בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שתינו יינות רבים מספור יחד, מעתה אשתה לזכרו

נתח בשר צלוי כהלכה, יין משובח, כוס בירה קרה - לכל אחד העניק דניאל רוגוב משמעות נוספת בכתיבתו

תגובות

זה היה לפני שנים, טעימת יין ברמת הגולן, פונדק על הר סלעי נישא. "נצא לשאוף מעט אוויר צח", הוא אמר לי, כהרגלו, מתכוון לעשן סיגריה. לנגד עינינו השתרע נוף מרהיב, הרים ובקעות, מאחורינו היו כמה יינות לבנים מצוינים - בפנים המתינו כמה אדומים מבטיחים. "איזה מקצוע מחורבן יש לנו", הוא כמו נאנח, וחיוך ממזרי רוקד בתענוג על שפתיו.

התענוג. כמה תענוגות פיסיים כבר יש לו לאדם בחייו? שניים מהם, אוכל ואלכוהול, הוא ידע לתאר ולהעריך באופן מקצועי ואינטימי. נתח בשר צלוי כהלכה, יין משובח, כוס בירה קרה, קוניאק שחימם בכפות ידיו, לכל אחד מהם הוא העניק משמעות נוספת בכתיבתו, ממקם אותם בתוך תרבות קולינרית רחבה, הופך אותם לשורות של סיפור מעורר תיאבון.

כתבי הארץ נפרדים מעמיתם דברי הספד על עצמי | דניאל רוגוב האיש שידע לחיות | ציפי שוחט יוסי שריד נפרד מהאדם היחיד שגרם לו לחוש את טעם היין מילים אחרונות של מחווה לדניאל רוגוב

כאשר החל לכתוב ב"הארץ" באמצע שנות ה-80, תופעת מסעדות השפים היצירתיים ובמיוחד עשיית היינות האיכותיים, היתה בחיתוליה. שמו המקצועי המקומי התפתח יחד אתם, ומעמדו כמבקר הלך והתחזק ככל שהתרחב העניין בקרב הציבור הישראלי. הסלחנות המסוימת שהוא הפגין באותן שנים ראשונות, הפכה למיותרת, והוא התיר לעצמו להפגין דיוק ונחרצות בהערכת ההישגים או הכישלונות של היקבים, אשר מספרם הלך וגדל כמו אשכולות אחרי הגשם. עם הזמן, הוא נהפך למבקר היינות המשפיע ביותר בישראל.

מהפכת היין שהתחוללה כאן בשני העשורים האחרונים הביאה את הענף להישגים בינלאומיים מרשימים, אבל חשוב לא פחות הפכה אלפים רבים של ישראלים לחובבי יין, צמאים לידע ובמקרים לא מעטים ליד מכוונת. טורי הביקורת שלו סיפקו את שניהם, ובזכות רמתם המקצועית הגבוהה גם היו לסוג של מצפן בשביל ייננים ואנשי היקבים.

ואילו "מדריך רוגוב" שלו היה ללא ספק הסיקור האיכותי והמקיף ביותר של יינות ישראל. דייוויד האישי, הפרטי, היה סוג של בורגונדי קלאסי, מורכב, עשיר, ותמיד מסתורי משהו. הוא לא היה איש של פרטים אישיים, הוא היה איש של סיפורים. רבים מאלה שהכירו אותו היטב, ולאורך שנים, אינם מסוגלים לספק ביוגרפיה סדורה שלו. לעומת זאת, חוויות, טעמים, ניחוחות ואנקדוטות, הם נוצרים על אודותיו בשפע מענג.

שתינו יינות רבים מספור יחד, מעתה אשתה לזכרו. *



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו