בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

היין הגלילי מהתבור מתעורר

כשטעמתי בעבר מיין תבור מסחה שייצא בקרוב, הוא היה שרוי בתרדמה עמוקה. ובכן, הוא התעורר ומפגין את קסמיו. על שלוש סדרות חדשות מהיקב הגלילי

תגובות

תבור הוא יקב מודרני שנוסד ב-1999 בידי כמה משפחות כורמים בכפר תבור שבגליל התחתון, והוא מפיק יינות מענבים לבנים הלקוחים בעיקר מכרמים שבבעלותו, ליד הר תבור, ומענבים אדומים מהגליל העליון. התפוקה הראשונית היתה 20,000 בקבוקים, והתפוקה הנוכחית עומדת על כמיליון בקבוקים בשנה. כיום כבר בשלים כ-1,000 דונם מכרמי היקב וכרמים חדשים מצויים בתהליך הבשלה, והיקב מתכנן להתרחב בהדרגה עד לתפוקה שנתית של 3-6 מיליון בקבוקים בשנה.

מכל זני הענבים החדשים הניטעים כיום, המרגש ביותר הוא טנאט. זהו זן ענבים המניב יינות כה מרוכזים וכהים, עד שאזור מדירן שבדרום-מערב צרפת, מוצאו של הזן הזה, והיין המופק בו, מכונים לעתים קרובות "לב המאפליה".

תחת שרביטם של האגרונומית מיכל אקרמן, האמונה על הכרמים, ושל היינן הראשי אריה נשר, שרכש את הכשרתו באירופה, מוציא היקב כיום יינות בשלוש סדרות: סדרת הדגל היא מסחה, בלנד של קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. סדרה שנייה, אדמה ואדמה II, משקפת את סוג הקרקע שבכרמים. הסדרה הנוספת היא סדרה בסיסית ושמה תבור.

* תבור, מסחה, 2006: זהו יין שיצא בקרוב. טעמתי אותו כבר שלוש פעמים בעבר אבל לא כתבתי עליו משום שחשתי שהוא שרוי בתרדמה עמוקה, ולמען האמת לא הייתי בטוח שהוא יתעורר אי פעם ושיגיע בכלל לחנויות. חדשות טובות: תרועת ההשכמה נשמעה, היין הקיץ משנתו וכעת הוא מפגין את קסמיו.

זהו בלנד שהתפתח בחלקו בחביות ובחלקו במכלים של 2,000 ליטרים, ומורכב מקברנה סוביניון בשיעור 60%, מרלו בשיעור 30% ושיראז בשיעור 10%. הוא ניחן בבשומת של פירות אדומים עם רמז מפתה לקליפת הדרים מרירה, ואלה מפנים את מקומם בכוס לניחוחות וטעמים של פטל שחור, דומדמניות, פטל אדום ודובדבנים על רקע המרמז בנועם על עור ומינרלים אדמתיים. בעל גוף בינוני-מלא (נוטה למלא) וטאנינים לעיסים אך עדינים. לדעתי זה היין הטוב ביותר של תבור עד כה.

שתו מעכשיו עד 2016 ואולי אף מעבר לזה. 140 שקלים. ציון: 93. כשר.

* תבור, פטיט סירה, אדמה 2008 ,II: יין שצבעו נופך כהה עם נטייה לארגמן צעיר, המיוצר מענבים שנבצרו בגליל המזרחי והתפתחו בחביות בנות שנתיים ושלוש שנים במשך 12 חודשים. גופו מלא והטאנינים שלו מוצקים ועוקצניים, ומוליכים בנועם בכוס לרמזים לפטל שחור, אוכמניות ואוכמניות שחורות בלוויית רבדים עליים של עץ ארז מפולפל. ממלא את הפה, נדיב וממוקד היטב, וגלומה בו הבטחה לעתיד ממושך.

נגיש ומהנה עכשיו אך יהיה במיטבו מאמצע 2012 עד 2018. 80 שקלים. ציון: 91. כשר.

* תבור, מרלו, אדמה 2008 ,II: יין שצבעו אדום-דובדבן כהה נוטה לנופך, המיוצר על טהרת ענבי מרלו מכרם בן זמרה שבגליל העליון, הנטוע באדמת בזלת. 12 החודשים שבהם שהה בחביות אלון ניכרים בגוף מלא, בטאנינים רכים וברמזים קלים לאלון מעושן. ניחן בניחוחות וטעמים של דומדמניות, פירות יער אדומים ורמזים לקליפת הדרים על רקע המרמז קלות על פלפל לבן. עגול, ארוך ונדיב.

שתו מעכשיו עד 2014. 80 שקלים. ציון: 90. כשר.

* תבור, סירה, אדמה 2008 ,II: יין שצבעו נופך כהה בגלימת ארגמן, המיוצר על טהרת ענבי סירה מגפנים גליליות שגדלו באדמה אדומה (טרה רוסה). 12 החודשים שבהם התיישן בחביות אלון ניכרים בגוף מלא, בטאנינים שעוקצים בעדינות ובעץ מתוק ומתובל, ואלה מתפוגגים וחושפים ניחוחות וטעמים של שזיפים סגולים, פטל שחור ודומדמניות שחורות, בתמיכה נאה של רמזים לשוקולד מריר ולטבק סיגרים. ארוך ונדיב, ומרמז על זיתים שחורים ומינרלים אדמתיים בגימור.

שתו מעכשיו עד 2013 ואולי אף מעבר לזה. 80 שקלים. ציון: 90. כשר.

* תבור, סוביניון בלאן, אדמה, גיר, 2010: יין רענן, בשל ועגול, שניחן בחומציות חמצמצה ועדינה, וחושף שפע של עומק בניחוחות וטעמים של הדרים, תפוחים ירוקים, תאנים ופרי הדר על רקע המרמז על מדשאה מקוצצת היטב לאחר גשם קיץ קל. גופו קל-בינוני, והוא מסתיים בטעמים של פרחי אביב ואגסים. סוביניון בלאן נחמד מאוד.

שתו מעכשיו עד 2013. 65 שקלים. ציון: 90. כשר.

* תבור, קברנה סוביניון-פטיט סירה, אדמה 2008 ,II: אפשר לראות ביין הזה בלנד בורדו פלוס, כלומר הוא מכיל קברנה סוביניון בשיעור 60%, קברנה פרנק ומרלו בשיעור 10% כל אחד מהזנים, והפלוס הוא תוספת של 20% פטיט סירה. יהיה שמו אשר יהיה, זה יין מצוין, בעל גוף מלא ורמזים לעץ ארז מתובל, החושף טאנינים חלודים משהו המפנים את מקומם לדומדמניות ולפירות יער עסיסיים, אדומים ושחורים. בגימור הארוך צץ רמז מצודד לעשן.

נגיש ומהנה עכשיו אך יהיה במיטבו ב-2012-2017. 80 שקלים. ציון: 90. כשר.

* תבור, שרדונה, 2010: יין שלא עבר יישון, צבעו זהוב בהיר ומבריק, ניחן בבשומת רעננה של פרי הדר. בהיפתחו בכוס נחשפים פרי הדר, תפוחים ירוקים ופירות טרופיים על רקע של מינרלים. יבש עד פריכות. רענן ומלא חיים, ובגימור עולה רמז לאפרסקים לבנים.

שתו מעכשיו עד 2014. 45 שקלים. ציון: 89. כשר.

* תבור, מרלו, אדמה, בזלת 2008: מיוצר מענבים מהגליל העליון, בעל גוף בינוני-מלא, נוטה למלא, וטאנינים רכים, צבעו אדום-דובדבן כהה נוטה לנופך. הבשומת הפותחת מרמזת על אלון מתובל ומעושן. היין נפתח בכוס וחושף דובדבנים שחורים ואדומים, פירות יער אדומים, קסיס ורמזים לפלפל, ועל הכל משוך רמז לקליפת הדרים.

שתו מעכשיו עד 2013. 65 שקלים. ציון: 89. כשר.

* תבור, סירה, אדמה, טרה רוסה 2008: יין שצבעו אודם כהה נוטה לנופך, בעל גוף בינוני-מלא וטאנינים רכים. ניחן ברמז מפתה לעץ ארז מתוק, ועם הפתיחה נחשפת נוכחות בולטת של פטל שחור ודובדבן שחור, בתמיכה נאה של רמזים לשוקולד כהה ורמז מצודד למרירות שמתגבר בגימור.

שתו מעכשיו עד 2012. 65 שקלים. ציון: .88 כשר.

* תבור, 562 2010 ,Rouge: שמו של היין מציין את גובה הכרמים שמענביהם הוא מופק. יין מבעבע שמיוצר בשנה זו על טהרת ענבי ברברה בשיטת שארמה (התססה משנית במכלי פלדת אל חלד), צבעו ורוד עמוק, וגופו קל-בינוני, עם שפע של בועות חדות וקצף ארוך ארוך. חושף קשת מצודדת של פירות ובהם פטל, תות וגרגרי בר אדומים, שמעלים חיוך של עונג על השפתיים. יין לא מורכב אך מהנה ומתאים לארוחת בוקר, לבראנץ' או לפיקניק.

שתו עכשיו או בשנה הקרובה. ציון: 85. כשר.

* תבור, 562 בלאן, 2010: בלנד המכיל 80% שרדונה ו-20% בלאן דה נואר, מיוצר מקברנה סוביניון בשיטת שארמה. היין כמעט חסר צבע, ובעל קצף שמתמשך עוד ועוד, מזכיר בועות סבון, אך למרבה המזל רק במראה ולא בטעם. שפע של בועות, עם רמזים נדיבים ללימון ולליים. בעיני הוא מעין גרסה מתוחכמת למשקה הקל ספרייט.

שתו עכשיו. ציון: 82. כשר.



כרמי יקב תבור



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו