ZOOM על חומוס: תערוכה חדשה על המאכל האהוב במזרח התיכון

התערוכה, שתיפתח מחרתיים בבית בנימיני בתל אביב, בוחנת את המסורת ארוכת השנים של החומוס והעבודות בה עשויות ממזון, מתכת, עץ וקרמיקה

אבי בן שושן
אבי בן שושןצילום: נמרוד גנישר

כשפנו מ"בית בנימיני" שבתל אביב למעצבת לירון צנחני וביקשו ממנה לעצב תערוכה שתעסוק בקולינריה, היא הגיעה למסקנה שחומוס הוא נושא שמתאים למקום שמגדיר את עצמו כמרכז לקרמיקה עכשווית. "זה מתאים לאזור הגיאוגרפי שבו מוצגת התערוכה וגם מתחבר לכלי ההגשה המקוריים של חומוס, שהיו עשויים מקרמיקה", היא אומרת. "יש קשר בין שיטות העבודה בקרמיקה לאלו של חומוס. ערבוב ויציקה, שניהם מתקיימים בשני העולמות".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ