בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האדריכלים החדשים של בצלאל: צמד יפנים

הצמד היפני, מהבולטים שבעולם האדריכלות, יתכננו את הקמפוס החדש של בצלאל. לפני שנתיים הם זכו בעיטור האדריכלות הגבוה ביותר

7תגובות

פרסום ראשון: משרד האדריכלים סאנה (SANAA) מטוקיו, בשיתוף משרד ניר-קוץ מתל אביב, נבחר לתכנן את הקמפוס החדש של בצלאל במגרש הרוסים במרכז ירושלים. הועד המנהל של האקדמיה החליט בצהריים לאמץ את המלצת הועדה לבחירת אדריכל לקמפוס, לאחר שחבריה ראיינו בחודשים האחרונים שורה של משרדי אדריכלים בולטים מהארץ ומהעולם.

את סאונה מובילים צמד האדריכלים קזויו סג'ימה וריו נישיזאווה שזכו לפני שנתיים בפרס פריצקר - העיטור הגבוה ביותר בעולם האדריכלות. הם התפרסמו בזכות פרויקטים כמו "המוזיאון החדש" בניו יורק ו"מרכז הלימוד של רולקס" במכון הטכנולוגי בעיר השוויצרית לוזאן. הקמפוס של בצלאל יהיה הפרויקט הראשון שלהם בישראל.

כפי שפורסם לראשונה ב"הארץ", בחודש אפריל החליטה הנהלת האקדמיה לבטל את התוצאות של תחרות התכנון הראשונה של הקמפוס, בה זכה לפני כחמש שנים משרד studyo הגרמני-טורקי, בשל מה שהוגדר כ"חוסר ניסיון של המשרד הזוכה". בעקבות ביטול התחרות הזמינה ההנהלה שמונה משרדים מהארץ ושמונה מחו"ל להתמודד בתחרות חדשה, כשבסופו של דבר היא צמצמה את הרשימה לשלושה צוותים. לשלב הגמר הגיעו גם האדריכל האמריקני סטיבן הול בשיתוף אסף לרמן (ממשרד א. לרמן אדריכלים) ומשרד מייזליץ-כסיף בשיתוף משרד RMJM מבריטניה.

בחודשים האחרונים נמתחה ביקורת חריפה על התחרות המחודשת של בצלאל, משום שאינה כללה הצעות ממשיות מטעם המועמדים אלא התמקדה בתיקי עבודות בלבד. עמותת האדריכלים אף דרשה מבצלאל לבטל את ההליך. יושב ראש העמותה פרופ' ברוך ברוך כתב אז: "ההחלטה לערוך מכרז אדריכלים סגור ולא תחרות פתוחה שוללת את עיקרון שיווין ההזדמנויות של כלל ציבור האדריכלים הישראלי. בצלאל כמוסד לאומי המסמל את התחדשות האומנויות והעיצוב בארץ ישראל מחוייב לדבוק בעיקרון השיוויון, השקיפות וההזדמנות השווה".

בעקבות הלחץ הציבורי דנה הוועדה בשבועות האחרונים בשינוי מתווה הפרויקט. במקום להקים מבנה אחד גדול על השטח המיועד יבנה ככל הנראה מבנה קטן יותר, במקביל לשימוש בבניינים היסטוריים בקרבת מקום. "באופן כזה יתרחש שינוי אורבני אמיתי במרכז העיר", נמסר מבצלאל.

בועדת השיפוט, בראשותו של יו"ר חבר הנאמנים של בצלאל הרצל חבס, השתתפו פרופ' חנוך גוטפרוינד, נשיא האוניברסיטה העברית לשעבר, חברת הועד המנהל האדריכלית אורנה אנג'ל, ראש המחלקה לארכיטקטורה של בצלאל האדריכל יובל יסקי ופרופ' ארנון צוקרמן נשיא בצלאל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו