בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מודרניזם ופסטורליה: התוספת החדשה למבנה של מכון ון ליר

המבנה המקורי של מכון ון ליר הגדיר בשנות ה–60 את המודרניזם הירושלמי: פשוט למראה ונחבא מפני העיר. התוספת החדשה, שתיפתח מחר לקהל במסגר סיורי "בתים מבפנים", משמרת את האווירה הפסטורלית ואינה מסגירה את המאמץ שנלווה להקמתה

14תגובות

שלט קטן מסמל את תחילתו של שביל הגישה למכון ון ליר בירושלים, המטפס בצל עצי אורן, זית ופלפלון־בכות אל רחבת כניסה קטנה, מרוצפת אבן ועתירת צמחיה, הנפרשת בפני החזית הראשית שלו – מבנה נמוך ורחב, שמצחיית בטון קבועה בפתחו. מי שתכננו את המקום, בתחילת שנות ה–60, היו האדריכלים שמעון פובזנר ודוד רזניק, אז עוד צעירים שניסו להגדיר באמצעותו את המודרניזם הירושלמי: לא רומנטי, ולא לבן, אלא עשוי בטון, זכוכית, ואבן. הם הקימו אז שני מבנים נמוכי קומה – בניין המכון ומבנה האקדמיה הישראלית למדעים — שניהם פשוטים למראה,...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו