דגים כמו פעם

"עבדו הדייג" ביפו; "עלי באבא" בתל אביב

דניאל רוגוב
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דניאל רוגוב

מרצפות פשוטות, קירות בצבע בז' ללא קישוטים, שולחנות ללא מפה, ניחוח של צלייה, קלייה וטיגון דגים, ומלצריות צעירות וחביבות המשקיעות בפטפוטים זו עם זו לא פחות מאשר בסועדים - כל אלה משווים למסעדת "עבדו הדייג" חזות ואווירה מיושנות. ואולם, הן אינן פוגמות בחוויית האכילה, שכן מוגשות כאן מנות מזה, דגים ופירות ים טובות ולא מצועצעות.

לצד המזטים הוגשה סלסילה של פיתות רגילות וקלויות. הפיתה הקלויה נחצתה לשניים ותובלה בשמן זית וזעתר טעים. המזטים היו חביבים, אך לא מורכבים או מפוארים. המנות הטובות ביותר היו זוקיני מטוגן עם שום, חצילים במיונז, טחינה ירוקה וחומוס עם טחינה. היו גם גזר מרוקאי, פרוסות חצילים עם שום, והרינג מטיאס עם בצל. מנה נדיבה של טבעות בצל דקות ומטוגנות, שלצדן נחו שני פלפלים ירוקים חריפים שגרמו לאגלי זיעה לבצבץ, היתה מעדן מיוחד. כמקובל במסעדות מסוג זה, כל צלחת סלט ריקה הוחלפה מיד במנה חדשה.

התפריט, הכתוב בגיר על שני לוחות, מפרט את המנות העיקריות. בן זוגי לארוחה בחר בפלטה מעורבת של שרימפס וקלמארי מטוגנים, שהוגשו בכמות נדיבה והיו פריכים, רעננים וטעימים מאוד בליווי מיץ לימון טרי. למנה עיקרית בחרתי בבס הסלע, שנחצה לשניים, תובל בעשבי תיבול ומעט שמן זית ונצלה על הגריל. הדג היה טעים אך יבש מעט משום שנצלה דקה או שתיים יותר מדי. הזמנו גם צ'יפס פריכים וטעימים מאוד. לקינוח חלקנו פרוסת עוגת גבינה, שהיתה תעשייתיית בטעמה אך סבירה.

החשבון לשניים הסתכם ב-166 שקלים, ושני בקבוקי בירה טובורג הוסיפו לכך 20 שקל. זו מסעדה הוגנת וסבירה, ומקום טוב לארוחה אם אתם מזדמנים לאזור.

"עבדו הדייג", יפת 37, יפו. פתוח בכל יום, 24:00-12:00. טל' 03-5182595

עוף עסיסי בידיים

במקום כרום, זכוכית וריצוף פרקט, רבים מבתי הקפה והמסעדות האופנתיים ברחוב שינקין ובסביבתו התל-אביבית אימצו מראה זרוק והם מתגאים בכורסאות משוק הפשפשים ובמרצפות נושנות צבועות ביד. האחרונה שהצטרפה למגמה זו היא מסעדה קטנה ברחוב טשרניחובסקי, "עלי באבא". שולחנות וכיסאות בעיצוב רטרו, מאווררים שנועדו לתגבר את מערכת המיזוג שאינה מקררת די הצורך, וכמה מנורות ואגרטלים מוזרים מעט משווים למקום אווירה ביתית.

משלל מנות הבשר והעוף בחרתי בפרגית ממולאת באורז, עשבי תיבול, צנוברים, צימוקים ומשמשים מיובשים. המנה, שהוכנה בסגנון ביתי והוגשה בצלחת עמוקה, היתה טעימה, העור פריך, בשר העוף עסיסי ומלא טעם, והמילוי מתוק במידה. איש לא אמר שאכילת עוף שלם היא משימה קלה בסיוע סכין ומזלג בלבד, ולכן בהתחשב באווירה הביתית לא היססתי להשתמש באצבעותי כדי לגמור את המנה.

בת זוגי לארוחה בחרה באופציה צמחונית והזמינה חציל קלוי שהוגש חצוי לשניים בתוספת שני מטבלים - יוגורט וטחינה. החציל היה טעים מאוד, אך משני המטבלים הטחינה היתה טובה בהרבה מהיוגורט. בנוסף לכך טעמנו מסלט ירקות קצוצים דק שהיה טעים מאוד, עם שפע לימון, והתייחד גם בזכות העובדה שתובל בסומק. החשבון, בתוספת בירה, הסתכם ב-92 שקלים.

כמו המקום עצמו, השירות אינו פורמלי אך אין בכך פגם, זה חלק מהאווירה המיוחדת. כדאי להגיע אם אתם באזור.

"עלי באבא": טשרניחובסקי 5, תל אביב. פתוח בכל יום, 24:00-8:00. טל' 03-6290463

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ