אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תיאטרון באר שבע מציג את שייקספיר בסיקסטיז - ועוד המלצות ליום שלישי

וגם: קרן פלס בזאפה, מבשלת בירה חדשה בצפון וניצה שאול מכירה לילדים את בטהובן

תגובות

סרטים: קייט בוסוורת' לומדת סיף

אלישע בנאי וארבעים השודדים יגיעו ביום שלישי להופעה ב-70 פילים בתל אביב. הלהקה הצעירה מביאה עמה רוק חשמלי צעיר ורענן. לאחר שהוציאו את הסינגל ראשון "ברצלונה" וממש לפני שחרור הסינגל השני ואלבום הבכורה שלהם, הם מופיעים כעת עם מופע הכולל בו חומרים מקוריים עליהם הם עובדים לקראת האלבום. חברי הלהקה הם: אלישע בנאי - גיטרות ושירה, ג'ו עומר נווה - גיטרה, מתי גלעד - בס ועמרי גונדור - תופים.

» אלישע בנאי וארבעים השודדים, יום שלישי, 20:00. 70 פילים, בוגרשוב 70, תל אביב

וגם: קרן פלס - בין העיר לכפר , יום שלישי, 20:30. זאפה הרצליה, מדינת היהודים 85, הרצליה

עיתונאי המזון הבריטי סטיבן גייטס יוצא להרפתקה בשלושה פרקים במטרה לחשוף את כל האמת על תוספי המזון הידועים לשמצה הללו - מספרי ה-E. העולם המפתיע של מספרי ה-E יכלול, למשל, מפעלים שמוכרים שיער אדם (E920) או חוות חיפושיות בה מועכים את החרקים ליצירת צבע מאכל אדום (E120). על הדרך יפגוש גייטס אשפים של כימיה קולינארית שהופכים את הבייקון לורוד ואת העוגיות לקריספיות, ויגלה האם התוספים הללו ראויים למוניטין הרע  שיצא להם, או שמא הם עשויים להיות טובים לנו. בפרק הראשון מגלה סטיבן מדוע הכימיקלים הללו מקבוצת מספרי ה-E משפיעים לא רק על המראה של האוכל שלנו, אלא גם על הטעם שלו. הוא לומד על הקשר בין עוגיות וממתקים מסוימים לחרקים ולפלמינגו, ומדוע לחלק מצבעי המאכל הללו עלולות להיות תופעות לוואי. הוא צולל גם לעולם של משפרי הטעם וחושף מדוע לאכול מונוסודיום גלוטמט לאו דווקא גרוע יותר מלאכל גבינה או פטריות. הוא מקבל גישה נדירה לעולם המאגי של תעשיית משפרי הטעם שיכולה לשנות את האוכל שלכם ללא הכר (ולשכנע אפילו ילדים שונאי-ירקות לאכול כרוב ניצנים).

"כל האמת על תוספי מזון", ג'-ה' ב-20:10, יס דוקו

וגם:מלצרית לשעבר מוציאה בסרט דוקומנטרי את כל האמת על מלצריות, בעלי מסעדות, רבי-מלצרים והדרישות של העבודה. מה שמתגלה הן הפנטזיות, התשוקות והדעות הקדומות שמושלכות על נותנות השירות - כולל אלה שחושבים שהן תחליף לאשה שלהם, או חברה או משרתת אישית. עוד היא מגלה שככל שהמחירים הנקובים בתפריט עולים, והשירות מקבל כבוד ושכר שמגיע לכל בעל מקצוע - או אז מספר המלצריות צונח. המסעדות הכי מתוחכמות מעסיקות רק גברים שישרתו את הלקוחות האמידים שלהן.

תמיד לשירותך: מלצריות ואמנות השירות, 22:00, יס דוקו

ופרק סיום העונה השלישית של "הבורר" - 22:05, HOT3

לכל המלצות הטלוויזיה

תיאטרון באר שבע, בחר להעלות עיבוד מחודש לקומדיה השייקספירית המון רעש על לא כלוםעידו ריקלין, שאחראי גם ל"רוזן ממונטה כריסטו" בחר להציג את המחזה השייקספירי באווירת שנות ה-60 של המאה ה-20. המחזה מספר על אהבתם של שני זוגות: קלאודיו והירו (מיכאל אלוני ושי-לי הירש) זוג צעיר, מתוק ומאורס. מנגדם נמצאים זוג מריר, חמוץ וחריף – בנדיק וביאטריצ'ה (שירי גולן ומיכה סלקטר), הם אהבו פעם, אבל נפרדו שלא בידידות. בעיצומן של הכנות לחתונת הזוג הצעיר, נרקמת מזימה, לדחוף את ביאטריצ'ה ובנדיק בעל כורחם, זו לזרועותיו של זה. במקביל נרקמת מזימה נוספת, אכזרית: לזרוע קנאה וחשד בלב קלאודיו, החתן, ולהשפיל את הכלה ביום חתונתה. הכל, כאמור, בצבעוניות של דור ההיפים.רעש על לא כלום - ימים ג'-ה' ה-11-13 בינואר, תיאטרון באר שבעמיכאל אלוני ושי-לי הירש עושים את שייקספיר בשנות ה-60 (צילום: יח"צ)וגם: שומכלום הוא סיפורו של המורה פרדונוב- איש רדוף פחדים, ששואף לקידום בדרגה ומנסה לנצל למטרה זו את הביקוש הרב לחתנים בעיר בה הוא מתגורר. ימים ג'-ד', ה-11-12 בינואר, 20:30, סטודיו למשחק - ניסן נתיב - ת"א.כל המלצות הבמה לשבוע הקרובאמנות: ציור בין חושך לאור

במוזיאון רמת גן תפתח השבוע תערוכת יחיד ראשונה לאמנית הצעירה הילה נבו. בציורה, מתייחסת נבו לחלל האשלייתי שנוצר בעבודת האמנות, דווקא כאל מרחב שיש בו אמת. היא מציירת חורים שחורים וגוזרת מתוכם את הגדרות האור. כתמי הצבע,האור והחושך, שבונים מעין קבוצות של אנשים, מעניקים לציור תחושה של דינאמיות. הדמויות מתמוססות זו לתוך זו, נעלמות ושוב מופיעות. נבו בחרה לקרוא לתערוכה "חורין", והיא כוללת סדרת ציורי שמן אקספרסיביים.שם: "חורין"מתי: 7.1-31.1איפה: מוזיאון רמת גן, רח' אבא הלל 146טלפון: 03-7521876שעות פתיחה: יום ב' - 10:00-16:00, יום ג', 10:00-20:00, יום ד' 10:00-16:00, יום ה' 10:00-20:00, יום ו' 9:00-13:00, יום ש' 9:00-15:00

איפה מתחילה הדמות? ואיפה נגמרת? עבודה של הילה נבו

כל התערוכות המומלצות של השבוע

היום תעלה מופע נוסף בסדרת "צלילי קסם" בעריכתה של ניצה שאול. הפעם אתם מוזמנים להתוודע לסיפור ילדותו של לודויג ון בטהובן: בטהובן הקטן היה ילד מוזנח אבל מוכשר כמו שד, למוסיקה כמובן. בבית הספר היה לו מאד קשה. אביו הנוקשה והרגזן העביד אותו בפרך וגרם לו להתאמן בנגינה בכל שעות היממה. בגיל עשר התמנה לודויג כסגן לאורגניסט הראשי בחצר המלך והשאר היסטוריה. המוסיקה הנפלאה של בטהובן תלווה את המופע יחד עם נגנים ורקדנים.

בין יצירותיו המפורסמות ביותר נמנות הסימפוניות השלישית ("הרואית"), החמישית ("הגורל"), השישית ("הפסטורלית") והתשיעית, ("המקהלתית").בין היצירות שישולבו במופע: חמישייה לכלח נשיפה, סונטה לקרן, סונטה לפסנתר ועוד רבות.

» בטהובן הקפדן היה פעם קטן, היום ה-11.1 ב-17:00 וב-18:30, בית האופרה המשכן לאמנויות הבמה

וגם: שמלת השבת של חנה'לה, 17:30, היכל התרבות באר שבע

לכל ההמלצות לילדים השבוע

  בטהובן הקפדן היה פעם קטן (צילום: יוסי צבקר)

בטרפליי היא מבשלת בירה חדשה, במושב דלתון הצפוני, שהוקמה על ידי שלושה אחים ממשפחת סופר המקומית . שלושת האחים - לילך, רם ובן - החליטו להקים את המבשלה לאחר תקופה ארוכה של ייצור יין ובירה בבית. כעת הם מזמינים גם אתכם להגיע לסיור במבשלה החדשה: במסגרת הסיור  תוכלו לקבל הסברים על תהליך ייצור הבירה, הכנת התירוש, תסיסה ומילוי, זאת לצד טעימות של הבירה בשלבי הייצור השונים. בין מגוון הבירות שמיוצרות במקום תוכלו למצוא בירת רימון - בירה בהירה המאופיינת בטעמים פירותיים; בירה כהה - בירת אייל כהה, בגוון חום-שחור המאופיינת בטעמי קרמל; בירת חיטה אשר אינה עוברת סינון ועוד.בטרפליי, פארק תעשיות רמת דלתון כשר. הסיורים מתקיימים בימים ראשון עד חמישי: 09:00-18:00 ושישי: 09:00-15:00. 15 שקלים למשתתף בסיור.

לכל המלצות האוכל של השבועבואו ללמוד כיצד מכינים בירה. מבשלת בטרפליי (צילום: יח"צ)

*#