בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יין | מה למדתי בבורדו

תגובות

יקב ויתקין, השוכן במושב כפר ויתקין שבמישור החוף, הוקם על ידי דורון ושרונה בלוגולובסקי, ויינותיו הראשונים הם מבציר 2002. היינן אסף פז, שרכש את הכשרתו בבורדו, משתמש בענבי קריניאן, קברנה פרנק, סירה, פינו נואר, טמפרנילו, פטי ורדו, פטיט סירה, ויונייה, פרנץ' קולומבר, ג'והניסברג ריזלינג, גוורצטרמינר ומוסקט - חלקם מכרמי היקב ואחרים מכרמים בהרי ירושלים ובאזורים אחרים בארץ.

זהו יקב מלהיב, המתמחה בבלנדים יצירתיים ומפיק כמה יינות זניים. תפוקתו כיום היא כ-65 אלף בקבוקים בשנה. סדרת ויתקין מכילה יינות ליישון, ואילו יינות הסדרה "מסע ישראלי" נועדו לשתייה מוקדמת יחסית. היין החדש של היקב הוא יין הדגל "שורשים".

* ויתקין, שורשים, 2007. בלנד כהה מאוד של קריניאן, פטיט סירה, סירה ופטי ורדו. השנה נוסף לזנים האלה גם מעט פרנץ' קולומבר (הוספה של כמות קטנה של ענבים לבנים ליין אדום תורמת בדרך כלל לעזות הצבע ולפוטנציאל היישון). היין התפתח במשך 20 חודשים בחביות אלון צרפתי חדשות, וחושף שפע של טאנינים רכים ורמזים לעץ ארז מתוק ומתובל. בהיפתחו נחשפת קשת נאה ובה פירות יער שחורים ואדומים, קאסיס ורמזים למוקה. בגימור הארוך עולה רמז עתיר תבלינים. יהיה במיטבו מאמצע 2012 עד 2017. 130 שקלים. ציון: 92.

* ויתקין, קברנה פרנק, 2008. יין שהתיישן בחביות אלון ש-40% מהן חדשות, במשך 15 חודשים. צבעו ארגמן כהה, גופו מלא והטאנינים המוצקים והרעננים שלו כבר שוקעים יפה. ניחן בניחוחות וטעמים של פטל שחור, דומדמניות ודובדבנים שחורים, בתמיכה נאה של רמזים לשיפון, לתאנים ולטבק סיגרים. עם הזמן היין יהיה ארוך ונדיב. יהיה במיטבו ב-2012-2018. 115 שקלים. ציון: 92.

* ויתקין, קריניאן, 2008. יין המיוצר על טהרת ענבי קריניאן. הוא נפתח בניחוח המרמז על יוד ומיד מתחלף למנטה. צבעו נופך כהה כמעט אטום, גופו מלא, הטאנינים שלו מוצקים והוא ניחן באיזון טוב בין עץ מתובל לבין פירות. בתקיפה הראשונה נחשפים פטל ודובדבנים, ובעקבותיהם עולים פטל שחור ושזיפים סגולים. בגימור הארוך מתגברים הטאנינים והפירות זה לצד זה. יין מרוכז ושרירי, אך בד בבד גם עדין ואלגנטי, ומסתמן כבעל פוטנציאל טוב ליישון. יהיה במיטבו ב-2012-2018. 95 שקלים. ציון: 91.

* ויתקין, מסע ישראלי, אדום, 2009. בלנד של קריניאן, סירה וקברנה פרנק בשיעור 35%, 55% ו-10% בהתאמה, שצבעו נופך כהה נוטה לארגמן וגופו בינוני-מלא. 10 החודשים שבהם התיישן בחביות אמריקאיות וצרפתיות, ש-10% מהן חדשות, ניכרים בטאנינים רכים וברמז כובש לאלון מתובל. חושף ניחוחות וטעמים של פירות יער אדומים ושחורים, ואלה מתחלפים ברמזים לאקליפטוס, סבך יער ומינרלים אבניים. הפירות האדומים מתגברים בנועם בגימור. שתו מעכשיו עד 2014. 75 שקלים. ציון: 89.

* ויתקין, מסע ישראלי, ורוד, 2010. בלנד המכיל בעיקר ענבי טמפרנילו וקריניאן בתוספת מעט שיראז. צבעו ורוד והוא יבש מאוד וניחן בחומציות פריכה המלווה נוכחות נדיבה של פטל, חמוציות ותותים. רמז קלוש לעשבי תיבול מרירים מתגנב פנימה מאמצע החך ואילך ומוסיף מורכבות ליין. שתו מעכשיו עד 2012. ציון: 89.

* ויתקין, מסע ישראלי, לבן, 2010. בלנד של ויונייה, פרנץ' קולמבר וגוורצטרמינר (בשיעור 30% ,50% ו-20% בהתאמה). צבעו זהוב בהיר ועז, גופו בינוני, והוא עבר יישון בחלקו בחביות אלון ובחלקו במכלי פלדת אל-חלד. בהיפתחו עולים הדרים וקליפות הדרים, למון גראס וליצ'י - והכל על רקע עתיר מינרלים. בגימור הארוך עולה רמז מצודד לשקדים מרים. שתו מעכשיו עד 2013. 75 שקלים. ציון: 89.

אבי, בתו

יקב ססלוב הוקם ב-1998 בקיבוץ אייל שבשרון על ידי בארי ססלוב, והוא מחזיק בגליל העליון כרמים שגדלים בהם ענבי קברנה סוביניון, מרלו, סירה וסוביניון בלאן. כרמים חדשים יותר של קברנה פרנק, פטי ורדו וגוורצטרמינר יהיו מוכנים לבציר בקרוב. ליקב יש גם סניף בגליל העליון, לא רחוק מכרמיו, שנועד לקלוט ולהתסיס את הענבים. חדר החביות ומרכז המבקרים נותרו בקיבוץ אייל.

היינות האדומים שמפיקים אב ובתו, בארי ורוני ססלוב, יוצאים כיום בשלוש סדרות: רזרב, אדום ואביב. התפוקה גדלה בהתמדה מ-35 אלף בקבוקים ב-2002 לכ-80 אלף בקבוקים ב-2009 וב-2010. החל בבציר 2010, יינות ססלוב כשרים.

* ססלוב, שיראז-קברנה סוביניון, אדום, 2008. בלנד של 60% שיראז ו-40% קברנה סוביניון, ששני הזנים מורגשים בו היטב. צבעו נופך כהה מאוד וגופו מלא. היין התפתח בחביות במשך 20 חודשים, ומרכיביו משולבים יפה ומשווים לו עושר. תכולת האלכוהול הנדיבה, 14.5%, אינה מעיקה. היין חושף קשת מצודדת של ניחוחות וטעמים ובהם דומדמניות, שזיפים, אוכמניות ופלפל שחור על רקע המרמז רגע על מינרלים אדמתיים ובמשנהו על עור אוכפים, ואז מתחלף בטבק שנתלה לייבוש זה מקרוב. נגיש ומהנה עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2016. 110 שקלים. ציון: 91.

* ססלוב, קברנה סוביניון, 2007 ,Resereved. יין צעיר בעל טאנינים מוצקים עדיין ונוכחות מתונה של אלון מתובל, השוקעת בנועם. היין מצטיין בעדינות ובאלגנטיות וניחן באיזון ומבנה טובים ובגוף מלא. חושף נוכחות אופיינית של דומדמניות שחורות ופטל שחור, בתמיכה של רמזים לטבק ולעשבי תיבול קלויים. ארוך, נדיב וממלא-פה, בגימור עולה רמז מצודד לעשבי תיבול מרירים. יהיה במיטבו ב-2012-2016. 160 שקלים. ציון: 90.

* ססלוב, קברנה סוביניון, אדום, 2007. יין שמקיים יפה את ההבטחה שהיתה גלומה בו בטעימה מהחבית. צבעו נופך כהה, גופו מלא ו-20 החודשים שבהם התיישן בחביות (40% מהן חדשות) ניכרים בטאנינים כמעט מתוקים וברמזים לעץ מתובל ולווניל, המאוזנים היטב בפירות. ניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות, פטל שחור ודובדבנים שחורים, בתמיכה נאה של רמזים למוקה ולקקאו לא מומתק. שתו מעכשיו עד 2016. 95 שקלים. ציון: 90.

* ססלוב, 2008 ,Marriage. יין המורכב מקברנה סוביניון, מרלו ושיראז, בתוספת 10% של קברנה פרנק, פטי ורדו ונביולו. ששת החודשים שבהם נחשף לאלון הותירו את חותמם בצורת טאנינים רכים ומלטפים בעדינות. גופו של היין בינוני-מלא והוא ניחן בקשת של פירות יער אדומים ושחורים ושוקולד מריר. מאמצע החך עולה רמז לאקליפטוס. שתו מעכשיו עד 2014. 72 שקלים. ציון: 90.

* ססלוב, לבן, 2010. בלנד חצי יבש של ויונייה וגוורצטרמינר, כל אחד מהם בשיעור 45%, בתוספת 10% סוביניון בלאן. עבר תקופה מוארכת של התססה קרה והתפתח אך ורק במכלי פלדת אל-חלד. חושף ניחוחות וטעמים של אשכולית, ליצ'י ועור משמשים. במתיקותו המתונה, המאוזנת בחמיצות טובה ומחמיאה, זהו יין המצפה את הפה בנועם וטעמיו נותרים זמן רב. מתאים כאפריטיף וכן כמלווה לקרפצ'יו בקר, טרטר טונה, ופילטים מטוגנים של דגים קטנים. נחמד מאוד. 85 שקלים. ציון: 90.

* ססלוב, קברנה סוביניון, אביב, 2008. יין שצבעו נופך עמוק, כמעט אטום, גופו בינוני-מלא, והמגע שלו עם אלון ניכר בטאנינים שעוקצים בעדינות וברמזים לאלון מתובל. בתקיפה הראשונה עולים רמזים לפטל, ואלה מפנים את מקומם לדומדמניות אדומות ושחורות ולרמזים לתבלינים חומים ולפלפל לבן. יין קליל ומורכב כאחד. שתו מעכשיו עד 2014. 72 שקלים. ציון: 90.

* ססלוב, מרלו, אביב, 2008. יין שצבעו אודם כהה נוטה לנופך. ששת החודשים שבהם שהה בחביות ניכרים בטאנינים רכים שעוקצים קלות וברמזים לעץ ארז מתקתק. בעל גוף בינוני-מלא וניחוחות וטעמים של דובדבנים אדומים ושחורים, קאסיס ורמזים נדיבים לציפורן ולקינמון. בגימור הנדיב עולים רמזים נעימים לשוקולד חלב. שתו מעכשיו עד 2013. 72 שקלים. ציון: 89. *



כרם של ססלוב בגליל העליון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו