביב עליהם היה גניבת יין וגבינות ועריכת משתאות על החוף. המנהג להגיש יין עם גבינות נפוץ בקרב האיכרים מימי הומרוס, אך נהפך לשיגעון בחברה הגבוהה כשמלך צרפת לואי ה-16 עצר להתרענן בווארן והתענג על גבינת ברי טרייה עם לחם, חמאה ויין אדום יבש. מאז ועד היום אין כמעט שילוב מתוחכם יותר מאשר יין וגבינות.

התשובה לשאלה איזה יין מתאים לאיזו גבינה היא בעיקר עניין של טעם. למען האמת, סוגי היין והגבינות כה רבים, עד שתידרש אנציקלופדיה שלמה לתעד את כולם וליצור מהם צמדים. במקרים רבים יין יהיה במיטבו לצד גבינה, אך לא כל היינות מתאימים לכל הגבינות. יינות אדומים, למשל, מתאימים בדרך כלל לרוב הגבינות, אך היינות הלבנים משתלבים יפה במיוחד עם גבינות מחלב עזים ועם מאכלי גבינה מבושלים. הגבינה במיטבה כשהיא מוגשת עם לחם מרוח במעט חמאה, כמנהג הצרפתים.

כך תיצרו שידוכים מוצלחים בין יינות לגבינות:

* יינות אדומים עוצמתיים, בעלי גוף מלא במיוחד, מתאימים לגבינות כחולות כגון צרפתית ודנית, גורגונזולה, רוקפור וסטילטון ולגבינות רכות מחלב עזים.

* יינות אדומים בעלי גוף בינוני-מלא מתאימים לברי, קממבר, גורגונזולה ופרמזן.

* יינות אדומים בעלי גוף בינוני מתאימים לגבינות מונסטר, אדם, פור סלו, אמנטל וגרוייר.

* יינות פירותיים וקלים מתאימים לקנטאל וגבינות שמנת.

* יינות יבשים קלים, אדומים ולבנים מתאימים לגבינות מחלב עזים וכבשים, לגבינת צ'דר צעירה, למאכלי גבינות מבושלים ולמאכלים עם רוטב גבינה חם.

* יינות לבנים חסונים בעלי גוף מלא יהיו במיטבם עם גרוייר וצ'דר.

* יינות רוזה ויינות לבנים בעלי גוף בינוני הולמים גאודה, פור סלו, גבינות עם עשבי תיבול.

* יינות קינוח מתוקים כמו פורט ושרי מתאימים לפרמזן, גורגונזולה מתוקה, צ'דר, גבינות קשות או רכות מחלב עזים.

להלן רשימת יינות מומלצים לשבועות:

* Barone Ricasoli, Casalferro, Tuscany, 2007. שנים רבות זה היה בלנד של ענבי סנג'ובזה ומרלו, והשנה הוא מיוצר לראשונה על טהרת המרלו. היין התיישן במשך 18 חודשים בחביות אלון חדשות (90% מהן צרפתיות ו-10% אמריקאיות), וחושף קשת מורכבת של פירות ובהם פטל שחור, דומדמניות, ליקוריץ אדום ופרחי אביב, על רקע של טאנינים לעיסים ועץ ארז מתובל. בגימור הארוך עולים רמזים לפירות יער אדומים מרוסקים. נחמד עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2012-2016. ציון: 90.

* Barone Ricasoli, Chianti Classico, Castello di Brolio, Tuscany, 2007. יין בעל גוף מלא, טאנינים רכים ובשומת עתירת פטל שחור, שזיפים ושוקולד. בהיפתחו בכוס נחשפים ניחוחות וטעמים של פירות יער בשלים, דומדמניות, עשבי תיבול טריים ומינרלים אדמתיים. כולם מאוזנים היטב ושוהים על החך בנועם ולאורך זמן. שתו מעכשיו עד 2014. 200 שקלים. ציון: 90.

* Chereau Carre, Muscadet Sevre et Maine, Loire, 2010. יין לבן קטן ומקסים, בעל גוף בינוני, שניחן בחומציות מלאת חיים התומכת בניחוחות וטעמים של פרי הדר וקליפת הדרים, מינרלים צורניים, רמזים של פרחים ושמץ של מלח ים. עשיר וגדוש טעמים. שתו מעכשיו עד 2012. 200 שקלים. ציון: 88.

* ברקן, סופריור, קברנה סוביניון, 2007. יין בעל גוף מלא שצבעו נופך כהה. מאופק מעט במזיגה ראשונה, אך נפתח יפה בכוס וחושף בשומת עדינה של פירות שחורים ועץ בריח וניל. קשת טעמים עשירה של פירות שחורים, בתמיכה נאה של רמזים למוקה ולשוקולד מריר. ארוך ואלגנטי. שתו מעכשיו עד 2015. 130 שקלים. ציון: 91. כשר.

* רקנאטי, רוזה, 2010. יין שמופק מבציר 2008 ואילך מענבי ברברה בתוספת מרלו מכרם בעל במנרה שבגליל העליון. צבעו אדום-דובדבן, גופו קל-בינוני והוא נפתח בניחוחות של רסק תותים טרי, ובהמשך חושף פטל ודובדבנים אדומים. עקבי בסגנונו משנה לשנה, ומתאפיין בחומציות מאזנת וברמז מצודד לטאנינים קלילים מאוד. נח בקלות על החך, ובה בעת ממלא את הפה בנועם. מרענן עד פריכות, ומתאים יפה לארוחת בוקר ולצהריים, כליווי לדגים צלויים ולמאכלי ים. שתו מעכשיו עד 2013. 70 שקלים. ציון: 89. כשר.

* טריו, ,The Spirit of Jerusalem Heights, 2009 בלנד המורכב מקברנה סוביניון בשיעור 86% ומרלו בשיעור 14% שצבעו נופך כהה וגופו בינוני-מלא. טאנינים המלטפים בעדינות ורמזים של אלון מתובל משלימים רמזים לפטל שחור, קאסיס וליקוריץ. ארוך וממלא פה. שתו מעכשיו עד 2014. 90 שקלים. ציון: 89.

* יתיר, סוביניון בלאן, 2010. יין שהותסס במכלי פלדת אל-חלד ואחר כך הועבר לחביות אלון, רובן מבוגרות, למשך חודשיים. צבעו קש בהיר בתוספת רמז לגון ירוק ורמז קלוש שבקלושים וכובש לאלון. יין קל ומזוקק, רענן ומלא חיים הן בניחוחו והן בטעמו, שחושף ניחוחות וטעמים של פרי הדר, אגסים ותפוחים, לצד רמזים לגויאבה ולמינרלים, המתגברים מאמצע החך ואילך. ניחן באיזון טוב בין בשלות לבין חומציות מכווננת היטב. שתו עכשיו. 70 שקלים. ציון: 90. כשר.







תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו