בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

וילה בג'ונגל העירוני

על יופיו של הבית שתיכנן דב כרמי בת"א ב-1951 - ושופץ עכשיו

הבית ליד רח' דיזנגוף שתיכנן כרמי, חתן פרס ישראל לאדריכלות, שילב קו גיאומטרי עם פראות, קירות כורכר עם חללים שנדמים בתנועה. עם הזמן הוא התכסה בתוספות ואיטומים. השיפוץ מכבד את הרוח המקורית, אך היוקרה הפכה קשיחה מעט

19תגובות

את הבניין התל־אביבי הנמוך שיושב ברחוב מהר"ל היוצא מדיזנגוף אולי ניתן היה לנפח לכדי בניין משותף בן ארבע או חמש קומות, בדומה לשכניו. אולם האופציה הזו לא נוצלה על ידי בעלי הנכס, שירש את בית הוריו, כיוון שהוא ביקש לשמור על ייעודו המקורי של המבנה - וילה עירונית. האפשרות לגור בבית פרטי בלב העיר הסואנת היא לא דבר של מה בכך, ובמיוחד כאשר מדובר ביצירה שתיכנן האדריכל המהולל וזוכה פרס ישראל, דב כרמי (1962-1905). הבניין המקורי, שנבנה ב-1951, מיישר קו עם חזית הרחוב אך נבנה במפלס מעט גבוה ממנו....



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו