מי אמר שחייבים לאכול עגבניות בפסח?

לעגבנייה אין דבר וחצי דבר עם פסח, וכל ההתלהמות סביב מחירה "בדיוק לפני החג" היא לא יותר מאשר פול גז בניוטרל

אסתר זנדברג
אסתר זנדברג
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אסתר זנדברג
אסתר זנדברג

עשרה שקלים לקילוגרם עגבניות הוא מחיר שערורייתי. אבל דווקא לקראת הפסח אין בעיה לעקוף את הגזירה. לא לקנות עגבניות. לשם נוחות אפשר אפילו להכריז עליה כעל חמץ, אין תירוץ טוב מזה. אמנם רמי לוי משיווק השקמה הוציא השבוע ב"דה מרקר" פסק הלכה שבחג הפסח "הצרכנים צריכים לקנות יותר עגבניות". מהדברים הנרגשים שמתן חודורוב אמר עליה בערוץ 10, בקול כמעט חנוק, היה אפשר לחשוב שהיא שריד קדוש מהמן ומהשלו שאכלו אבותינו במדבר ארבעים שנה.

אבל עם יד על הלב, לעגבנייה אין דבר וחצי דבר עם פסח, וכל ההתלהמות סביב מחירה "בדיוק לפני החג" היא לא יותר מאשר פול גז בניוטרל בין שולה זקן לאהוד אולמרט. ליל הסדר נשתנה מכל הלילות וימי חול המועד נשתנו מכל הימים בכך שדווקא בהם לא כתוב בתורה שחובה לאכול עגבניות, ואפשר לחגוג בשקט על מצה־בריי עם סוכר במחיר רצפה.

צילום: אייל טואג

מי שעוד נותרה בעורקיו קצת מורשת חקלאית עונתית מלפני עידן הניילונים של החממות, זוכר שמארס־אפריל הם עדיין לא עונת העגבניות בשיאה ובימים האלה הן היו יקרות מציאות. כך שצריכת עגבניות בפסח היא כמעט מעשה כפירה בוטני ואקולוגי. לא לחינם מקומה לא יכירנה בצלחת הסדר. לכן מצווה היא שלא לאכול עגבנייה עד שעונתה תגיע, ועל אחת כמה וכמה בימים שבהם מחירה שקול כנגד מחירם של כלי הכסף והזהב שאבותינו "שאלו" מהמצרים בצאתם לדרך ולא החזירו.

בתום שבוע הפסח, ואחרי שיימחו לגמרי עקבות הברד שהרס השנה לחקלאים את היבול, וכשיגיע הקיץ שהוא ממילא עונת העגבניות מימים ימימה - בפסח גדלים בצלחת רק חזרת, כרפס וסלק - המחיר יצנח והשערורייה תימוג בלי להגיע אפילו לבית המשפט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ