בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מת מבקר היין והאוכל דניאל רוגוב

רוגוב, מבקר "הארץ" זה 27 שנים, שמת בתום מאבק בסרטן, פרסם הודעת פרידה בפורום היין שניהל באינטרנט: "במובן מסוים אני מחשיב את עצמי אומברטו אקו של היין"

תגובות

דייוויד ג'ורוף, שנודע בשם העט דניאל רוגוב, מת ביום שלישי בלילה לאחר מאבק במחלה קשה. רוגוב כיהן כמבקר היין והאוכל של עיתון "הארץ" מזה 27 שנים וחיבר את "מדריך רוגוב ליינות ישראל" ואת "מדריך רוגוב ליינות כשרים". הוא נחשב לאישיות מרכזית בשדה הקולינרי הישראלי, שבפרסומיו המקצועיים והממצים עזר לקדם את היינות המקומיים בתעשייה הבינלאומית. בתקופה האחרונה התמודד עם מחלה קשה וביום ראשון הודיע על פרישתו ממוסף "גלריה" בעקבות הידרדרות מצבו הבריאותי.

רוגוב נולד בארצות הברית וגדל בשכונת בורו פארק שבברוקלין להורים שהיגרו מרוסיה. בגיל 15 סיים את לימודי התיכון וטס לפאריס, שם התחיל לכתוב על אוכל ויין למגזינים ועיתונים בארצות הברית. בהמשך כתב לעיתונים בצרפת ובשווייץ והנחה פינות בטלוויזיה. את הכשרתו הקולינרית רכש ממוריס אדמונד סאיאן הצרפתי (שנודע בפסבדונים קורנסקי). בהמשך חזר לארצות הברית להתגייס ליחידת המארינס.

בערב חג המולד 1976 עלה לישראל. באותם ימים תעשיית היין והקולינריה המקומית היתה בחיתולים. שנתיים לאחר מכן החל לכתוב לג'רוזלם פוסט ובמהרה ביסס את עצמו כמבקר היינות המוביל בישראל. ב-1984 התחיל לכתוב לעיתון "הארץ" על אוכל ויין.

במסגרת עבודתו ומתוך אהבה רבה לאוכל ויין - טעם רוגוב עשרות עד מאות יינות בחודש ופקד מסעדות רבות מדי שבוע. הוא כתב בקביעות ל"world wine report" של טום סטיבנסון וייעץ לאנציקלופדיית היין של יו ג'ונסון. בשנת 2007 הוציא את הספר Infamous & Whores: Dining With the Rich & Rogues, Writers.

בשנים האחרונות ניהל את אתר האינטרנט "wine lovers page". לחברי הפורום שניהל כתב מראש הודעת פרידה שפתח כך: "זהו מכתב שקשה לי לכתוב, זאת בגלל שפרסומו יידע את כל חברי הפורום על מותי". בהמשך ההודעה פירט על הקריירה שלו לאורך השנים: "כתבתי על אוכל ויין במהלך השנים מתוך רגש עמוק של אהבה ומסירות, רגשית ואינטלקטואלית. כפי שאני מקווה שהבהרתי, תפקידם אינו מתמצה בהזנת הגוף. הם משקפים את האנתרופולוגיה, ההיסטוריה, הפסיכולוגיה, הצרכים החברתיים, וכמובן את תענוגות חיינו. כמו כל המבקרים שלוקחים את עצמם ברצינות, התענגתי על שיתוף במחשבותיי... במובן מסוים אני מחשיב את עצמי כאומברטו אקו של היין וביקורת המסעדות. בכתיבתי אני שואף להציג זווית מדויקת ופוסט מודרנית, שתיתן לקורא האינטליגנטי להסיק בעצמו את המסקנות... בסך הכל, אלה היו חיים טובים".

רוגוב אמנם סירב לחשוף פרטים רבים מחייו האישיים, אך מעולם לא הסתיר את מחלתו. בסוף החודש האחרון תעשיית היין הישראלית ארגנה עבורו ערב מחווה. את האירוע שבו נשאו דברים שפים, יינים ובכירים בתעשיית הקולינריה הישראלית הנחה מני פאר. אתמול הוא נזכר: "בסוף הערב רוגוב ביקש לעלות לבמה ולדבר אבל כבר לא היה לו כוח, אז הוא ישב על כיסא מול הקהל וכמו נפרד מאיתנו - קהילת היין הישראלית שהלכה בעקבותיו כמעט 30 שנה. פעם הוא אמר שביום שהרופא יגיד לו להפסיק לשתות יין הוא יחליף את הרופא. בסופו של דבר הוא החליט להחליף סביבה. אולי עכשיו הוא עבר למקום בו הוא שותה יין טוב ומסתכל על כולנו. מעניין אותי אם הוא ממשיך לחלק לו ציונים".



דניאל רוגוב: ''בכתיבתי אני שואף להציג זווית מדויקת ופוסט מודרנית. בסך הכל אלה היו חיים טובים''



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו