בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מומה החליטה להרוס את מוזיאון הפולקלור הצמוד אליה

המוזיאון הניו־יורקי החליט להרוס את בניין מוזיאון הפולקלור, שהוקם רק ב-2001. באזור יוקם מגדל בתכנון ז'אן נובל, ששלוש מקומותיו יוקדשו להרחבת שטחי התצוגה של מומה

תגובות

נציגי המוזיאון לאמנות מודרנית (מומה) בניו יורק הודיעו בסוף השבוע שעבר כי לאחר בדיקות מקיפות, הוחלט להרוס את בניין מוזיאון הפולקלור (המוזיאון לאמנות אמריקאית עממית), הצמוד לבניין מומה, לצורך הרחבת שטחיו. כבר באפריל אשתקד הצהיר המוזיאון לראשונה על הכוונה להרוס את הבניין, שהוקם רק ב-2001 ונרכש על ידי מומה לפני שלוש שנים בעקבות הפסדים כספיים של בעליו הראשונים. ההכרזה גררה ביקורת חריפה ומחאה פעילה של אדריכלים, מתכננים עירוניים ואנשי שימור, ובמומה הוחלט לבחון שוב את ההחלטה.

הבניין הקיים של מומה במרכז מנהטן הורחב ועוצב מחדש לפני פחות מעשור, בעלות של 858 מיליון דולרים, בעיצובו של האדריכל היפני יושיו טניגוצ'י. בסבב העבודות הנוכחי יתרחב מומה ויתפוס שלוש קומות במגדל העתידי בתכנון ז'אן נובל, שיקום במגרש שצמוד ממערב למוזיאון הפולקלור. מדובר בתוספת של יותר מ-3,700 מ"ר למוזיאון – כ-30% משטחיו הקיימים.

Via Bloomberg

בעקבות ההתנגדויות באפריל אשתקד שכר מומה את משרד האדריכלים דילר־סקופידיו ורנפרו לבדיקת אפשרויות שונות להרחבת המוזיאון אל המגרש השכן מבלי להרוס את הבניין המתווך, הזוכה לאהדה בקרב תושבי העיר והקהילה האדריכלית. בין השאר נבחנה האפשרות לשמר רק את חזית המתכת של בניין מוזיאון הפולקלור, אך לאחר סבב הבדיקות הגיעו האדריכלים למסקנה כי לא יהיה מנוס מהרס הבניין ש"היה מותאם באופן ספציפי לקנה המידה של האמנות שהוצגה בו", הצהירה אליזבת דילר, שותפה במשרד.

דילר סיפרה ל"ניו יורק טיימס" כי הודיעה על ההחלטה באופן אישי לאדריכלי מוזיאון הפולקלור, טוד ויליאמס ובילי צ'ין. היא הסבירה להם כי ההחלטה להרוס את הבניין נבעה מסיבות פונקציונליות ולא אסתטיות. במקום זאת הציע משרד דילר סקופידיו ורנפרו חלופה למבנה שיקשר בין הגלריות הקיימות לעתידיות, בצורת מבנה רב תכליתי עם קומת קרקע גבוהה.

החלל, שעתיד לשמש חלל גמיש לתערוכות ומופעים, יהיה מובחן מהרחוב באמצעות מסך זכוכית גדול, שיתקפל כלפי מעלה וייפתח בעת הצורך. באופן זה יתאפשר קשר ישיר מן הרחוב אל גן הפסלים של המוזיאון. "זוהי מחווה מאוד יפה של סוג של אתוס חדש: לייצר מרחב פתוח, נגיש ואטרקטיבי, שתתרחש בו פעילות תרבותית", כתב מנהל מומה, גלן לאורי, בצהרה שהתפרסמה באתר המוזיאון.

המוזיאון מתכוון להתחיל את העבודות בקיץ הקרוב, והן צפויות להסתיים בין 2018 ל-2019. מהמוזיאון לא נמסרה הערכה לגובה תקציב השיפוצים, שימומנו מגיוסי כסף פרטי. הפיתוח יצמיד את הגלריות החדשות לבניין של נובל. מומה תתפוס שלוש קומות מהבניין שבו 82 קומות, ממערב.

ויליאמס וצ'ין פירסמו הצהרה באתר הבית שלהם בנוגע להחלטת המוזיאון. "הפעולה הזאת מייצגת הזדמנות מפוספסת למציאת ייעוד חדש לבניין שהוא משמעותי כל כך בעבור רבים", כתבו. הם הביעו תודה על התמיכה הרחבה שלה זכו מהציבור וסיכמו: "כאדריכלים, אנחנו חייבים להיות אופטימיים. לכן אנחנו מסתכלים לעתיד, וממשיכים הלאה".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו