כיכר ציון החדשה: "יער אורבני ירוק שמזמין אליו אנשים" - אדריכלות - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כיכר ציון החדשה: "יער אורבני ירוק שמזמין אליו אנשים"

לכתבה
ההצעה הזוכה

הפשטות והסובלנות בהצעתם של שלושה אדריכלים צעירים מירושלים הביאו לזכייתם בתחרות לתכנון הכיכר ההיסטורית

21תגובות

"התרשמנו שהבעיה העיקרית של המרחבים הציבוריים בישראל, כולל כיכר ציון, היא היעדר צל ומקומות ישיבה", כתבו האדריכלים הירושלמים הצעירים שזכו בתחרות לתכנון המרחב הפתוח בכיכר ציון בירושלים, בהצעתם הקרויה "קרחת יער אורבנית". "התובנות הובילו לתכנון פתוח מצד אחד, המאפשר קיום אירועים גדולים והפגנות, ומצד שני מצל על הכיכר ומאפשר שהייה נוחה בימי הקיץ החמים". האדריכלים מיה עתידיה, מעין טוקי־כרמל ותמיר מנצור־כרמל, זוכי התחרות לתכנון הכיכר שיזמו עיריית ירושלים ועמותת האדריכלים, יקבלו גם פרס של 35 אלף שקלים. השופטים בתחרות היה ראש העיר ניר ברקת, מנכ"ל העירייה אמנון מרחב, מהנדס העיר שלמה אשכול, אדריכל העיר...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון

הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו וקבלו את הכתבות, העדכונים והפרשנויות החשובים מדי יום

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות