בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נייר אפייה | הודיני וצ'ארלי צ'אפלין מבשלים

ספר מתכונים, מתחילת המאה הקודמת, של כוכבי הסרטים האילמים

תגובות

מעריציהם של כוכבי הסרטים האילמים האמריקאיים ישמחו להניח את ידיהם על עותק נדיר מספר הבישול "Celebrated Actor Folks' Cookeries", שראה אור ב-1916. הספר אמנם מוקדש למתכונים החביבים על השחקנים, אבל גולת הכותרת שלו היא כנראה חתימות ידיהם - ולא מעשה ידיהם.

הספר אינו כולל תמונות של מנות, אבל כל שחקן מונצח במיטבו ומפרט את שלבי ההכנה של המנה שהוא מיטיב לרקוח. כך למשל הקוסם הנודע הארי הודיני מתוודה באוזני מחברת הספר, מייבל רואלנד, על חיבתו למתוקים ומספק מתכון לפודינג לחם; צ'רלי צ'פלין מגיש מאפה תפוחים וקינמון; מרי פיקפורד אופה טארט אוכמניות; ואל ג'ולסון מגוון את הצלחת בקרוקטים ממולאים בכבד.

עוד מהמטבח הישן והטוב של הכוכבים: צ'ילי קון קרנה של מייבל נורמנד; פטריות מוקרמות של ליליאן ראסל; פודינג הודי של ויליאם ס' הארט; ומתכון שקשה לעמוד בפניו מאת איירין קאסל: פירה ערמונים.

"Celebrated Actor Folks' Cookeries" מאת מייבל רואלנד. הוצאת קסינגר. ארצות הברית, 1916. 256 עמ'




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו