בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלושה יקבים בגליל העליון

תגובות

לפני זמן לא רב נסעתי למושב רמות נפתלי שבגליל העליון, לטעום יינות בשלושה יקבים שונים. מן הראוי לציין שזה מקום בעל נוף ייחודי - עמק החולה מצד אחד ועמק קדש הפורה מצד אחר - ואוויר כה צח עד שהנשימה (כמעט) נעצרת, בייחוד נשימתם של עכברי עיר כמוני. טעמתי יינות בשלושה יקבים - נעמן, רמות נפתלי ועמרם. מחירי היינות הנסקרים: 75-90 שקלים לבקבוק.

יקב נעמן

יקב נעמן, של רמי ובטינה נעמן ממושב נפתלי, הוא יקב בוטיק שיינותיו הראשונים הם מבציר 2004. היקב מחזיק כרמים משלו ומגדל בהם ענבי קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו, והתפוקה מבציר 2004 היתה קצת פחות מ-1,000 בקבוקים. התפוקה הנוכחית עומדת על כ-10,000 בקבוקים בשנה. כמו בטעימות בעבר, יינות נעמן ניחנו באופי מתוחכם בסגנון כפרי. יתרה מזו, הם מפגינים תכונה שנהוג לכנות "גבריות" - כלומר הם מרוכזים, אינטנסיביים ושריריים, אך למרבה השמחה השריריות נחשפת בעדינות ובנימוס. במקום יש מרכז מבקרים והדרך הטובה ביותר ליצור קשר עם היקב היא בטלפון שמספרו 7944881-050.

* נעמן, 2008 ,Black Velvet: מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו (בשיעור 60%, 30% ו-10% בהתאמה) משתלבים ביין בעל גוף בינוני-מלא וטאנינים בולטים, שנפתח לאטו בכוס וחושף נוכחות נדיבה של רמזים לפטל שחור, לדומדמניות ולטבק, באיזון ומבנה טובים ומבטיחים. זה היין הטוב ביותר של היקב עד כה. נגיש ומהנה עכשיו, אך יהיה במיטבו ב-2012-2016. ציון: 91.

* נעמן, קברנה סוביניון, 2008: יין מרוכז מאוד, שצבעו נופך עמוק, והוא מכיל תוספת של ענבי מלבק בשיעור 6%. גופו מלא והוא חושף שפע של טאנינים רכים ורמזים לווניל ולקינמון מהאלון שבו התיישן. יש בו ניחוחות וטעמים של דומדמניות, פטל שחור, שזיפים סגולים ושוקולד כהה, ובגימור הארוך עולים רמזים לפטל ולליקוריץ אדום. נגיש עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2015. ציון: 90.

* נעמן, קברנה פרנק, 2008: יין מעורב בקברנה סוביניון בשיעור 10%, צבעו נופך כהה, גופו בינוני-מלא. זה יין סולידי, בעל טאנינים מוצקים ורמזים לעץ מתובל שמתחילים לשקוע. הוא חד מעט בתקיפה הראשונה, אך לאחר שהות בכוס נפתח וחושף רמזים נדיבים לשזיפים, דובדבנים, פטל שחור וטבק. יין חלק ובשל, שחושף רמזים לאספרסו ולמינרלים אדמתיים בגימור. ארוך וממלא את הפה. נגיש עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2015. ציון: 90.

* נעמן, פטי ורדו, 2008: מוצלח עוד יותר מאשר בטעימות מהחבית. מעורב במרלו בשיעור 6%, צבעו סגול כהה, כמעט דחוס, בעל גוף בינוני-מלא, והוא ניחן בבשומת מצודדת המרמזת על מנתה. בהיפתחו עולים קסיס טרי, פטל שחור ואלון קלוי, וכולם משתהים לאורך זמן ומלווים בחומציות טובה שמוסיפה לו עסיסיות ורעננות. מצודד מאוד. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 90.

* נעמן, 2008 ,Deep Purple: בלנד של קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטי ורדו (בשיעור 40%, 30%, 20% ו-10% בהתאמה) שצבעו נופך כהה וגופו בינוני-מלא. הוא התפתח בחביות במשך 13 חודשים, והדבר ניכר בטאנינים המלטפים בעדינות ובנוכחות של עץ ארז מתובל. עם פתיחתו חושף רמזים מצודדים לדומדמניות שחורות, דובדבנים שחורים, שוקולד מריר וליקוריץ, וכולם מוליכים לגימור ארוך ונדיב. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 90.

* נעמן, 2008 ,King Crimson: בלנד של 75% קברנה סוביניון ו-25% מרלו, שצבעו נופך נוטה לארגמן, גופו בינוני-מלא והוא חושף טאנינים רכים ורמזים מצודדים לעץ ארז מתובל. עם פתיחתו עולים דומדמניות, גרגרי בר ושזיפים סגולים על רקע מתובל קלות. בגימור עולות נגיעות מצודדות של מוקה וטבק. נגיש ומהנה עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2015. ציון: 90.

* נעמן, Pink Floyd, רוזה, 2010: יין שצבעו ורוד עמוק בגון עלי ורדים והוא ניחן בבשומת של פירות אדומים, גוף בינוני ועומק. תכולת האלכוהול שלו, 13%, נדיבה אך לא משתלטת, ויש בו אפילו רמז קלוש אך כובש לטאנינים. בגימור עולים ניחוחות וטעמים של דומדמניות, חמוציות ורמז לאדמה מרירה. זה אינו רוזה רגיל, אבל הוא מתאים מאוד ללוות הן צלעות טלה והן סלמון צלוי. שתו מיום היציאה עד 2012. ציון: 88.

יקב רמות נפתלי

יקב בוטיק שהוקם ברמות נפתלי ב-2003 על ידי היינן יצחק כהן, ובבעלותו כרמים של ענבי קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, פטי ורדו, ברברה ומלבק. ביקב פועל עכשיו מרכז מבקרים נאה, ותפוקתו עומדת על כ-10,000 בקבוקים בשנה. יינות היקב כשרים מבציר 2009. אפשר לפנות ליקב בטלפון 6940371-04.

* רמות נפתלי, שיראז-קברנה סוביניון, 2008: יין בעל גוף בינוני-מלא, שניחן בטאנינים מלטפים. זה בלנד עגול וחלק המורכב משיראז בשיעור 60% ומקברנה סוביניון בשיעור 40%. הוא חושף בשומת של עשבי תיבול קלויים ופירות אדומים, ובכוס הוא מגלה רמזים לדומדמניות ופטל ונגיעה מפתה של אספרסו. הטאנינים והפירות מתגברים בנועם בגימור. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 90.

* רמות נפתלי, קברנה סוביניון, 2008: יין שצבעו נופך כהה וגופו מלא, עם שפע של טאנינים שטרם השתלבו, אך הוא חושף מבנה ואיזון טובים. התיישן בחביות אלון במשך 24 חודשים, והדבר משתקף למרבה השמחה ברמזים עדינים לתבלינים ולעשן. בהיפתחו נחשפת קשת טעמים וניחוחות של דומדמניות שחורות, פטל שחור וגרגרי בר, בתמיכה נאה של רמזים לעשבי תיבול קלויים. ארוך ונדיב. שתו מיום היציאה עד 2014. ציון: 90.

* רמות נפתלי, ברברה, 2009: יין שצבעו נופך כהה, בעל גוף מלא להפליא ביחס לבציר, וניחן ברמזים קלים לאלון מתובל ולטאנינים שאפשר לכנותם "נינוחים". ארומטי מאוד, נפתח בכוס וחושף פירות יער, פטל ורמזים לפלפל לבן. בגימור מתגברים הטאנינים ויוצרים טעם מצודד של תה שחור, שמתמשך לאורך זמן ובנועם. שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 89.

* רמות נפתלי, מלבק, 2008: יין שהתיישן בחביות אלון במשך 18 חודשים, צבעו נופך נוטה לסגול, נפתח בבשומת ובה רמזים קלים לאדמה ולטבק. בעל גוף בינוני-מלא וחושף רמזים לעץ מתובל וטאנינים שעוקצים בעדינות. בהיפתחו עולה נוכחות נדיבה של פטל שחור ושזיפים סגולים. מלבק עגול ועדין בעל רבדים עיליים ים-תיכוניים מובהקים. שתו מעכשיו עד 2012. ציון: 88.

* רמות נפתלי, פטי ורדו, 2008: יין שצבעו סגול עמוק, גופו בינוני, והוא ניחן בטאנינים המלטפים ברכות, וחושף פירות יער שחורים ואדומים על רקע של אלון קלוי. יש בו חומציות נמרצת אך לא מוגזמת ורמזים לתבלינים, ובגימור הארוך מתגברת נוכחות הפירות והטאנינים. זקוק למעט זמן כדי שמרכיביו ישתלבו. יהיה במיטבו ב-2012-2015, ואולי אף מעבר לזה. ציון: 90. כשר.

יקב עמרם

הכורם עמרם אזולאי ובנו אוהד ייסדו את היקב במושב רמות נפתלי בשנת 2001, ובבעלותם כרמים של קברנה, מרלו, שיראז וסנג'ובזה בעמק קדש. התפוקה מבציר 2004 היתה 2,800 בקבוקים, וכיום עומדת על כ-6,000 בקבוקים בשנה. היקב מוציא יינות בשלוש סדרות - פרמיום, יינות שעוברים יישון בחביות, ובראשית ורמות נפתלי, שיינותיהן מיוצרים במכלי זכוכית גדולים עם שבבי אלון. ליצירת קשר עם היקב, טל' 6940039-04.

* עמרם, קברנה סוביניון, פרמיום, 2008: היין התיישן בחביות אלון במשך 18 חודשים (12 חודשים בחביות חדשות ושישה חודשים נוספים בחביות בנות שלוש שנים), צבעו נופך כהה מאוד, גופו מלא והוא ניחן בטאנינים שופעים ורכים וברמזים לאלון מתובל. נפתח בבשומת מתובלת ובהמשך חושף ניחוחות וטעמים מסורתיים של קברנה סוביניון - פטל שחור ודומדמניות שחורות בתמיכה נאה של רמזים לתבלינים אוריינטליים. ארוך ועגול. שתו מעכשיו עד 2014 ואולי אף מעבר לזה. זה היין הטוב ביותר של היקב. ציון: 89.

* עמרם, קברנה סוביניון, בראשית, 2008: טוב בהרבה מאשר בטעימה מהחבית. בלנד של 93% קבנרה סוביניון, 5% קברנה פרנק ו-2% מרלו. יין בעל גוף בינוני-מלא, שנוכחות העץ הבולטת והטאנינים הגושניים שהיו בו בעבר משולבים כעת יפה. בהיפתחו חושף פטל שחור, דומדמניות ורמזים לתבלינים, וכולם משתהים יפה לאורך זמן. בגימור עולה רמז לשוקולד מריר. שתו מעכשיו עד 2013. ציון: 86.

* עמרם, מרלו, רמות נפתלי, 2007: יין שצבעו נופך כהה וגופו בינוני-מלא, והוא ניחן בטאנינים שעוקצים בעדינות וברמזים לעץ מתובל. שפע טעמים וניחוחות של פירות שחורים, בתמיכה של רמזים לטבק ולמינרלים אדמתיים. שתו מעכשיו או בשנה הקרובה. ציון: 86.



כרם עמרם במושב רמות נפתלי. 6,000 בקבוקים בשנה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו