בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בניין מרכז סוזן דלל בתל אביב ישופץ ויתוסף לו סטודיו למחול

עבודות השיפוץ יחלו באוקטובר ויימשכו כשנה וחצי. לדברי המנכ"ל, יאיר ורדי, הסטודיו החדש לא מיועד רק ללהקת "בת שבע"

7תגובות
הדמיה של מרכז סוזן דלל לאחר השיפוץ
אי. אי. סטודיו בע"מ

בניין מרכז סוזן דלל בתל אביב ישופץ ויתוסף לו סטודיו למחול. העבודות, שיחלו באוקטובר, יימשכו כשנה וחצי. עלותן מסתכמת ב–23 מיליון שקלים שיועברו מקרן דלל ועיריית תל אביב ומשרד התרבות והספורט.  

האדריכל אלישע רובין, שמתכנן את המתחם מאז שנות ה–80, מתכנן גם את התוספת. בשיחה עמו הוא אומר כי ראש העיר תל אביב לשעבר, שלמה להט, קידם את הקמת המתחם והתכנון הכולל היה לחמישה מבנים. המבנה הראשון במתחם היה המבנה הדרום מזרחי שגובל ברחוב אמזלג ושימש את להקת "ענבל". המבנה השני הוא המבנה המרכזי והוא שוכן במבנה בית ספר אליאנס. המבנה אמנם נראה אותנטי, אבל למעשה רק הקיר הקדמי נותר מקורי והמבנה שמאחור חדש לחלוטין אך מעוצב ברוח המבנה המקורי. המבנה השלישי שוכן בבית ספר יחיאלי בצורת האות חי"ת והוא הבניין היחיד שהמעטפת החיצונית שלו אותנטית. שני המבנים המקוריים של בתי הספר הוקמו בתחילת המאה.

הדמיה של מרכז סוזן דלל לאחר השיפוץ
אי. אי. סטודיו בע"מ

לאחר שנבנה מרכז גולדה, ביקש אוהד נהרין, מנהל להקת "בת שבע", חלל חזרות שיתאים לבמה במרכז. בהתאם לבקשתו נבנה מבנה רביעי חדש לחלוטין בגוון צהבהב, שממוקם בין בית ענבל לבניין בית ספר יחיאלי. בנוסף, במתחם בניין מסעדת בליני המשקיפה לכיכר. "לפני ארבע שנים, יאיר (יאיר ורדי, מנכ"ל סוזן דלל — נ"ר) ביקש להקים סטודיו על שם זהבה דלל שנפטרה", מספר רובין. לדבריו, הוא בחן כמה חלופות לבניין נוסף במתחם. "הגעתי למסקנה שכל החלופות הכוללות מבנים על הקרקע פוגעות בתנועת הולכי הרגל במתחם. רוב האנשים שמגיעים למתחם מבקשים ליהנות מהמקום ולא בהכרח מהמופעים". לאחר בחינת החלופות, תיכנן רובין תוספת על גג בניין בית יחיאלי. כחלק מהתכנון, יפורק גג הרעפים הקיים וייווצר חלל חדש ששטחו 800 מ"ר וכלוא בין שני שיפועי גג הרעפים והקיר האחורי של הקומה. הצלע הרביעית של החלל תיתחם בקיר זכוכית. שטח הסטודיו למחול הוא 280 מ"ר מתוך התוספת שכוללת גם חדרים לשירותים שונים בשביל הרקדנים. בנוסף, צפוי שיפוץ של כ–200 מ"ר נוספים בתוך הבניין ומתוכננות מעלית נכים ומרפסת שתהיה פתוחה לציבור. "כבר היום יש מרפסת שפתוחה לציבור ומאפשרת לצפות על הכיכר המרכזית, אבל הציבור לא כל כך מודע אליה כי היא מוסתרת. עכשיו הציבור יוכל להגיע למרפסת החדשה".

לדברי יאיר ורדי, הסטודיו לא מיועד רק ללהקת "בת שבע", אלא יהיה פתוח לקבוצות ולהקות מחול ובמקרים מסוימים יוסב לאולם מופעים. במקביל לשיפוץ מקודמת בעיריית תל אביב תוכנית להקמת מבנה ללהקת "בת שבע" בשכונת נוה שאנן, בסמוך לבניין התחנה המרכזית הישנה. לדברי ורדי, אין סתירה בין קידום שתי התוכניות. "עד שהלהקה תעבור לשם וייבנו ותקבל את כל האישורים אני ואת לא נהיה פה", הוא צוחק. "לי לקח ארבע שנים לקבל אישורים לתוספת לבניין קיים ושם אפילו אין בניין".

הדמיה של מרכז סוזן דלל לאחר השיפוץ
אי. אי. סטודיו בע"מ


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו