דפי התסריט של אודרי הפבורן ל"ארוחת בוקר בטיפאני" נמכרו ב-847 אלף דולר
על פי בית המכירות הלונדוני כריסטי'ס, זהו המחיר הגבוה ביותר אי פעם ששולם אצלם תמורת תסריט

דפי התסריט של אודרי הפבורן לסרט "ארוחת בוקר בטיפאני" נמכרו אתמול (רביעי) במכירה פומבית בכריסטי'ס בלונדון תמורת 847 אלף דולר. על פי בית המכירות הלונדוני, זהו המחיר הגבוה ביותר אי פעם ששולם אצלם תמורת תסריט.
המכירה הפומבית, שיזמו בניה של הפבורן, לוקה דוטי (מנישואיה לפסיכיאטר האיטלקי אנדראה דוטי) ושון הפבורן פרר (מנישואיה לבמאי מל פרר), כללה 250 פריטים שלה והסתכמה ב-6.2 מיליון דולר.
מחיר דפי התסריט, הכולל הערות של השחקנית, הוערך תחילה ב-77 עד 110 אלף דולר. הפבורן היתה מועמדת לאוסקר על תפקידה בסרט שיצא בשנת 1961 בבימויו של בלייק אדוארדס והתבסס על נובלה מאת טרומן קפוטה. הפבורן גילמה את דמותה של הולי גלייטלי, אף על פי שקפוטה רצה לראות בתפקיד את מרילין מונרו.
בין הפריטים שנמכרו במכירה הפומבית נמנים דפי התסריט של הפבורן לסרט "גבירתי הנאווה" - שנמכרו תמורת 274 אלף דולר - ותצלום של הצלם הבריטי ססיל ביטון מאתר הצילומים של הסרט.
הפריט האחרון שהוצע למכירה בערב היה צמיד של חברת טיפאני שנתן להפבורן, בסוף שנות ה-80, הבמאי סטיבן ספילברג. הצמיד, שחרוט עליו המשפט "את ההשראה שלי תמיד, סטיבן", הוערך ב-3,500 עד 5,500 דולר בלבד, נמכר בסופו של דבר תמורת 350 אלף דולר. הפבורן הופיעה בתפקיד אורח בסרטו "לנצח" מ-1988.
הפבורן, שנולדה בבלגיה ב-1929 בשם אודרי קתרין רסטון, החלה לשחק בסרטים אמריקאיים בתחילת שנות ה-50. היא התפרסמה בתפקידה בסרט "חופשה ברומא", שבו כיכבה לצד גרגורי פק, וזיכה אותה באוסקר לשחקנית הטובה ביותר. לאחר מכן הופיעה בין השאר ב"חידון בחרוזים", "פנים מצחיקות" ו"אהבה אחר הצהריים".
היא מתה ב-1993, לאחר שלקתה בסרטן התוספתן.