מקורות ההשראה של הצלם דן לב

אצות אדומות, תפוחי אדמה ושבבי שוקולד הם רק חלק מהפריטים המרכיבים את עבודותיו של צלם האוכל, דן לב. מה חשוב לו ביצירה ואילו טיפים הוא נותן לצלם המתחיל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

מעל דפי כרום מבריקים, במודעות פרסום ועל גבי האינטרנט, בכל מקום תמונות אוכל מגרות אותנו. הן מתקיפות אותנו מכל כיוון: צבעוניות, מגרות ומעניקות לנו תחושה של רצון לאכול את הדף עליו הן מודפסות. "Colorfood Wine" היא תערוכה חדשה שנערכה בשיתוף יקב הרי גליל ומוצגת במתחם התחנה, הלקוחה מעולם התוכן הזה. בתערוכה מוצגים תמונות שצילם צלם האוכל דן לב, כאשר החלוקה היא תמונות של המנות, והשראה שקיבלו השפים שיצרו את המנות. "בתערוכה רואים את הפרשנויות השונות שהמשתתפים העניקו לבריף של הפרויקט. התוצאה אקלקטית ומשלבת בין השראות כמו גפנים מהגליל, לערימת כוסות יין אחרי ערב סוער בסרביס של מסעדה תל אביבית", הוא מסביר.הוא נמצא בשטח כבר 25 שנים, למד צילום בקמרה אובסקורה, והתחיל את דרכו בכלל בצילום העיתונות. לאחר השתלמות שעשה בניו יורק, הפך לצלם מסחרי שנגע אפילו בצילום אופנה, עד שלפני עשר שנים החליט לשלב שתי אהבות: אוכל וצילום. "הכי חשוב בצילום אוכל הוא לספר את הסיפור, להביא את האוכל בצורה הפשוטה והנגישה ביותר. אני משתמש בעיקר בתאורת יום הנותנת את ההרגשה האוטנטית והטבעית, צילום אוכל צריך להיות מגרה, מזמין ובעיקר טעים" הוא מתמצת את החלק הכי חשוב בצילום אוכל.» Colorfood Wine - לכל הפרטים» מנגה מאחוריך: גיבורות העל של הקומיקס הישראלי» צבעים חמים: תערוכות החורף של המוזיאונים» רועי רוזן: להקה מופרעת של איש אחדמגרה ומפתה אמנם לצילום אוכל הוא הגיע לפני עשר שנים, אבל מסתבר שהשילוב היה כבר משלב מאוד מוקדם. "בגיל 9 התחלתי לבשל, ובגיל 14 ששאלו אותי 'מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול?' אמרתי 'צלם'. אני בא מבית של אמא מרוקאית, ואבא הונגרי, שניהם בשלנים מעולים, כך שאוכל תמיד היה עניין בבית והמטבח היה מרכז הבית. כך גם היום, עם השנים שתי האהבות נפגשו והשתלבו בצילום אוכל".תן כמה טיפים לצלם החובב"אור אחורי יותר נכון מאשר תאורה קידמית שמשטחת את האוכל, לחשוב על קומפוזיציה, למצוא את הזווית הכי מחמיאה למנה, בדרך כלל כדאי לצלם פריים אורכי ( לגובה ) על מנת לקבל עומק של שולחן או סביבת עבודה אחרת.להשתמש באור חלון ביום ובערב לחפש את מקור האור הנכון שיחמיא לאוכל".

מה דעתך על תופעת צילום האוכל שכולנו חווים היום? "אני מברך על כך, זה הופך את כולם לצלמים שמתעדים את חיי האוכל שלהם, השיתוף מקסים ומפרה, זה נותן המון כוח וקיימות לצילום האוכל. התיעוד מגרה ובסופו של דבר, לא חשובה המצלמה, אלא הצלם".כמה מהעבודות שיוצגו בתערוכה:יובל בן נריה ואנה שפירו: ״משחקים של דם ויין״ "תמונת ההשראה מדמה את התהליכים הראשונים בהכנת יין או אוכל. העיסוק בחומרי הגלם והפיכתם למוצר שמשפיע ישירות על מצב רוחו של הסועד. היין לחיינו הוא כמו דם שזורם בגוף האדם. בתמונה רואים רכיבים בסיסיים לצד שונים ומשונים: נתח בשר כמעט מדמם הנראה כמו לב, עור של דג, אצות אדומות, פלפל אדום מיובש וכועס וסחלבים מפייסים".בשר כמעט מדמם (מימין: תמונת ההשראה; משמאל: צילום המנה - צילומים: דן לב)

אביבית פריאל: it ain't over till its over "ההשראה שלי היא רגעים של סוף סרוויס. כוסות וצלחות שעד לפני רגע הכילו מטעמים נערמות, האדרנלין עדיין שוצף בעורקים. עוד מעט הכל יחזור למקומו, הכלים ינוקו ויפולשו והצוות שעבד קשה כל כך יפרוש למנוחתו. מחר יום חדש. רק מי שעוסק באוכל יכול להבין את רגעי הקסם האלה. המנה שצילמתי היא סערות רגשות על צלחת. נתח קצבים על קרם תפוחי אדמה ברוטב יין נח על גבי הכלים האהובים עלי".רגעים של סוף סרוויס (מימין: תמונת ההשראה; משמאל: צילום המנה - צילומים: דן לב)

אפרת אנזל: פורטרט עצמי "ההשראה שלי היא זוית הראייה שלי על העולם - אני מעדיפה לראות את העולם דרך כוס יין לבן, עם פינוק קולינארי בצד, ביום קריר, כמעט קפוא. השילוב, מבחינתי, מחמם את הנפש מבפנים. המבט על האויסטר דרך כוס, מזכיר לי תמיד את הטשטוש של קרקעית הים. זה מרחף וזה צף, וגם אני מרחפת וצפה, אבל בסופו של דבר, אחרי הסערות והמערבולות, הגלים והספינות הטבועות, יש שם, מתחת להכל ואחרי הכל, קרקע מוצקה, שחייבים להמשיך לעמוד עליה".פינוק קולינארי (מימין: תמונת ההשראה, צילום: אפרת אנזל; תמונת המנה, צילום: דן לב)יוסי שיטרית: "אופטימיות" "מנה של מרנג עגבניות עם קרעי דג לבן בהשראת כרמים מושלגים מהגולן שראיתי בטיול משפחתי. כל טיול שאני לוקח בו חלק משמש עבורי גם למחקר ולמידה. שורשיות היין מתחילה בכרמים. הכרמים  שורדים חום, שרב ושלג ועדיין מייצרים יין ולכן מסמנים עבורי אופטימיות ומשפחתיות".

מחקר ולמידה (מימין: תמונת ההשראה, צילום: יוסי שיטרית; תמונת המנה, צילום: דן לב)ערן שוורצבד: "קליפות" "המנה כשמה כן היא, קליפות של טעמים הנערמים בשכבות שכבות טעמי אדמה וגפן. ההשראה הגיעה מטורי הגפן בחורף שנערמים על האדמה, עלי הגפן היבשים על החצץ היבש וקליפות הגפנים המתקלפים בשכבות חדשות. הטקסטורות והמרקמים שלהם הביאו אותי להשראה שאליה הגעתי. המנה מורכבת בקליפות שוקולד מריר,מרמלאדה של ענבים לבנים וצנוברים קרמבל גס של קקאו ושבבי, קרמו שוקולד מבושם ביין אדום, מקופלת של שוקולד דולסה".מגוון טעמים (מימין: תמונת ההשראה, צילום: ערן שוורצבד; תמונת המנה, צילום: דן לב)עודד חצבני: "יום מול הגוגנאהיים בבילבאו" "מבנה ארכיטקטוני אייקוני כהשראה לבניית מנה. אקלקטיות ובינלאומיות כבסיס לבחירת צבע, צורה וטעם".אקלקטי ובינלאומי (מימין: תמונת ההשראה, צילום: עודד חצבני; תמונת המנה, צילום: דן לב)

התערוכה Colorfood Wine תוצג מיום רביעי ה-24 בפברואר עד יום ראשון ה-28 בפברואר במתחם התחנה, תל אביב.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ