בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מילים אחרונות של מחווה לדניאל רוגוב

קטעים מדברים שנאמרו בערב מחווה לדניאל רוגוב שיזמה תעשיית היין לפני כשבוע

תגובות

מסר מהבקבוק | מני פאר למרות שאנחנו כל הזמן מנסים, אי אפשר לחקות אותך. אף אחד לא יכול ללכת בדרכך. אבל באנו הערב להגיד לך תודה שהלכת כל הדרך לפנינו. אני זוכר שפעם שאלתי אותך מה הדבר הכי טוב ששתית בימי חייך. אז אמרת שזה דווקא לא יין אלא ארמניאק. אפילו גילית לי איך קוראים לו ואיפה שתית אותו. במונטה קרלו. גם אמרת לי את שם המקום שמוכר אותו. כששאלתי אותך מאיזה שנה הוא היה, אמרת "או, זה לא". למה? כי זה היה ארמניאק מהשנה שבה נולדת. אז ביררתי וגיליתי שיש להם ת'ארמניאק הזה החל משנת 1895. אז הנה אנחנו יודעים שנולדת אחרי 1895.

"ביום שהרופא שלי יגיד לי להפסיק לשתות אני אחליף את הרופא", אמרת. כששאלו אותך "עד מתי? 7,000 יינות אתה טועם בשנה, עד מתי תעבוד?" ענית: "אני אפסיק לעבוד שבוע אחרי מותי. אני מבקש שיקברו אותי עם מחשב נייד, כמה סנדוויצ'ים, סיגריות ושבעה בקבוקי יין".

תשמע, דניאל רוגוב, אנחנו חייבים לך המון. כל טורי היין שנולדו בארץ אחריך באו רק כדי ליצור דיאלקטיקה פורייה ומפרה. מה שווה יין אם אי אפשר להתווכח עליו? וזה יותר מסמלי שהגעת לישראל בערב חג המולד 1976. זו היתה השנה שבה פרדי שטילר התסיס את היין האדום הראשון הטוב שעשו בישראל - הספיישל רזרב 1976 של כרמל. זו היתה גם השנה שהתחילו לטעת כרמים ברמת הגולן וכמו שתמיד אמרת בעברית: The Rest Is History. ואנחנו בשם ה-Modern History של היין הישראלי אומרים לך תודה רבה, דניאל רוגוב. *

"הארץ" נפרד מעמיתו דברי הספד על עצמי | דניאל רוגוב האיש שידע לחיות | ציפי שוחט יוסי שריד נפרד מהאדם היחיד שגרם לו לחוש את טעם היין

נרים כוסית לכבודך | ויקטור שונפלד

מיסטר רוגוב, אני מכיר אותך כבר 20 שנה. אני נזכר בסרט "קזבלנקה", כשריק אומר לאילזה בפגישתם הראשונה, "אני זוכר כל פרט. הגרמנים לבשו אפור. את לבשת כחול". במקרה שלנו, נפגשנו מיד לאחר נפילת הקומוניזם. הדבר היחיד שאני זוכר מהתלבושת שלך הוא שנעלת נעלי פלדיום.

אלה היו 20 שנה גדושות ומעניינות בעולם. היינו עדים להתקפות טרור, למלחמות, לסופות הוריקן וצונאמי, להסכמי שלום, לחידושים טכנולוגיים מקיפים. בשנים האלה מתו נסיכות וכוכבי פופ. פוליטיקאים באו והלכו.

אבל שנינו הקדשנו את זמננו לדברים חשובים יותר. לפני 20 שנה בישראל, סצינת היין והאוכל היתה עדיין בחיתוליה. היה אפשר לספור על יד אחת את המסעדות הטובות באמת בישראל. ביד השנייה היה אפשר לספור בינתיים את מספר היינות הטובים באמת. בשנה הראשונה שלי בישראל אמרו לי פעמים רבות שמסעדה סינית מסוימת בטבריה היא אחת המסעדות הטובות בארץ. קצת מפחיד לחשוב שאולי זה גם היה נכון.

לפני 20 שנה פנה רוגוב עורף להתייחסות ההדוניסטית ליין ועבר להתייחסות תיאורית יותר. זה לא היה קל. אחרי הכל, כמה ישראלים מכירים את ההבדלים בין אוכמניות, פטל, פטל שחור, דומדמניות אדומות ודומדמניות שחורות? היה צריך להמציא שפה חדשה של יין. יש לי ידיד שכשהוא שומע את שמו של רוגוב, הוא אומר מיד, "דומדמניות שחורות".

מפרספקטיווה של 20 שנה, אני יכול לומר בכנות שהתמזל מזלה של תעשיית היין הישראלית שיש לה אותך, דניאל. קודם כל, כשהתחלת, תרבות היין בישראל כמעט שלא הייתה קיימת. אנשים היו זקוקים להדרכה. אתה מילאת את התפקיד החשוב הזה. אבל כשהזמן עבר, מילאת תפקיד עוד יותר חשוב.

בשנים האחרונות חל שינוי אטי אבל מתמיד בתדמיתו של היין הישראלי בעולם. לפני חמש שנים לא היה עולה על דעתי שיין ישראלי ייכנס בתוך זמן קצר לרשימת מאה היינות המובילים של המגזין "Wine Spectator" או שאתר האינטרנט של מבקר היין האמריקאי רוברט פארקר יפרסם דו"חות דו-שנתיים על יין ישראלי. נכון, ישראל צברה מסה קריטית מסוימת של יצרנים טובים ויינות טובים; אבל לדעתי אי אפשר להתעלם מזה שאתה, דניאל, אחראי לחלק חשוב מהמוניטין המצטברים והמתפשטים של התעשייה.

ובנימה אישית, אני רוצה להודות לך על הג'נטלמניות שלך. על שאתה משעשע ושכיף להיות אתך. על שתמיד יש לך המלצה על מסעדה טובה. ויותר מכל, אני רוצה להודות לך על תרומתך להנאה ולכיף בחיי ב-20 השנה האחרונות. פתחתי ב"קזבלנקה" וגם אסיים בסרט הזה: "Here's looking at you, kid". *

הכותב הוא היינן הראשי של יקבי רמת הגולן



פאר, משמאל, ורוגוב בערב המחווה. ביום שהרופא יגיד



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו