עשבים שוטים: המדריך המלא לזיהוי וקטיפה של עשבי בר

המדריך "The Forager's Harvest" מדריך את הקוראים כיצד ללקט גבעולים, גרגרים ועוד כמה דברים שצומחים מתחת לאפינו

מאיה לוין
נייר אפייה
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מאיה לוין
נייר אפייה

חודיים מנוצים, דובדבני אודם, ברבראה אביבית, עשב אננס ושרך ליקוריץ הם הלהיטים העכשוויים של מסעדות היוקרה האמריקאיות. שפים מתחרים זה בזה מי ישלב במנותיו את עשב הבר הייחודי, שלא לומר המוזר, ביותר.

אבל הכוכבים האמיתיים שמאחורי הקלעים הם לא השפים, אלא המלקטים שעובדים למענם. אלה מכירים כל פינה אפילה ביער, יודעים אילו עשבים הם אכילים ואפילו טעימים, מתי כדאי לקטוף אותם ואיזה חלק מהם הוא המעודן ביותר.

הספר שנחשב לתנ"ך של המלקטים הוא "Stalking the Wild Asparagus" ("לארוב לאספרגוס הבר") של ג'ואל גיבונס, שראה אור ב-1962. תשובה עכשווית לקלאסיקה מספק המדריך "The Forager's Harvest", המבוסס על ניסיון חייו של סמואל טייאר.

טייאר, שכירסם את עשב הבר הראשון בחייו בגיל 4, כתב מדריך מקיף וממצה לזיהוי וקטיפה של עשבי בר ברחבי ארצות הברית. "האוכל הבריא ביותר הוא חינם וצומח פרא בטבע", הוא מצהיר ומדריך את הקוראים צעד אחר צעד כיצד לזהות וללקט עלים, נצרים, גבעולים, גרגרים, זרעים, אגוזים ועוד כמה דברים שצומחים מתחת לאפינו.

"The Forager's Harvest" מאת סמואל טייאר. הוצאת פורג'רס הרווסט. ארצות הברית, 2006

תגיות:

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ