קולאז' ענק חושף סודות חבויים מתחת לפירמידת הלובר
אמן הגרפיטי JR ו–400 מתנדבים יצרו קולאז' נייר ענק, שגורם למונומנט הזכוכית שברחבת הכניסה למוזיאון להיראות כאילו הוא צומח מתהום. העבודה המרשימה, לציון 30 שנה להקמת הפירמידה, תוצג למשך 48 שעות בלבד

בפריז ציינו אתמול (שישי) 30 שנה להקמת פירמידת הזכוכית המפארת את רחבת הכניסה של מוזיאון הלובר. על אחת המחוות המרשימות למונומנט, שהוצבה בסמוך אליו למשך 48 שעות בלבד, הופקד אמן הגרפיטי הצרפתי JR. זה, לצד 400 מתנדבים, הדביק במשך ארבעה ימים 2,000 רצועות נייר שמייצרות קולאז' אשלייה אופטית, הגורם לפירמידה להיראות כאילו היא צומחת מתוך תהום. המתנדבים גם כיסו את פירמידות הזכוכית הנוספות שנמצאות בכיכר.
העבודה, מעין בור ענק בגווני שחור–לבן לתוכו כביכול נמשכים קווי הפירמידה האמיתית, היא השנייה של האמן בה התבסס על פירמידה. ב–2016 יצר את העבודה "Disappear", במסגרתה כמו־העלים את הפירמידה, כשהדביק עליה טפטים בגווני שחור–לבן שעליהם הדפס של מבנה הלובר עצמו.
- בזכות ביונסה וג'יי־זי: מוזיאון הלובר שבר שיא מבקרים של כל הזמנים
- הלובר הוא המוזיאון הכי פופולרי באינסטגרם. ויש הפתעה במקום העשירי
את פירמידת הלובר המפורסמת תכנן האדריכלי הסיני אמריקאי איי.אם.פיי וחשף אותה לראשונה ב–1984. כשנחשפה עוררה ביקורת עזה. היו שטענו שזו חדירה אנרכוניסטית לסמליות המוות המצרי (שהרי פירמידה היא היכל קבורה) ללב פריז, בעוד אחרים טענו שזו עוד איוולת של הנשיא פרנסואה מיטראן שבתקופתו הוקמו כמה מונומנטים.
"כשהראיתי לראשונה את הרעיון לציבור 90% התנגדו לו", סיפר האדריכל פיי בסרט דוקומנטרי. "לא הייתי יכול לצעוד ברחובות פריז בלי שאנשים הביטו בי וכאלו אמרו: "הנה הוא שוב. מה אתה עושה פה? מה אתה עושה ללובר החשוב שלנו?".




למרות הוויכוחים, הפירמידה נחנכה ב–29 למרץ 1989. גובהה 22 מטרים והיא מורכבת מ–70 משולשים ו–603 מעויינים ועם חלוף הזמן היא הפכה, כמו בניינים נוספים שנויים במחלוקת לאחד האייקונים של העיר.