בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סרדינים משומרים קלות מכרתים

תגובות

חומרים (8 6 מנות):

25 סרדינים טריים ללא ראש, זנב ואידרה (500 גרם נטו)

למשרה:

כפית זרעי כוסברה שלמים
כפית פלפל שחור שלם
כפית זרעי שומר
עלה דפנה
ענף טימין
סרט קליפת לימון באורך 5 ס"מ
כוס יין לבן יבש
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי (אפשר יותר)
2 כפות מלח גס
כף סוכר
שמן זית

הכנה:

חותכים את הסרדינים לחצי לאורכם ומנקים את הסנפיר במרכז הגב. מקררים.

מחממים בסיר את כל התבלינים היבשים. מוסיפים עלה דפנה, טימין, קליפת לימון ויין.
מבשלים עד צמצום הנוזלים לכדי חצי. מצננים.

מניחים בכלי רחב את הסרדינים, יוצקים לימון, מלח וסוכר ומוודאים שהלימון מכסה היטב את הסרדינים. מוסיפים עוד מיץ במידת הצורך. מצננים במקרר 5 דקות. יוצקים מעל את היין והתבלינים ומצננים במקרר 5 דקות נוספות.

שולפים את הסרדינים מהמשרה, בשרם הוורוד ילבין ויתקשה מההחמצה. מנגבים היטב בנייר סופג. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומוזגים שמן זית עד כיסוי. שומרים במקרר עד ההגשה.

הצעת הגשה: פורסים מלפפונים לאורכם במנדולינה, מסדרים חופפים על צלחת, מטפטפים שמן זית, מלח ומיץ לימון. מסדרים מעל סרדינים כבושים לצד יוגורט, עלי שמיר וזיתי טסוס קצוצים. מגישים עם ברוסקטה חמה.

לימור לניאדו-תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו