אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ראש השנה 2017: קינוחים טבעוניים שיעשו לכם את החג

עוגיות לוטוס ופסיפלורה, פנקוטה עם רימונים ועוגה טורקית עם גלידת טחינה - מי צריך ביצים ושמנת אחרי ארוחה כבדה? אלה הם הקינוחים הטבעוניים שיעשו לכם את ארוחת החג

תגובות
טעים ומוסרי. פנה קוטה עם רימונים
Zaikina | Dreamstime

ארגנתם ארוחה טבעונית למהדרין בראש השנה, אבל בכל מה שנוגע לקינוח מצאתם עצמכם אובדי עצות? במקום להיצמד לפירות טריים, יבשים או כאלה שמעובדים לסורבה בנאלי, נסו להתגבר על חרדה מאפייה וסיימו את הערב עם קינוח מפואר. בין אם טארטלטים מעוצבים הם קינוח הרושם המועדף עליכם, ובין אם אתם פשוט אוהבים את מרקם הפנה קוטה - קבלו את מתכוני הקינוחים היצירתיים שכוללים אפס מוצרים מן החי.

» ראש השנה – כל האירועים, המתכונים וההמלצות לחג
» מתכונים לראש השנה – לכל המתכונים לחג
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה
» לא צריך לבשל: ערב ראש השנה במסעדות
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?
» טיולים לראש השנה

פנה קוטה קוקוס עם רימונים ופיסטוקים באדיבות שרה הורניק, "משחקת באוכל"

מצרכים ל-8 מנות: 
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר לבן
2 כפות פתיתי אגר
פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
1/2 תרמיל וניל טרי
חצוי לאורכו
4 כפות גרגירי רימון.

להגשה: 
רכז רימונים
גרגירי רימון
פיסטוקים קצוצים.

אופן ההכנה: 
1. מסדרים גרגירי רימון בשכבה אחת בשקעים של תבנית סיליקון.
2. מחממים את המים, את פתיתי האגר ואת הסוכר בסיר קטן מעל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהאגר והסוכר נמסים. מוסיפים את תרמיל הווניל החצוי ואת קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוציאים את תרמיל הווניל ומניחים להתקרר במשך כ-10 דקות.
3. יוצקים את הקרם לשקעים שבתבנית בעזרת מצקת. מכניסים למקרר להתמצקות למשך שעתיים לפחות.
4. מגישים עם רכז רימונים, פיסטוקים קצוצים וגרגירי רימון.

» פנה קוטה קוקוס עם רימונים ופיסטוקים - להדפסת המתכון

טארטלטים עם פטיסייר ופירות באדיבות זיו סנדלר, סידס

מצרכים לארבעה טארטלטים:
לבצק - 150 גרם קמח לבן
75 גרם שמן קוקוס מומס, בטמפרטורת החדר
25 גרם שמן קנולה
50 גרם סוכר
25 גרם מחית תפוחי עץ טבעית ולא ממותקת קרה
5 גרם אבקת אפייה

לפטיסייר: 
פחית קרם קוקוס (אחרי לילה במקרר)
15 גרם קורנפלור
20 גרם סוכר
20 גרם אבקת סוכר
10 גרם אינסטנט פודינג
ונילקורט כורכום (לצבע בלבד)
פירות עונתיים בצבעים שונים
גלזורה קרה (להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה: 
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הסוכר, השמנים ומחית תפוחי העץ. מערבבים במשך דקה עד שכל החומרים מתאחדים. 
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה עגול בעובי של כחצי ס"מ, כך שיתאים לתבנית בקוטר 10'. מסדרים את הבצק בכל תבנית ומניחים במקרר לחצי שעה.
4. גוזרים ארבעה עיגולים מנייר אפייה בקוטר של כ-15 ס"מ. אחרי שהבצק מתקרר מניחים עליו נייר אפייה וממלאים בשעועית או אורז שמשמשים כמשקולת. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחמש דקות. מוציאים את הטארטלטים מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-150 מעלות. מסירים את נייר האפייה עם ה"משקולת" ומחזירים לתנור ל-12 דקות נוספות, עד שהבצק משחים. מניחים לטארטלטים להצטנן.
5. מכינים את הפטיסייר: מוציאים את פחית קרם הקוקוס מהמקרר, והופכים אותה על ראשה. פותחים בעזרת פותחן שימורים מהצד התחתון. שופכים את הנוזל השקוף לסיר קטן ביחד עם הסוכר, הקורנפלור והכורכום. את הפחית עם שאריות החלק המוצק הלבן מחזירים למקרר.
6. מביאים את נוזל הקוקוס לרתיחה על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד שהוא מסמיך. מעבירים את התערובת לכלי חסין חום ומצננים לחלוטין.
7. כשהפאי והקרם קרים, מקציפים את שארית קרם הקוקוס שנותרה עם הפודינג ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת קצפת אוורירית ויציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם הקר. 
8. מרכיבים את הטארטלטים: מזלפים את הקרם לארבעת תחתיות הבצק המוכנות.
9. חותכים את הפירות ומסדרים כיד הדימיון על הטארטלטים.

פירות זה החיים. טארטלטים פירות
שרית גופן

עוגיות פסיפלורה וקרמל באדיבות זיו סנדלר, סידס

מצרכים: 
50 גרם מחית פסיפלורה
125 גרם שמן קוקוס מומס, בטמפרטורת החדר
25 גרם קנולה
150 גרם סוכר
50 גרם מחית תפוחי עץ טבעית ולא ממותקת קרה
5 גרם אבקת אפייה
200 גרם קמח לבן
ממרח לוטוס

אופן ההכנה: 
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר, שמנים, קמח, מחית פסיפלורה ומחית תפוחי עץ. מערבבים למשך 10 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם אוורירי ותפוח.
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומעבדים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
3. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פתח צר. בעזרת רינג בקוטר 4-5 ס"מ שמשמש כשבלונה, מזלפים 20 עיגולים. חשוב להקפיד להשתמש רק בחצי מהתערובת לצורך כך.
4. בעזרת שתי כפיות מורחים במרכז כל עוגיה מעט ממרח לוטוס.
5. מכסים את הממרח בשכבה נוספת של בצק, מהתערובת שנשארה בשק הזילוף.
6. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 12-15 דקות. העוגיות אמורות להשאר בהירות בחלקן העליון. מצננים ומגישים.

שמלי תורכי וגלידת טחינה באדיבות שף קובי בכר, רופ טופ

מצרכים: 
לעוגה - 750 גרם סולת
150 מ"ל מים
קורט מסטיקה טחון
250  גרם סוכר

לסירופ הסוכר: 
500 גרם סוכר 
250 מ"ל מים מינרלים
מיץ מ-1/2 לימון.

לגלידת טחינה: 
500 גרם חלב שקדים
200 גרם טחינה 30 גרם שמן זית
50 גרם סילאן

לחטיף הבוטנים: 
350 גרם סוכר
500 גרם בוטנים (קלופים ולא קלויים)

הוראות ההכנה: 
1. מכינים את גלידת הטחינה: לחלק זה נדרשת עבודה עם מכונת גלידה ביתית. מעבירים את מרכיבי הגלידה למכונת גלידה ועובדים לפי הוראות המכונה עד שהגלידה מוכנה.
2. מכינים את חטיף הבוטנים: בסיר גבוה על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר עד ליצירת קרמל בצבע חום בהיר. מוסיפים לתוכו את הבוטנים, מערבבים בכף עץ היטב ושופכים על נייר פרגמנט שמונח על משטח עבודה יבש וישר.
3. מניחים מעל הקרמל נייר פרגמנט נוסף ובעזרת מערוך מרדדים לשכבה אחידה כל עוד הקרמל חם (ברגע שהקרמל יתקרר הוא יתקשה ולא ניתן יהיה לשנות את צורתו).
4. בסיר גבוה מחממים על אש בינונית את מרכיבי סירופ הסוכר עד לסף רתיחה ומורידים מהאש. שמים בקערה את כל מרכיבי עוגת הסולת ומערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה ודביקה.
5. משמנים תבנית בעלת שוליים גבוהים ושופכים לתוכה את המסה. אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-160מעלות.
6. כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתבנית, חורצים לפי גודל הפרוסות הרצוי ומשקים בסירופ הסוכר עד לספיגה מלאה. ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים.
7. מצלחתים: מניחים על צלחת ריבוע של שמלי הסולת, שוברים פיסות מחטיף הבוטנים הפריך ומניחים לצד גלידת הטחינה.

להשוויץ לאורחים. עוגיות פסיפלורה של סידס
שרית גופן

עוגת דבשה טבעונית באדיבות רשת "ניצת הדובדבן"

מצרכים: 
1.5 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית קפה נמס
3/4 כוס רסק תפוחים
2 כפות שמן קוקוס
1/4 כוס דבשה (מולסה)
2 כפות סילאן

אופן ההכנה: 
1. ממיסים את הקפה הנמס במים הרותחים ומחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים, ובקערה שנייה את הקפה, רסק התפוחים, שמן הקוקוס, הדבשה והסילאן.
3. מאחדים את שתי התערובות במינימום בחישה, רק עד שנוצרת בלילה אחידה.
4. אופים מיד במשך 25 דקות.

יעשה שמח לכולם. שמלי טורקי עם גלידת טחינה טבעונית
אולגה לביא

כתבות שאולי פספסתם

*#