הביאנלה לקרמיקה: זיכרונות של תה מהאחיות אשכנזי

הביאנלה השביעית לקרמיקה ישראלית עוסקת ב”זיכרון תרבות”. האוצרת, ענת גטניו, מסבירה כי הקושי העיקרי שלה היה לבנות לכל אמן גוף עבודות במקום פריט אחד או שניים

יובל סער
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
יובל סער

כשהיתה ילדה, המעצבת איריס זהר השתתפה בקביעות בטקס שתיית תה מהביל בדירתן המוקפדת והעמוסה בכלי פורצלן וקריסטל של "האחיות אשכנזי" שגרו בשכנות לדודתה. התה הוגש כמקובל ב"סרוויס" זהוב שוליים, תוך התעלמות מופגנת מהאקלים הישראלי הלוהט שבחוץ. מנהג אחר שזכור לזהר מאותה תקופה הוא יצירת גביעי יין מוכספים ו"מהודרים" מנייר עטיפה של קרמבו, שהוגשו בסיומן של ארוחות ליל שישי.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ