בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הניו-יורקים מגלים את המזללות האיכותיות שנפתחו בקווינס ובלונג איילנד

תגובות

ניו יורק טיימס

אלכס שינדלר מתהדר בזקן וקעקוע, מבשל עם חומרים מקומיים ולובש חולצות טי אירוניות בסגנון שנות ה-70. למרות כל אלה, המסעדה של שינדלר, "אל-איי-סי מרקט", לא ממוקמת באיסט וילג' או באזורים החמים של ברוקלין.

זוהי מסעדה מקסימה בלונג איילנד סיטי שברובע קווינס. האזור הלא כל כך מקסים הזה, עם המחסנים ובתי היציקה, עם הסניף של מוזיאון המומה והבארים המפוקפקים, עבר תהליך אטי ומייסר של שדרוג והתחדשות מאז שנות ה-80. עם שכונת אסטוריה הגובלת בו מצפון, המקום מושך אליו לאחרונה גדודי צעירים בעלי מקצועות חופשיים, המשתלבים בקהילות המגוונות והוותיקות של האזור - היוונית, הבלקנית והאיטלקית (ומבריחים את המהגרים שהגיעו לאחרונה - מהמזרח התיכון, מדרום אסיה ומאמריקה הלטינית).

גם פתיחתה של המזללה החדשנית והידידותית-לשמנים M. Wells, מעל תחנת הרכבת התחתית הנטרס פוינט אווניו, האיצה את הגעתם של חובבי המזון של העיר ניו יורק. הם מגלים מה יש כאן, מזרחית לגשר קווינסבורו על שם אד קוץ', בשתי השכונות שנהפכו למגנט לשפים ומסעדנים המחפשים דמי שכירות נמוכים, חצרות פתוחות ולקוחות שיודעים להעריך אוכל.

מודעות של אנשים שמחפשים שותפים לדירה או מציעות קורסים לנטרול מבטא זר מעטרות את פנסי הרחוב. מסעדות דגים יווניות מפנות את מקומן לבתי קפה עם רצפות עץ משופצות ומנות משוכללות. מנה מצוינת לדוגמה אפשר למצוא ב"קווינס קיקשאו": כריך גבינת גאודה בגריל עם ריבת גויאבה, מחית שעועית שחורה ופלפלי חלפיניו כבושים (10 דולר). מנה אחרת היא בריק תוצרת בית ב"נורת אפריקן חריסה קפה": טונה, צלפים וביצה עטופים בבצק עלים דק בצורת משולש, מטוגן בטיגון עמוק כך שחלמון הביצה מתקשה והמאפה מוזהב (3.95 דולר).

מקומות חדשים רבים פונים אל שתי התשוקות של הקהל המקומי הצעיר: בראנץ' של יום ראשון ובירה זולה (בבר סמוך לרחוב סטיינווי, "קאנז", מוצבים 40 מסכי טלוויזיה ומאתיים סוגי בירות מוגשות על ידי "נערות קאנז").

יש סימנים לכך שאפשרויות האכילה באסטוריה ובלונג איילנד סיטי יתחרו עד מהרה באלה שבוויליאמסבורג ובדמבו בברוקלין. מנות כמו חמוצים חריפים מטוגנים בפאב-מסעדה "סוויט אפטון" (5 דולר), עוגת שוקולד-קרמל עם נגיעות צ'ילי ב"פצ'נגה פטרסון" (6 דולר), וצ'יראשי סושי טרי ב"לין" (22 דולר) נראים כמו אות לבאות.

ממש ליד "קאנז" נמצא "קווינס קומפורט", מקום משונה הפונה לחזית הרחוב. השף, קייסי סאליבן, שהגיע לא מזמן מג'ורג'יה דרך קנזס סיטי ושיקגו, עובד על תפריט שמסתחרר כמו כדור דיסקו, בניסיון להפיק "מזון מנחם" אמריקאי, המשקף את המגוון של קווינס. התוצאה, בימים מסוימים, היא חזה עוף טבול בבלילה ומטוגן במחבת ברזל יצוק, ולאחר מכן מהודק בין שני ופלים של חברת אגו עם חמאת מייפל וטבסקו (8 דולר). "הטעם של ופל אגו צרוב במוח האמריקאי ואין לכך תחליף", אומר סאליבן ומכה על השולחן להדגשה.

בימים אחרים יוצאים מתחת ידו סלט ארוגולה בעיטור דגני בוקר בטעם דבש, לתוספת פריכות (8 דולר), לחמניית עגבניות ירוקות מטוגנות עם סלט כרוב וריבת פלפלים - אולי הכריך הצמחוני הטוב ביותר ברובע (8 דולר), וצלי חזיר (12 דולר).

כאן צילמו האחים מרקס

עוד מקום משונה אבל מתגמל הוא "אסטור רום", המזנון המשופץ של אולפני קאופמן אסטוריה - מתחם עצום של במות בסמוך למוזיאון ה"מובינג אימאג'". במקום זה, שהיה המפקדה של אולפני פארמונט בימים שלפני הוליווד, צילמו האחים מרקס את הסרט הראשון שלהם, "אגוזי קוקוס", מ-1929. כיום הוא מוקדש ל"רחוב סומסום", "האחות ג'קי" וגם, בחודש שעבר, ל"גברים בשחור 3".

הבעלים של "אסטור רום", כריס ולאצ'יץ', קיבל החלטה שאפתנית לפתוח מועדון ברוח עידן הג'ז, עם מוסיקת פסנתר חיה (מאופקת, למרבה המזל), שירות זהיר ומשקאות עם שמות כמו מרי פיקפורד (ולא משנה שרוב התושבים החדשים באסטוריה בטוחים שרודולף ולנטינו הוא המעצב שמלביש את קירה נייטלי).

הקוקטיילים - במיוחד קוקטייל אסטוריה (מרטיני ג'ין עם קורטוב "אורנג' ביטרס") - הם מרעננים, צוננים מאוד ומוגשים באלגנטיות. תפריט הערב, האמיץ למדי כשמדובר בשנת 2011, מוקדש למנות מהדור הישן כמו צדפות רוקפלר (9 דולר) וביף סטורגנוף (24 דולר), שתיהן מנות עשויות היטב מעבר להיותן סמל של תקופה (מתי בפעם האחרונה הופיע בתפריט חדש דג חמור-ים מעושן?)

חדר האוכל התת-קרקעי של "אסטור רום" יכול להיחשב עגום, במיוחד בהשוואה להמולה העליזה של "פייב נאפקין בורגר" שממול. אבל המאמצים של ולאצ'יץ' ראויים ליתר הערכה מצד המקומיים. זהו אחד המקומות היחידים באזור המיועדים למבוגרים.

(ראו גם: "מאדרה", מסעדה קובנית מכובדת עם סטייקים טובים, ו"טסטאצ'יו" עם אוכל רומי. שני המקומות נמצאים זה מול זה בשדרות ורנון בלונג איילנד סיטי. במרחק כמה רחובות משם, כדאי לשים לב לתוספת האחרונה, מקום ששמו "דומיין" - עם יין, צדפות, שרקוטרי ובר יוקרתי).

אבל המסעדה שזוכה בתואר 'הלוואי שזה היה בשכונה שלי' היא "אל-איי-סי מרקט", עם הקירות הלבנים, המלצרים הידידותיים אך מאופקים והאיכות הגבוהה של האוכל.

הבישול של שינדלר הוא כמו ארוחת ערב בבית - אבל ביקום שאפתני יותר: מנה של שעועית שחורה ואורז בסמטי (5 דולר), ריחנית ומבושלת בצורה מושלמת; סטייק המוגש לצד תוספת הולמת של ארוגולה, עגבניות ושבבי גבינת גראנה פדנו (15 דולר); וסלט תפוחי אדמה אדומים (5 דולר), שהוא שילוב אפלטוני בין טעמים שמנתיים לחזקים.

העולש המוקפץ (5 דולר), פריך ומריר בדיוק במידה הנכונה, מאזן כהלכה צ'יזבורגר מושקע עם מיונז חריף, בתוספת אפשרית של פרוסה עבה של כבד אווז (10 דולר, 21 דולר עם כבד אווז). כבד אווז מופיע גם במנות הערב, יחד עם ביצים מקושקשות וטוסט פריך (15 דולר). וריאציה על מנה זו, קציצת כבד עוף (9 דולר), היא חלק מבראנץ' סופשבוע מרדים להפליא.

בחלק זה של לונג איילנד סיטי, בסמוך למרכז התחבורה החדש של "קורט סקוור", אין כמעט בנייני מגורים, אבל תנועת העובדים בעסקים כמו סיטיגרופ ואמריקן אקספרס המצויים באזור הופכת אותו להומה במהלך היום - מה שמסביר למה אל-איי-סי מרקט פתוחה בעיקר לארוחות צהריים.ובכל זאת, עשרות בנייני מגורים מוקמים כאן, ואתם צומחת גם הגאווה המקומית ברובע.

"גשר קווינסבורו ממש לא מוערך מספיק", מסכמת התר סטודמייר, תושבת מקומית, בעת ארוחת צהריים בשבוע שעבר. "במזג האוויר הנכון, הוא יותר יפה מגשר ברוקלין".



מסעדת ''אסטור רום''. ברוח עידן הג'ז


צ'יזבורגר עם כבד אווז במסעדת ''אל-איי-סי מרקט''



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו