בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ביקור ביקב פסגות

תגובות

יקב פסגות, השוכן בהתנחלות פסגות ומשקיף על ואדי קלט (נחל פרת), נוסד על ידי נעמה ויעקב ברג, שנטעו את כרמיהם הראשונים ב-1998. חביות האלון המשמשות את היקב מאוחסנות במערה מתקופת בית שני, שיש בה מתקני כבישה עתיקים ולצדם מכשירים מודרניים ומשוכללים לייצור יין. המערה, שנשמרים בה תנאים טבעיים של 90% לחות וטמפרטורה של כ-12 מעלות בחורף ולא יותר מ-18 מעלות בקיץ, משמשת גם כחדר החביות של היקב.

היקב מייצר יינות מענבי קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, ויונייה ושרדונה, ויין הדגל שלו הוא בלנד בורדו ושמו אדום. יינות זניים רגילים מופקים בסדרת פסגות, ויש ליקב גם יין בסגנון פורט. היקב מוציא גם קברנה סוביניון מכרם יחיד בשנים שנמצאות ראויות (עד כה 2007 ו-2009). התפוקה גדלה משנה לשנה, והיקב צפוי להוציא 100 אלף בקבוקים מבציר 2010. הן מבחינת האיכות והן מבחינת הייחוד של היינות, היקב ללא ספק בדרך הנכונה.

* פסגות, אדום, 2009: בלנד שמשתנה כל הזמן, השנה הוא מורכב מקברנה סוביניון, קברנה פרנק, מלו ופטיט ורדו (בשיעור 61%, 17%, 15% ו-7% בהתאמה), וכל זן הותסס בנפרד עד לערבוב. צבעו נופך כהה מאוד, גופו מלא, והוא ניחן בטאנינים מתקתקים המלטפים בעדינות על רקע של אלון מתובל במידה הנכונה בדיוק. ניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות, אוכמניות ושזיפים סגולים נתמכים ברמזים לעשבי תיבול ים-תיכוניים, ובגימור הארוך עולה רמז מצודד לקליפת הדרים מרירה. יהיה במיטבו ב-2012-2016, ואולי מעבר לזה. 110 שקלים. ציון: 90. כשר.

* פסגות, קברנה סוביניון, כרם יחיד, 2009: יין שגופו מלא במידה שמאפשרת להגדירו כשרירי, חושף ארומטיקה עמוקה של פירות שחורים ורמזים בולטים עדיין לעץ אלון; אך השרירים, האלון והפירות מאוזנים ובנויים היטב ובמשך הזמן ישתלבו יפה זה בזה. ניחוחות וטעמים של דומדמניות שחורות, פירות יער מרוסקים ותאנים, בתמיכה של רמזים לאספרסו ולאגוזי ברזיל קלויים. תנו לו את הזמן שהוא זקוק לו והוא יפגין גימור ארוך ואקספרסיבי. יהיה במיטבו ב-2012-2016, ואולי אף מעבר לזה. 150 שקלים. ציון: 90. כשר.

* פסגות, קברנה פרנק, 2009: יין בעל "אישיות" כה מובהקת של קברנה פרנק; מי שיטעם אותו ויחשוב בטעות שזה קברנה סוביניון או מרלו, ראוי בעיני להיחשד במוות מוחי, לפחות חלקית. זה יין עגול, גמיש ומורכב, בעל גוף בינוני-מלא (נוטה למלא) וטאנינים לעיסים במידה. יש בו ניחוחות וטעמים של רימון, פטל ופרחים, בתמיכה של רמזים נדיבים לטבק סיגרים ולליקוריץ, וכל אלה מוליכים לגימור ארוך ונדיב. יהיה במיטבו ב-2012-2016. 100 שקלים. ציון: 90. כשר.

* פסגות, קברנה סוביניון, 2009: יין שצבעו נופך כהה, בעל גוף בינוני-מלא וטאנינים חלקים ומשיים. בניחוח הפתיחה עולה רמז לאלון מאובק, שמתפוגג בכוס ומפנה את מקומו לניחוחות וטעמים של דומדמניות אדומות ושחורות וקליפת הדרים מרירה, ובעקבותיהם עולים רמזים לווניל ועשן. כל אלה מוליכים לגימור ארוך הממלא את הפה. יהיה במיטבו ב-2012-2016. 90 שקלים. ציון: 89. כשר.

* פסגות, מרלו, 2009: יין המיוצר על טהרת ענבי מרלו, צבעו נופך בכהות מתונה וגופו בינוני-מלא. 13 החודשים שבהם שהה בחביות אלון ניכרים ברמזים לעץ ארז מתובל. זה יין פירות אדומים במובהק, החושף פירות יער אדומים ופטל בתמיכה נאה של רמזים למינרלים אדמתיים ולתבלינים מפולפלים קלות, וכל אלה מוליכים לגימור נדיב שעולה בו רמז לשוקולד מריר. שתו מעכשיו עד 2014. 75 שקלים. ציון: 89. כשר.

* פסגות, שיראז, 2009: יין שגופו בינוני-מלא, בעל בשומת של פירות אדומים וטאנינים לעיסים קלות. ניחוחות וטעמים של אוכמניות, קסיס ושזיפים על רקע של תבלינים חומים, עגבניות מיובשות, ובגימור עולה לצד הטאנינים גם רמז לרימונים. יהיה במיטבו ב-2012-2016, ואולי אף מעבר לזה. 110 שקלים. ציון: 89. כשר.

הענבים הם לא אותם ענבים

יקב גבעות הוא יקב בוטיק שהוקם על ידי שיבי דרורי ואמנון וייס בגדה המערבית, והכרמים שבבעלותו נטועים בגובה של 700-900 מטרים מעל הים. היינות הראשונים של היקב הופקו מבציר 2005, ותפוקתו הנוכחית עומדת על 20 אלף בקבוקים בשנה. היינות מיוצרים מענבי קברנה סוביניון, מרלו, פינו נואר, פטי ורדו, קברנה פרנק ושרדונה. היקב מייצר כיום שלוש סדרות של יין - גופנה רזרב, מצדה והרודיון.

* גבעות, פינו נואר, גופנה, רזרב, 2009: יין עשיר ואלגנטי בעל גוף בינוני וצבעו נופך בהיר, המיוצר מענבי גפנים צעירות, שהתיישנו בחביות אלון במשך 12 חודשים. נפתח בבשומת צ'רי-ברי (דובדבן ופירות יער), ובהמשך חושף טאנינים רכים המלטפים בעדינות, וכן פירות יער, שזיפים ודובדבנים, על רקע מתובל במידה שדי בה להלך קסם על השותה. ממוקד היטב וארוך, ובגימור מתגברים הפירות והטאנינים. שתו מעכשיו עד 2016. 140 שקלים. ציון: 91. כשר.

* גבעות, Vineyards Dance, הרודיון, 2009: בלנד המכיל 60% קברנה סוביניון, 30% מרלו ו-10% פטי ורדו. כל זן הותסס בנפרד עד הערבוב הסופי. היין עבר יישון במשך 12 חודשים בחביות אלון צרפתיות ואמריקאיות, ש-40% מהן חדשות. צבעו נופך כהה, גופו בינוני-מלא והוא ניחן בטאנינים רכים שכמעט רוקדים בפה. הוא בשל ונדיב, ופורש קשת נדיבה של טעמים וניחוחות ובהם פטל שחור, שזיפים ופרחים, המוליכים לגימור ארוך בעל מרקם מוצק. שילוב מוצלח של אינטנסיביות, סגנון וחן. נגיש עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2016, ואולי אף מעבר לזה. 110 שקלים. ציון: 91. כשר.

* גבעות, שרדונה-גוורצרטרמינר, 2010: בלנד כמעט אוף-דריי וארומטי מאוד, המורכב משרדונה בשיעור 83% ומגוורצטרמינר בשיעור 17%. גופו בינוני והוא ניחן בחומציות טובה ומאזנת. בתקיפה הראשונה עולים גויאבה ואננס ובעקבותיהם באים ליצ'י ונקטרינות. כשהיין יתפתח בבקבוק, חפשו בו גם רמזים למשמשים מיובשים ולתפוחים מיובשים. במיטבו כאפריטיף או לצד קינוחים כגון קדאיף ועוגת משמשים. שתו מעכשיו עד 2017 ואולי אף מעבר לזה. ציון: 91. כשר.

* גבעות, קברנה סוביניון, גופנה רזרב, 2009: יין שהתיישן במשך 16 חודשים, החושף גוף מלא, טאנינים מתקתקים שעדיין עוקצים ועץ מתובל המאוזנים היטב בפירות, אך עדיין זקוקים לזמן כדי לשקוע. עם פתיחתו בכוס נחשפים רמזים בולטים לדומדמניות שחורות, פטל שחור וקליפת הדרים מרירה על רקע המרמז רגע אחד על שוקולד לאפייה ובמשנהו על אספרסו. זה יין ארוך ומוצק, אך לא תוקפני כלל. יהיה במיטבו מאמצע 2012 עד 2016. 170 שקלים. ציון: 91. כשר.

* גבעות, קברנה סוביניון, הרודיון, 2009: מעורב ב-10% מרלו, צבעו נופך כהה נוטה לארגמן, נפתח במעט פאנק (ריח של ריקבון) אך עד מהרה נחשפים ניחוחות מצודדים של פירות יער מרוסקים ופרחי אביב. בעל גוף בינוני-מלא (נוטה למלא) ורמזים קלים לאלון מתובל וטאנינים משיים המלטפים בעדינות, ומפנים את מקומם לפטל שחור, שזיפים סגולים, אספרסו ומינרלים אדמתיים. בגימור הארוך צצים לצד הטאנינים גם עשבי תיבול שזה מקרוב נקטפו. יהיה במיטבו מ-2012 או 2013 עד 2018. 110 שקלים. ציון: 90. כשר.

* גבעות, מרלו, הרודיון, 2009: יין שצבעו נופך כהה נוטה לארגמן, בעל גוף מלא ושפע של טאנינים המלטפים בנועם לצד רמזים לעץ מתובל ומעושן. הוא התפתח בחלקו בחביות צרפתיות ובחלקו בחביות אמריקאיות, ונפתח בניחוח שאין לטעות בו של אוכמניות ופרחי אביב, ואחר כך נפתח בכוס וחושף שזיפים סגולים, פטל שחור ודומדמניות על רקע מתובל קלות. זה יין רענן, ארוך, מורכב ואלגנטי. שתו מעכשיו עד 2015. 110 שקלים. ציון: 90. כשר.

* גבעות, הרודיון, קברנה סוביניון, 2008: מעורב ב-10% מרלו, התיישן בחביות אלון צרפתיות ואמריקאיות במשך 12 חודשים. טאנינים רכים ומשולבים היטב ורמזים לתבלינים ולווניל מדגישים שפע של דומדמניות שחורות ופטל שחור, בתמיכה של רמזים לעשבי תיבול קלויים וזיתים שחורים. שתו מעכשיו עד 2012. 100 שקלים. ציון: 89. כשר.



הכרם של יקב פסגות. החביות מאוחסנות במערה מתקופת בית שני



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו