בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דניאל רוגוב הלך לעולמו

מת מבקר היין והמסעדות של "הארץ", ומחבר "מדריך רוגוב ליינות ישראל". את ההספד שהותיר סיים במילים: "אלה היו חיים טובים"

תגובות

דניאל רוגוב, מבקר היין והמסעדות של "הארץ", ומחבר "מדריך רוגוב ליינות ישראל", הלך לעולמו.

"דניאל רוגוב" הוא שם העט של דיויד ג'ורוף. הוא נולד בארצות הברית. בגיל 15 סיים את לימודי התיכון, וטס לפאריס, שם התחיל לכתוב כתבות על אוכל ויין למגזינים ועיתונים בארצות הברית. בהמשך כתב לעיתונים בצרפת ובשוויץ, והנחה פינות בטלויזיה. את הכשרתו הקולינרית קיבל ממוריס אדמונד סיאן (קורנוסקי).

בשנת 1978 העביר את פעילותו לישראל, כתב לג'רוזלם פוסט, ובמהרה ביסס את עצמו כמבקר היינות המוביל בישראל. ספרו "מדריך רוגוב ליינות ישראל" ראה אור גם באנגלית ושם את ישראל על מפת היין הבינלאומית המקצועית. ב-1984 התחיל לכתוב לעיתון הארץ. ביום ראשון הודיע רוגוב על פרישתו ממוסף "גלריה" בעקבות התדרדרות מצבו הבריאותי. ב-29 באוגוסט נערך עבורו ערב הוקרה של תעשיית היין במלון דן פנורמה בתל-אביב. את האירוע הנחה מני פאר.

בערב המחווה לרוגוב שהנחה פאר תיארו ראשי תעשיית היין הישראלית את המקום החשוב שמילא רוגוב החל בסוף שנות השבעים בהתפתחות היין הישראלי ובהבאתו לסטנדרטים בינלאומיים. הם סיפרו כיצד דחפו אותם הביקורות שלו, שנכתבו באהבה אך בלי פשרות, לשפר את תוצרתם, ולקדם אותה לרמה נאותה.

רשימותיו האחרונות מוסקטו ד'אסטי - תענוג פשוט וצרוף הריזלינג הגרמני בישראל

רוגוב השתתף במדריכי הכיס ל"יינות ג'ונסון", ובדו"ח היינות של טים סטיבנסון, וניהל את האתר "wine lovers page". לחברי הפורום האינטרנטי אותו ניהל הוא הכין מראש הודעת פרידה.

"בנוגע לאוכל וליין", כתב, "כתבתי עליהם במהלך השנים מתוך תחושה של אהבה ומסירות, רגשית ואינטלקטואלית. כפי שאני מקווה שהבהרתי, יין ואוכל עבורי אינם דברים שפשוט נכנסים לגוף שלנו. הם שיקוף של האנתרופולוגיה שלנו, ההיסטוריה, הפסיכולוגיה הצרכים החברתיים, וכמובן ההנאה".

"כמו כל המבקרים שלוקחים את עצמם ברצינות, קיבלתי עונג אדיר מלחלוק את מחשבותיי...במובן מסוים אני מחשיב את עצמי כאומברטו אקו של יין וביקורות הקולינריה, שואף בכתיבתי להציג זוויות מבט שהן גם מדוייקות וגם פוסט-מודרניות, שמשאירות את הקורא האינטיליגנט להסיק בעצמו את המסקנות... בסך הכל, אלה היו חיים טובים".



דניאל רוגוב. ''בסה''כ היו אלו חיים טובים''



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו