האדריכלים שרוצים להאיר לכם את החיים

כיצד כדאי להאיר אוכל במסעדות ולמה לא כדאי להשתמש במנורות פלורסנט. המעצב איילון גביש והאדריכל פיצו קדם מסבירים על קשר בין תאורה לאדריכלות

יובל סער
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יובל סער

אור, לכאורה, הוא עניין פשוט: יש או אין, פתוח או סגור, חזק או חלש. אולם על פי מעצב התאורה האדריכלית איילון גביש, אור הוא ענין מורכב הרבה יותר. ״לפעמים אתה יושב בחלל ולא מבין למה לא נעים לך", הוא מסביר. "החלל יפה, אבל אתה מרגיש תחושת אי נוחות: אור מרצד או מסנוור. אור חזק מדי, ממוקד או מעוות. אור יכול לעוות את התפישה שלנו. אני יכול לשים פה סלט ואם האור לא נכון הוא ייראה לך חיוור או ישן. אתה לא תרצה לאכול אותו. כשאתה רואה בסופר את הבשר הוא אדום בגלל האור: יש תאורה מיוחדת שמחמיאה לבשר, זו תאורה שיש בה יותר אדום בספקטרום שלה״.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ