עשבים שוטים: המדריך המלא לזיהוי וקטיפה של עשבי בר

המדריך "The Forager's Harvest" מדריך את הקוראים כיצד ללקט גבעולים, גרגרים ועוד כמה דברים שצומחים מתחת לאפינו

מאיה לוין
נייר אפייה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מאיה לוין
נייר אפייה

חודיים מנוצים, דובדבני אודם, ברבראה אביבית, עשב אננס ושרך ליקוריץ הם הלהיטים העכשוויים של מסעדות היוקרה האמריקאיות. שפים מתחרים זה בזה מי ישלב במנותיו את עשב הבר הייחודי, שלא לומר המוזר, ביותר.

אבל הכוכבים האמיתיים שמאחורי הקלעים הם לא השפים, אלא המלקטים שעובדים למענם. אלה מכירים כל פינה אפילה ביער, יודעים אילו עשבים הם אכילים ואפילו טעימים, מתי כדאי לקטוף אותם ואיזה חלק מהם הוא המעודן ביותר.

הספר שנחשב לתנ"ך של המלקטים הוא "Stalking the Wild Asparagus" ("לארוב לאספרגוס הבר") של ג'ואל גיבונס, שראה אור ב-1962. תשובה עכשווית לקלאסיקה מספק המדריך "The Forager's Harvest", המבוסס על ניסיון חייו של סמואל טייאר.

טייאר, שכירסם את עשב הבר הראשון בחייו בגיל 4, כתב מדריך מקיף וממצה לזיהוי וקטיפה של עשבי בר ברחבי ארצות הברית. "האוכל הבריא ביותר הוא חינם וצומח פרא בטבע", הוא מצהיר ומדריך את הקוראים צעד אחר צעד כיצד לזהות וללקט עלים, נצרים, גבעולים, גרגרים, זרעים, אגוזים ועוד כמה דברים שצומחים מתחת לאפינו.

"The Forager's Harvest" מאת סמואל טייאר. הוצאת פורג'רס הרווסט. ארצות הברית, 2006

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

כתבות מומלצות

הפגנה למען זכות ההפלה בתל אביב, ב-1978. לאורך השנים נמתחה ביקורת חריפה על פעילותן של הוועדות

בוויכוח על ההפלות בישראל ידם של השמרנים תמיד על העליונה

כריך "אומלט אנד צ'יז" של "סלין פרייטאג בייגל"

קשה להבחין בדוכן הזה, שמצליח להוסיף רוח כל כך נדרשת לשינקין

בראד פיט למגזין הגברים GQ. מה השתבש?

גופה? בובת שעווה? הרשת תוהה מה עולל מגזין GQ לבראד פיט

יאיר לפיד בלשכתו בתל-אביב. צעירים וימנים מתונים במרכז הקמפיין

מול מכונת הרעל של נתניהו, זה מה שלפיד צריך לעשות

דויד פופביץ' באליפות העולם, בשבוע שעבר. התנתק מהטלפון למשך חודש בגיל עשר

הוא רק בן 17 אבל יש כבר מי שחושב שהוא היורש של מייקל פלפס

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ