פרונטו: יחס אישי ואוכל נדיר

מסעדת "פרונטו" התל אביבית מציעה שירות ידידותי ולא מתיימר, מחירים לא מופרזים ותפריט יינות מעולה. גם מבחינת האוכל, לא ניכרת בה עייפות. כעת היא מציינת 20 שנה לקיומה

דניאל רוגוב
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דניאל רוגוב

מסעדת "פרונטו" של רפי אדר, המציינת בימים אלה 20 שנה לקיומה, היא מוסד תל-אביבי שיש לו אוהדים רבים. בשל אופיה האיטלקי המובהק, זו מסעדה שאפשר לדמיין בקלות בערים כמו רומא או פירנצה. מעטות המסעדות התל-אביביות שיכולות לזקוף לזכותן 20 שנה באותו מקום ותחת אותה בעלות, רובן מסעדות עממיות או אתניות. אבל מבין המסעדות המגישות אוכל משובח, "פרונטו" משתייכת לקטגוריה משל עצמה לא רק בזכות אריכות ימיה, אלא בזכות היותה אחת המסעדות הטובות בארץ.

זוהי מסעדה נעימה לעין, מרווחת ונינוחה, המציעה שירות ידידותי ולא מתיימר, מחירים לא מופרזים ותפריט יינות מעולה. גם מבחינת האוכל, לא ניכרת בה עייפות. אחד מהבעלים, רפי אדר או עופר זמיר, תמיד נוכח במקום והמבקרים זוכים לקבלת פנים חמה וליחס אישי נדיר. » פרונטו: איטליה ב-5 שקלים» פרונטו: המסעדה האיטלקית של הבוהמה הישראלית

הפעם חזרתי למסעדה בגלל הארוחה העסקית במחיר קבוע. תפריט זה כולל אמנם מנה ראשונה אחת לאדם, אך אנו החלטנו לדגום יחד ארבע מנות. פתחנו בפלטת אנטיפסטי קרה, שכללה מגוון ירקות טריים או צלויים בתנור או בגריל, ובהם פלפלים אדומים כבושים קלות, צנוניות, עגבניות שרי ועירית, מחית עדשים אדומות, כרובית וברוקולי. כל אחד מהם הוגש עם גרסה משלו של רוטב ויניגרט קל אך מפתה, וכל אחד מהם היה מהנה, במיוחד בלוויית פוקצ'ה מצוינת.

המשכנו במלנזנה גורגונזלה, מנה שבה גושי חציל צופו בגבינת גורגונזולה, ונצלו תחת גריל חם עד שהגבינה נמסה. החציל נחרך קלות והגבינה המותכת הוסיפה טעם נהדר למנה. טעמנו עוד שתי מנות ראשונות, מהמיוחדות לאותו יום. בראשונה, פילטים של אנשובי טרי וכבוש קלות, הונחו עם פרוסת פלפל אדום צלוי על ברוסקטה קלויה. זו מנה אידיאלית לאכילה בידיים. מליחות הדג, מתיקות הפלפלים ופריכות הלחם הקלוי השתלבו זה בזה בצורה נהדרת. במנה נוספת, לבבות ארטישוק מיובאים מרומא בנוסח Carciofi alla Romana, מטגנים באטיות במחבת מכוסה את הלבבות והגבעולים של הארטישוק, עם כמות קטנה של שמן, מים, שום, נענע ופטרוזיליה. מצננים, ולסיום משרים במרינדה. המנה היתה נהדרת, הארטישוקים היו פריכים במידה, מרקמם חלק וטעמם נפלא.

                                         "פרונטו". יחס אישי נדיר

למנה עיקרית בחרה בת לווייתי בפילה דניס "אקווה פצה" - מעדן נפוליטני שבתרגום מילולי פירושו "מים משוגעים", משום שבנוסף על שמן זית, בצל, שום, סלרי, גזרים, עגבניות שרי חצויות, צלפים, ציר דגים, עלי דפנה, טימין ופטרוזיליה, הרוטב מכיל כמות נדיבה של יין לבן. הרוטב היה נפלא, עדין ועשיר, והטעמים החמיאו לדג. ברוטב נחו גם כמה ניוקי מטוגנים טעימים שהוסיפו חן למנה.

בחרתי באוסובוקו טלה, שבשרו הטעים ועתיר השומן בושל לדרגה כזאת שנשר מהעצם בנגיעת מזלג קלה. ירקות השורש שבהם בושל היו רכים ושפעו שמץ מתיקות מפתה. הפגם היחיד במנה היה שהאורז, ששימש מצע לבשר, היה מעט מיימי.

בשלב זה יצאנו החוצה, והתיישבנו אל אחד השולחנות המוצבים על המדרכה כמו בבתי קפה ומסעדות ברומא. צפינו בנוף היפה, שתינו קפה וטעמנו שני קינוחים: טירמיסו ופאי לימון מצופה מרנג מוקצף ורך. הקינוחים היו מאכזבים - הטירמיסו היה במרקם גרגרי ולא מוצק דיו, והפאי היה מתוק מדי. האספרסו היה חזק ועשיר.

ארוחת הצהריים, הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח, מוצעת ב-70-90 שקלים, בהתאם למנה העיקרית. למנות העיקריות שלנו נוספו 12 שקלים לסועד, משום שבחרנו במנות היקרות ביותר בתפריט. מחירי ארוחת הערב גבוהים בכ-30%. רשימת היינות טובה מאוד ופתחנו את הארוחה בשאבלי של רניאר, ב-38 שקלים לכוס, אחר כך המשכנו ביין אדום מתוך רשימה של יינות שמחיריהם נעים בין 120 ל-500 שקלים לבקבוק. בצהריים או בערב, "פרונטו" היא עדיין אחת המסעדות הטובות בישראל וכל ביקור בה הוא תענוג.

"פרונטו". נחמני 26, תל אביב. פתוח בכל יום, 12:00-02:00. טל' 5660915-03

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ